Byggahus.se

Sossarna vill ta bort taket på fastighetsskatten

 1. P
  Medlem · 15 inlägg

  Pluggad

  Medlem
  De flesta (förmodligen alla) vill få tillbaka i någorlunda proportion till vad man betalar i skatt, t.e.x. pension. Det är klart att det skaver när ens skattepengar går till idiotutbetalningar, typ 102 milj i bidrag till religiösa samfund som redan har det gott ställt (10 milj. till Katolska kyrkan). Håller med Leif Östling som säger:
  -Man frågar sig också: Om man betalar in 20–30 miljoner om året – vad fan får jag för pengarna?
   
 2. oshu
  Medlem · Stockholm · 118 inlägg

  oshu

  Medlem
  Det tror inte jag. Istället tror jag att de flesta förstår att skatten inte funkar som du verkar tro.
  Till exempel fick Östling två universitetsexamina gratis mot det underförstådda ”Du kommer sen skatta för att bidra till att andra ska få samma chans som dig, och om du drar in jäkligt mycket deg så ska du vara beredd på att betala in mer än andra.”.
   
 3. J
  Medlem · Huddinge · 178 inlägg

  jonitz

  Medlem
  Om man varje år betalar in 20-30 miljoner i skatt, så kan man såklart inte förvänta sig att "få tillbaka" ens i närheten av i "någorlunda proportion" för vad man har skattat. Det måste väl ändå vara självklart.

  Om vi istället tittar på normala intervall så kan jag tänka mig att pensionen är hyfsat i proportion till vad man skattar. Men om vi jämför en som varje år skattar 150k mot en som betalar 200k, så kan den senare ju inte få bättre sjukvård (33% bättre?), gå i bättre skola osv. I ett sådant land vill i alla fall jag inte leva i.
   
 4. P
  Medlem · Skåne län · 1 465 inlägg

  PappasHammare

  Medlem
  Hur blev en fråga om fastighetsskatt en diskussion om direktörers lön och skatteinbetalningar. Håll er till ämnet!

  Men som det sägs ovan.. Frågan kommer och går lite då och så men det skadar inte att påminnas om politikers ibland konstiga (utifrån vad man själv tycker) idéer.
  Och även detta med att den röda-gröna flygeln i politiken ofta vill trycka till de som på något sätt har mycket pengar och tycker att mellanskiktet (som vi flesta är) bara ska acceptera.
  The need for the many outweighs the need for the few..
   
 5. N
  Medlem · Stockholms · 231 inlägg

  Nisken

  Medlem
  Vänsterns tankesätt in prydno. "Nån annan kan väl betala".... "Höj skatterna men inte för lilla mig"....
   
  • Laddar…
 6. J
  Medlem · 109 inlägg

  JockeEinarson

  Medlem
  Det är lite roligt det där med socialismen, för om man ska fördela något, så krävs det ju kapitalism, för hur ska man annars ha något att fördela av?

  Jag håller med om att slopande räntebidrag är ett mycket sundare sätt att öka skatteintäkter än att införa fastighetsskatt. Konsumtionsskatt på bostäder uppstår ju redan innan man flyttat in, dvs genom att mervärdesskatten inte är avdragsgill. Jag kan t o m gå så långt att tycka att det är bättre att höja reavinstskatten från 22 till 30%, för man väljer ju åtminstone själv när man ska realisera. Det finnsnågot tragiskt över att beskatta sånt som inte kan fly, dvs fattiga människor och fastigheter.
  Eftersom den här tråden har kommit att handla om skatter generellt så kan jag tycka att progressiv skatt inte är helt av ondo, däremot så kan jag allt oftare ifrågasätta effektiviteten av hur skattemedel används i den offentliga sektorn. Jag skulle gärna se ett offentligt effektivitetsprogram!!
   
 7. R
  Medlem · Östergötland · 1 inlägg

  RolandC

  Medlem
  Ja någonstans måste väl statskassan ta in det som försvinner i form av ROT-avdrag, RUT-avdrag och ränteavdrag för bostadslån. Det är ju pengar som alla får vara med och betala. Inte bara de med ett ägt boende.
   
  • Laddar…
 8. P
  Medlem · 15 inlägg

  Pluggad

  Medlem
  Håller med. Det var den åsikten jag försökte förmedla.
   
 9. N
  Medlem · Stockholms · 231 inlägg

  Nisken

  Medlem
  Var ska den ofantliga sektorn ta in det som försvinner i kravlösa bidrag , fusk och ineffektivitet då?
   
 10. Hornstäve
  Medlem · Linköping · 29 inlägg

  Hornstäve

  Medlem
  det som är fake är att det påstås att en del partier driver förslag som de inte har bestämt att de ska driva.
   
 11. O
  Medlem · 410 inlägg

  OMathson

  Medlem
  Så denna fråga diskuteras inte alls i några partier? Visst, finns i nuläget inget färdigt förslag som ska röstas om i riksdagen men då är det ju gör sent (oftast)
   
 12. J
  Medlem · Huddinge · 178 inlägg

  jonitz

  Medlem
  Reformförslaget kommer från finanspolitiska rådet, som svar på att enligt januariöverenskommelsen så ska en omfattande skattereform genomföras. Men jag är ganska säker på att det inte hinner genomföras innan valet. Med tanke på det parlamentariska läget, så kommer nog ingenting alls att hända på denna front. Synd eftersom Sverige verkligen är i ett behov av en reform.

  Från inledningen i rapporten:
  Överenskommelsen från januari 2019 mellan Socialdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet stipulerar att en omfattande skattereform ska genomföras. Krav och förslag på en sådan reform har framförts från olika håll under lång tid. Finanspolitiska rådet ska enligt sin instruktion verka för en ökad offentlig diskussion i samhället om den ekonomiska politiken. Det är därför naturligt att rådet i en särskild studie bidrar till diskussionen om en omfattande skattereform.
   
  • Laddar…
 13. Hornstäve
  Medlem · Linköping · 29 inlägg

  Hornstäve

  Medlem
  Det diskuteras massor förslag i alla partier. Men varken S eller MP driver idag det förslag som det påstås i denna tråd. Varken i riksdagen eller som förslag de vill genomföra nästa mandatperiod.
   
 14. Margut
  Lösvirkesbyggare · 22 inlägg

  Margut

  Lösvirkesbyggare
  Det är 2 av 8 partier som öppnar upp för att refomera fastighetsskatten, hur troligt är det att det ens blir en verklighet?
   
 15. I
  Medlem · Västra Götaland · 1 586 inlägg

  InsidersUnited

  Medlem
  Ingen alls, husägare finns jämnt spritt bland samtliga partiers väljare, ingen skulle våga. De är politiker, men de är inte dumma i huvudet...)
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.