Solenergi minskar familjens elnota

3k läst  48 svar

 1. G
  Anonym

  Det ena utesluter inte det andra. Vinst från första dagen.

  Det verkar bara vara Robin Hood som verkligen förstår sammanhanget. Blanda inte ihop system som skapar el med system som skapar värme. Använd solceller för att skapa el och använd den elen till bergvärme- eller luft/vattenpump för att värma huset kostnadseffektivt.
  Det enklaste sättet att räkna är att man lånar pengar till samtliga kostnader. Den nya lägre el-kostnaden tillsammans med räntan på det nya lånet blir tillsammans lägre än den gamla el-kostnaden och därmed sparar man pengar från dag 1. Anläggningarna behöver heller inte nödvändigtvis betala av sig då värdet på huset ökat.

  Den som envisas med att räkna hur lång tid det tar innan något lönar sig räknar med att betala installationerna från egen ficka och glömmer bort investeringen i det egna huset och därmed värdeökningen. Subventioneringen (om det finns några pengar) är väl välkommen men inte nödvändig för att det ska gå ihop.
   
 2. M
  Anonym
  Sätt upp solfångare istället och koppla till varmvattnet eller till ack.tank. Kostar en fraktion av solceller, i övrigt en mängd likheter.
   
 3. G
  Anonym

  Optimal skattesmitning...:)

  "Off grid". Ett spännande begrepp, att till slit kanske gå ur eldistributions systemet helt!

  Det optimala att "lura" bolagen o politikerna
  är att gå på ett eget intern system. Jo jag vet de optimala har bränsleceller man laddar men det finns exempel där litiumbatteri packen från en skrotad Nissan Volt initialt räckte till bilmekanikerns lilla villa. Det var nåt reportage i Vi i Villa e dyl.
  Som sagt den dag man säger upp elabonnemanget spar man skatt elavgifter ja skatt på moms eller var det moms på skatten så var det. Ja först när det får större omfattning om det skulle få det, får nog vissa kalla förter. Både paneler kommer att bli billigare (via Tesla grundaren bla.), ja även effekten av ny generation av lithiumbatterier och priset för dessa.
  https://www.tesla.com/sv_SE/powerwall

  Som sagt skulle de stora elbolagen få kalla fötter, likt koppar telefonkabeln allt färre vill nyttja o betala för. Kommer politikerna finna nya skattebaser o fundera över paradigmet
  Inom elkraft, från centralt skapande o distribuerande till lokalt producerande o förbrukande el.
  De som är tidigt ute hinner slippa dessa eländiga svårtydade elräkningar.
   
 4. G
  Anonym

  Bara fantasin...

  Som sagt, bara fantasin sätter gränserna.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: