Byggahus.se

Slutbesiktning

 1. D
  Medlem · 31 inlägg

  Dougie

  Medlem
  Hejsan,

  lite funderingar kring vår slutbesiktning som sker 8/11 (nästa måndag). :-/

  Vi har valt att själv stå för spackling, målning/tapetsering, golvläggning och installation av kök vilket vi alltså skall göra efter den 8:e november.

  Slutbesiktningen som skall göras nu är för att vi skall godkänna att husleverantören gjort allt enligt kontrakt och med rätt kvalitet.

  Min fråga är alltså hur petig man är vid en sådan slutbesiktning?

  Var går gränsen för befogad kritik och när är man för petig? ???

  På vissa ställen är det lite väl ojämnt mellan två gipsskiveskarvar t.ex.
  Under de flesta fönstrena är det en "glipa" på ca 2,5 cm från undersidan på fönsterbrädan(invändigt) till där gipsskivan börjar.
  Litet skrapmärken på en av fönsterkarmarna (som skulle vara underhållsfria men som ju inte blir det då ytskiktet är avskavt)

  Vi är i stort mycket nöjda och de "stora" problem som uppstått har vi påtalat efterhand och det har hela tiden lösts på ett bra sätt.

  Tacksam för svar!

  //Dougie
   
 2. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: Slutbesiktning

  Vid en slutbesiktning bedömmer en opartisk besiktningsman arbetet. Är det dock något Du och besiktningsamannen är oense om har du rätt att få detta noterat i protokollet och kan yrka att entreprenören åtgärdar detta.
  Är Du och entreprenören också oense kan man begära en särskild besiktning.
  Detta blir lite omständligt och de detaljer Du nämner verka vara av sådan karraktär att det nog inte kan anses som fel. Har större saker än så tidigare löst sig så löser ni nog detta också.

  Beakta att vid slutbesiktningen går ansvaret för huset över från entreprenören till Dig och att Du då själv måste ha huset försäkrat.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.