Byggahus.se

Slipa ekgolv

 1. V
  Medlem · 121 inlägg

  Virri

  Medlem
  Vi bor i ett radhus på 2-våningar. På våning 2 i hallen finns det ekgolv som är totalt misshandlat av de som bodde innan oss. Det är matt och har vattenfläckar. Fömodligen har de inte gjort något med det sen huset byggdes 59.
  Nu till min fråga.
  Kan man slipa ekgolvet ena dagen, lägga papp på för att lacka eller olja dagen efter???
  Då det är en passage på 2,5 kvm så används det golvet hela tiden. Det ligger ju på andra våningen mellan vardagsrum, sovrum och toalett. Eller är golvet för känsligt när det är nyslipat trots att det skyddas av papp när man går på den.
  Varför vi funderar på att göra det på två dagar är för att vi kommer använda handslip och sen så måste vi väl dag nr 2 sova över hos någon annan pga av lackningen (har småbarn) och då det är en passage som används för att komma åt de olika utrymmena.
   
 2. G
  Medlem · 6 978 inlägg

  gaia

  Medlem

  Re: Slipa ekgolv

  Det går bra om man bara inte trampar på med sandiga skor. Damsug någa innan lackeringen. Svarta fläckar som inte försvinner under slipningen kan man försöka att ta bort med oxalsyralösning. Den gör att det svarta blir ljusare eller försvinner helt om det är inte för nergånget. Fråga om syran i färgbutik eller apotek.
  Lycka till!
  gaia
   
 3. V
  Medlem · 121 inlägg

  Virri

  Medlem

  Re: Slipa ekgolv

  Tack
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.