Byggahus.se

Securex kompatibel med Vatette?

 1. janwide
  Medlem · Nivå 9
  Överallt i vår tappvatteninstallation är det Vatette klämringskopplingar utom vid övergången upp till taket i källaren. Där sitter det en koppling som heter Securex. Är det också en klämringskoppling eller någon annan sort? Röret som går upp i taket är koppar dia 28 mm. Min tanke är att behålla Securex och skarva på en 28 mm klämringskopplingskoppling på röret som går ut från Securexkopplingen vilket så klart kommer att funka. Eller går det att byta ut Securexkopplingen mot en Vatettevinkel med klämring och på så sätt slippa en skarv? (Dvs Är det samma gängning?)
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  3AC96ECD-814C-40BB-AA18-6BD5A3AFEEF9.jpeg
   
 2. janwide
  Medlem · Nivå 9
  Ingen som vet?
   
 3. GK100
  Medlem · Nivå 21
  Securex är ingen koppling med klämring det är en lös kona mot änden på det uppkragade röret som muttern ligger utanpå och pressar mot sätet i kopplingen. Eftersom du har en nutida dimension 28 mm är det bäst att du kapar röret jäms med muttern uppåt och går på där med ny klämringskoppling och vidare med vad du behöver.

  Godset i kopplingen kan med tiden blivit skört samma med konan och röränden som glödgats och vidgats med dorn kan också vara en svagpunkt så bra att byta ut såna delar när det passar.
   
  • Laddar…
 4. janwide
  Medlem · Nivå 9
  Då bör jag alltså ha stödhylsa i röret som går upp i taket. Kan jag vara säker på att godset i det röret är 1 mm så att en standard stödhylsa passar?
   
 5. GK100
  Medlem · Nivå 21
  Det skadar inte och jag skulle tro att det passar.
   
 6. janwide
  Medlem · Nivå 9
  Det gick inte att få i någon stödhylsa så jag körde utan. Håller tummarna för en droppfri framtid.
   
  • Laddar…