Byggahus.se

Saker att kika på vid visning

 1. Durre
  Medlem Nivå 1
  Det är ju lätt att gå på en visning och stirra sig blind på fin inredning, renoverade kök etc. Tycker mig läsa många historier här där köp och nybyggnationer gått fel och där kontentan ofta verkar vara. Det där borde du kollat innan, det där skulle du haft avtal på osv. Vi kollar på hus (villor och radhus) från 20-talet till nutid. Vad brukar vi amatörer missa att kolla upp?

  Besiktningsprotokoll ska vi ju självklart lusläsa, men är det en trygghet eller falsk säkerhet? Tar besiktningsmannen ansvar om de missat kostsamma fel?
   
 2. Duttarmajster
  Medlem · Nivå 5
  Det enskilt viktigaste är att ni ser till att ni gör en egen besiktning tillsammans med er besiktningsman.

  Klausul om egen besiktning i kontraktet.

  Mäklare försöker gärna bortförklara behov av egen besiktning och t o m ibland dumförklara köpare för att man funderar på en egen besiktning.

  Säljarens besiktning brukar vagt friskriva sig från det mesta. Besiktningen tar väl ansvar om detm har missat något grovt. Tror dock att det är ovanligt och oftast friskriver man sig med 'ytterligare undersökning rekommenderas' gör ni inte det då och något är fel så får ni ju ingen ersättning.

  Ni vill ha en besiktning som NI är kunden på, som fokuserar på vad som är viktigt för ER som köpare, inte säljaren eller mäklaren..

  Alltså säljarens besiktning är en trygghet för säljaren, ett skydd för att säljaren ska slippa skadeståndskrav.
   
 3. Staffan2000
  Banned by Bo · Nivå 17
  Min egen högst ringa erfarenhet av besiktningsmän, är att en entusiastisk kunnig bekant är minst lika bra. Hur som helst, är det essentiellt att göra en egen besiktning.