Byggahus.se

Så fuskar hantverkarna med ROT-avdraget

 1. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: fd. hantverkare

  @ DG
  Mycket är också kundens fel att det fifflas både ekonomiskt och med själva jobbet.

  Många gånger går kunden in utan att kolla upp saken först, sedan sätter de krav på hantverkarna om allt möjligt som om de vore trollkarlar.

  Det ska gå fort, smidigt, felfritt och dessutom billigt.
  Först vill kunden ha det snabbt och billigt, sen när skador eller andra skavanker dyker upp är det hantverkarens fel.

  Jag har varit både kund och hantverkare, som kund hade jag väldigt lätt att ställa krav men sen tänkte jag, det här kan jag göra bättre själv och gav mig in på branschen några år. Väl där insåg jag att det oftast är kundernas misstro och krav som rör till om allt trots att jag verkligen gav allt.

  Sen en mycket vanlig orsak till att slutresultatet inte blir lika fint är att kunden ändrar sig under projektet, speciellt när vitala delar är gjorda så att det blir för dyrt/omständligt att ändra om. Och då är det givetvis hantverkaren som får skulden.

  Jag tröttnade snabbt och sadlade om till annat igen.
  Nej det är det mest otacksamma yrket som finns.
   
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: billy_baver

  "Vi har inga uppgifter på hur stor utbredningen är när det gäller den här typen av fusk, men däremot vet vi är att det inte är vanligare här än någon annanstans, säger hon."

  Och hur vet man detta när man "har inga uppgifter"?
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Jonny

  Jag tror detta är en myt. Inte förekommer det så mycket fusk bland hantverkare inte.
   
 4. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Ragge

  Instämmer med föregående talare..
   
 5. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Rogero

  Det stora problemet är att man inte gjorde en utvärdering av hantverkskostnaderna innan man införde systemet med ROT-avdrag.
  De flesta undersökningar visar att timkostnaden i ett nafs hade ökat med ca 25 % jämfört med innan införandet.
   
 6. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Hantverkare

  DG:
  Är hantverkare som har gjort massor med jobb åt privatpersoner där ROT-avdrag är involverat. Har inte fuskat med detta över huvud taget.
  Men det är typiskt personer som du att dra en hel grupp över en kam.
  Dina värderingar och tankar påminner om ideologin hos en sann nazist.
  Har du funderat över att om folk har råd att anlita hantverkare(utnyttja ROT-avdrag) så säljer byggvaruhandlarna mer varor, vilket gör att fabrikerna kan producera mer som skall säljas, vilket gör att även andra yrkeskategorier får sälja sina tjänster/produkter vilket gör att folk fortsätter äta på restaurang, åka utomlands mm.

  Men det är väl bättre att alla slutar konsumera så kommer nog vårt samhälle vara fantastiskt att vara del i om några år
   
 7. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Kund

  Det intressanta är väl egentligen att ROT avdraget fyller sitt syfte, nämligen att få bort svartjobb, stimulera arbetsmarknaden?! Sen att timpriset höjs och därmed närmar sig IT, bokföring, advokatsarvode per timme är otroligt bra då hantverkare på så sätt kan ha viss höjd för reklamationer som de tidigare/idag har fått göra på egen bekostnad utan att ha täckning med dagens tim pris!
   
 8. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: DG

  RE: Hantverkare. Du är typiskt en sådan som inte fattar. Det spelar ingen roll vad du tycker eller hur duktig du tror du är! Branschen är genomrutten och kunderna är rörande överens om det. Fiffel och fusk är en sak men vi tycker också att ni är för jäkla dåliga. Det spelar nästan ingen roll vilken hantverkar jag anlitar så kan jag räkna med att yrkesheder är ett okänt begrepp för dagens generation av byggare. Jag har mer än väl råd att betala men då vill jag också att det ska vara bra gjort. Det är en svunnen tid när hantverkare brydde sig om slutresultatet!
  Det är bra om byggbranschen genererar jobb och får följdverkan. Men det ska inte vara stadssubventionerat fusk och fiffel! Ni är ju för dåliga helt enkelt!
  Det förvånar mig inte alls att det ser ut som det gör. Branschen består av Jonny, Benny och Conny som inte har förmågan att förstå att branschen hade mått bättre av nöjda kunder som oftare vågade bygga nytt, bygga till eller renoverade.
  Återigen "Hantverkare", det spelar ingen roll vad du tycker! Ändra din attityd istället och skäms lite över att ni är så dåliga och jämt måste ha statssubventioner för att kunna bedriva er verksamhet. Ta nya tag och inse fakta; Vi kunder tycker ni bygger fort men fel och gärna lurar allt och alla. Det finns ingen annan bransch som är så usel som er. Till och med bilförsäljare framstår som hederliga när man jämför med er bransch!
   
 9. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: fd. hantverkare

  @DG
  Att gå till angrepp är inte särskilt bra sätt att debattera. Varför ska signaturen "Hantverkare" skämmas för vad hans okända kollegor gör?

  Förövrigt är det kunderna som inte är beredda att betala för kvalité.
  Jämför med industrin där de sprutar ut en massa skit som klassas som en-gångsprodukter, de som producerar högkvalitativa produkter har svårare att nå ut på marknaden.
  Såna som är beredd att betala för kvalité är alldeles för få för att hantverkarbranschen ska kunna överleva. Så det är i grund och botten inte hantverkarens brist på yrkesstolthet att göra utan att de flesta får förtränga det för att priset ska passa kunden.
  Kvalitet betyder oftast dyrare råmaterial, flera arbetstimmar.

  Kunderna pressar med att kräva korta byggtid och dessutom billigt. Det är lätt att gissa vad man får göra avkall på för att klara ekvationen... Kvalitet.
   
 10. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Hantverk är ett riktigt jobb

  Vad trött man är på alla dessa wannabes hantverkare som spyr ut sin frustration över hantverkare när det isjälva verket är mindervärdeskomplex det handlar om! Ta och knip igen käften alla fjuniga "konsulter,tjänstemän O allt vad ni kallar era gråa sunkiga kontorsjobb för! Vart man än kommer som hantverkare till för kunder så är första frågan " vad kostar det" "när är duuuu fädiiiiig" redan innan man tittat på jobbet som ska utföras så ska det divideras om priset! Ta nu och vandra upp till eran pappa vd eller whatever erat överhuvud kallar sig, fråga vad han fakturera ut till kund, passa på och fråga hur mycket han skarvar med timmar! Jag är insatt i "konsultbranschen" via familjen å inte fan är dom bättre där! Dock är det inte synligt för allmänheten.
   
 11. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Pappersvändare

  Byggare är drägg och har varit i alla tider. Ingen blir förvånad över fusket. Typiskt byggare att skylla på andra branscher fast byggbranschen är överlägset den vidrigaste branschen som finns.
   
 12. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Svinx

  Re; Papparsvändare
  +1
   
 13. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Höginkomsttagare

  Är det något svenska folket verkar vara överens om så är det att byggare är drägg. En gemensam ursäkt vore kanske på sin plats.
   
 14. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: olle

  men ni som klagar så ini helvete på hantverkare ,varför söker ni inte till äntligen hemma för? För Martin Timell som är så hedlig o bra kan säkert fixa era hus! det roligaste är att dom flesta kunderna är nöjda med jobbet men så fort fakturan kommer då börjar dom gå runt med förstornings glas o leta fel
   
 15. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: DG

  Olle, moget svar...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.