Byggahus.se

Ruttet uterum?

 1. S
  Medlem · Malmö · 3 794 inlägg

  snowjim

  Medlem
  Hej,

  Förra sommaren upptäckte vi att en del av panelen spruckit upp på vårt uterummet, problemet beror huvudsakligen på att smygen vid fönstret har backlutning så väta kommer in i konstruktionen. Jag lagade och tätade det provosoriskt och nu är det dags att åtgärda.

  Den grundläggande konstruktionen är regler som ligger direkt på betongplattor. Utomhus trallen består av impregnerat trä, väggen ser dock inte ut att vara impregnerad? Känner man ner på den regel som ligger mot plattorna så känns den fuktig och även mjuk precis där stolpen går upp.

  Spontant känns detta som en dålig lösning och en gissning är att förra ägaren själv byggt det. Jag hade velat byta allt men det är ett stort jobb eftersom det ligger längst ner och är en viktig del av den bärande konstruktionen. Finns det någon bra lösning för detta förutom att riva hela väggen?

  Bilder på det : https://imgur.com/a/OdczL9s
   
 2. S
  Medlem · Malmö · 3 794 inlägg

  snowjim

  Medlem
  Valde att riva ner allt och det visades sig att regeln som ligger i botten var helt upprutten. Tryckte man ner en mejsel i den så kom det upp vatten.

  Nu blir det till att lägga ny impregnerade reglel på syllpapp så får vi hoppas att det håller bättra. Kommer även använda impregnerat trä i själva konstruktionen av väggen för att vara på säkra sidan.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.