Byggahus.se

ROT och utlandsbetalning?

 1. M
  Medlem · 412 inlägg
  Har haft en byggare ifrån Litauen som nu skickat en faktura. Betalningsmottagare är ett konto i Litauen. På fakturan står det med avdrag för ROT.

  Funkar ROT för utlandsbetalningar? Det står ju även "Vi förbehåller oss rätten att fakturera återstående belopp, motsvarande skattereduktionen, om begäran från Skatteverket avslås." på fakturan och det vill jag inte vara med om :)
   
 2. D
  Husägare · 155 inlägg

  Drömtroll

  Husägare
  Nån annan kan säger länka till texten som reglerar ROT, men det har ju varit massa skriverier i media om svenska med semesterhus i Spanien som använder ROT. Avdraget hör ihop med din inkomst (betalar du ingen skatt kommer reduktionen att avslås). Så jag skulle säga att det funkar bra.
   
 3. KnockOnWood
  Brf i markplan · Halland · 27 395 inlägg

  KnockOnWood

  Brf i markplan
  Du har nog helt rätt!

  Men jag tycker att det är helt fel att man kan få ROT-skatteavdrag i Sverige för jobb som görs i t.ex. Spanien av spanska firmor.
  Där måste ju någon i regeringen ha tänkt helt fel.
  Varför skall vi i Sverige "subventionera" spanska hantverkare?
   
 4. D
  Husägare · 155 inlägg

  Drömtroll

  Husägare
  Jag tror det handlar om att vi är med i EU och inte kan stänga ute andra europeiska firmor. Svårt för regeringen att göra nåt åt
   
 5. Nötegårdsgubben
  Skogsägare · Stockholm och Smålands inland · 7 671 inlägg

  Nötegårdsgubben

  Skogsägare
  Jupp, som svensk skattebetalare kan du få ROT-avdrag för ”alla” dina bostäder inom EES. Och bolag från hela EES får anlitas för jobben.

  Skrivningen om tilläggsfakturering har även svenska bolag, den handlar om att om du nekas avdrag (för att du använt hela ditt ROT-avdrag, inte har någon inkomst att kvitta avdraget mot, inte äger fastigheten eller något annat skäl) så får bolaget fakturera dig för de pengar de annars skulle fått från Skatteverket pga. din avdragsrätt.
   
 6. David Lingman
  Medlem · 2 inlägg

  David Lingman

  Medlem
  Det är nog i sin ordning. Se bara till att firman har fskatt etc så är det inga problem.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.