Ringklocka Z-wave, färdig eller bygga?

8k läst  13 svar

 1. K
  Medlem Nivå 7
  Måste skaffa en rinklocka till ytterdörren efter att ha varit utan i ett år snart :) Var lite inne på att köra en Skybell med kamera men skippar eventuellt det och kör bara ringklocka. Men vill gärna få ihop det med mitt Z-wave i huset.
  Finns det några färdiga bra ringklockor med Z-wave (vet av en som verkar lite sisådär) eller har ni tips på hur man skulle kunna bygga en? Tar gärna alla tips och förslag, med och utan kameror :D
   
 2. gol
  Medlem Nivå 6
  Varför inte bara använda en tryckknapp och en Fibaro Unversalsensor eller digitala ingången på en Fibaro Magnetkontakt? Tycker att du sätter Fibaro-grejerna på insidan.

  Använder själv Hek's MySensor för den trådlösa överföringen, men det funkar naturligtvis lika bra med Z-Wave.
  Jag låter tryckknappen trigga en livebild på besökaren på TV:n om vi är hemma. Om vi däremot inte är hemma så skickas istället en stillbild på besökaren till min mobil. För detta krävs naturligtvis en utomhuskamera. Dörrknappen triggar även lite "spännande" ljud i SONOS-högtalarna.
   
 3. L
  Medlem Nivå 9
  Lite nyfiken på Z-wave och har också funderat över just ringklockan, så jag passar på att kapa tråden och ställa en fråga.

  Krävs verkligen Sonos? Måste väl finnas någon högtalare av enklare karaktär, som bara är för larmsignal och att spela ringklockans melodi?
   
 4. P
  Medlem Nivå 1
  Ligger i samma tankar och det finns ju hur många olika lösningar som helst.

  Det som jag tänkte är en helt vanlig strömbrytar-ringklocka som jag drar in och kopplar till någon Fibaroenhet, t ex Qubino Flush 1 relay på ingångarna/switch. Sedan kopplar jag en ringklocka till utgångarna.

  Hade en tanke att köpa en Aeon siren där man kan komponera eget ljud men känns lite overkill just nu.
   
 5. n0ir
  Medlem Nivå 7
  Jag kör både 433MHz och Z-Wave i mitt system (Vera Edge + RFXtrx433).

  Kör med Nexas trådlösa dörrklocka (http://www.nexa.se/vara-produkter/system-nexa/tradlosa-dorrklockor/lml-710-2) men Veran lyssnar också efter signalen och skickar notifications till familjens mobiler. Det skickas även en signal till VeraAlerts på husets diverse tablets och DLNA-puckar som läser upp ett meddelande med TTS i högtalare.

  Går dessutom att använda den medföljande ringklockan för enkla ljudnotifications från Veran. Finns ett antal olika signaler som kan aktiveras från Veran, t.ex. som alarm.

  Finns en liknande 433MHz-enhet på Biltema av alla ställen som man kan ladda med egna .mp3-filer (http://www.biltema.se/sv/Hem/Sakerhet-och-larm/Dorr-och-fonster/Dorrklocka-tradlos-2000032620/). Borde vara ett enklare, men naturligtvis mycket mer begränsat, alternativ till Sonos och TTS.
   
 6. 316097
  Renoverare Nivå 1
  Jag har samma setup som dig, hur fick du Veran att känna av signalen från Nexa-knappen?
   
 7. B
  Medlem Nivå 1
 8. 316097
  Renoverare Nivå 1
  Frågan är när under hösten...har försökt hitta månad, datum, men inte lyckats :(
   
 9. mexitegel
  Allvetare · Nivå 22
  Intressant, kan man köra ansiktsigenkänning och spela olika ljud beroende på vem som står där? Svärmor kan ju få en egen melodi till exempel :D
   
 10. 316097
  Renoverare Nivå 1
  Fick precis detta i mejlen:


  Daniel P Dykes
  19:40 (20 minuter sedan)

  Hi, I'm afraid we're releasing it in the USA this year and of the EU.

  Cheers, Daniel

  --
  Hammered out on my iPhone, please excuse typos and brevity


  Edit: Tog bort mailadressen
  /Mats
  Moderator
   
  Redigerat av moderator 26 okt 2015 18:41
 11. B
  Medlem Nivå 1
  Kontaktade dem och tyvärr finns den inte i EU version (andra Z-wave frekvenser än USA). Men om fler kontaktae dem kanske det kommer ;)
   
 12. n0ir
  Medlem Nivå 7
 13. J
  Medlem Nivå 1
  Vad kör du med för utomhus kamera?
   
 14. jbr
  Besserwisser · Nivå 7
  Redigerat 5 aug 2016 09:51
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: