Byggahus.se

Rimligt pris?

 1. K
  Medlem · 5 inlägg

  Knutten123

  Medlem
  Vi är på gång att bygga stenhus och har nu fått en "slutlig" offert, om det nu finns sådana ;) Vi har fått ett pris på 1,9 mio för ett nyckelfärdigt stenhus (yttervägg betong 200 mm isolering) med färdigputsad fasad, inklusive:

  pålning, grund, dränering, golvvärme, ingrävning av el, vvs, fjärrvärme och tele, centraldammsugare, spotlights i bad, wc och kök, garage, kakel och klinkers i bad och wc, , utvändig och invändig målning, tapetsering och spackling, lister, försäkring, ytterdörr och garageport.

  Boyta är ca 140 kvm + garage ca 35 kvm. Valmat tak, ryggåstak.

  Det som ej ingår är bygglov, schakt, ritningar, köksinredning, vitvaror, badrumsinredning, innerdörrar och skjutdörra till gardrober.

  Dyrt eller billigt?

   
 2. M
  Medlem · 122 inlägg

  Mustang06

  Medlem

  Re: Rimligt pris?

  Later val rimligt, eftersom du nu fragar! :)
   
 3. E
  Medlem · 95 inlägg

  Elisabeth78

  Medlem

  Re: Rimligt pris?

  Låter som ett bra pris.
   
 4. A
  Medlem · 30 inlägg

  anbygg

  Medlem

  Re: Rimligt pris?

  Det låter ganska rimligt. Jag har dock aldrig hört talas om en sån överenskommelse. Har ni själva valt bort kök, innerdörrar osv? Och stämmer det att pålning ingår men inte schakt? Eller menar du bortforsling av schaktmassor?

  Hur som helst så hamnar ni säkert under 2,2 miljoner och det är väl OK.
   
 5. E
  Medlem · 95 inlägg

  Elisabeth78

  Medlem

  Re: Rimligt pris?

  Vårt stenhus landar på ca 2.4 milj totalt inkl en tomt som kostar 236 000. Då är huset nyckelfärdigt och alla kringkostnader betalda. Huset är ca 170 kvadrat stort.
   
 6. B
  Medlem · 3 inlägg

  Boze

  Medlem

  Re: Rimligt pris?

  Både 1,9 och 2,4 miljoner låter väldigt rimligt.

  Vi står i begrepp att bygga ett stenhus och har börjat ta in offerter och vill gärna ha 3M i innertakhöjd vilket gör det lite svårt att jämföra priser - men vi har ritat på ett hus på ca 165 kvadratmeter och ett garage på ca 53 kvadratmeter.

  Vi vill själva göra allting invändigt såsom golvläggning, målning, kakling, köksinredning och innerdörrar. Vi har hitills hamnat på 2.3 miljoner utan ovanstående inredning samt att vi valt att ha jordvärme.

  Enligt vissa så är jordvärme en fördyrande faktor liksom 3M i takhöjd men att det kan skilja så mycket känns inte bra. Vågar man fråga vem ni anlitat?

   
 7. K
  Medlem · 5 inlägg

  Knutten123

  Medlem

  Re: Rimligt pris?

  Vi har anlitat en lokal byggare i Norrköping.

  Jag kanske ska tillägga att priset för tomten, samt övriga kringkostnader, tillkommer. För oss innebär det ca 600 000 kr.

  anbygg: Vi har själva valt bort dessa delar då vi har egna kontakter gällande kök, vitvaror, dörrar.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.