Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler
 1. Marlen Eskilsson
  mar '07

  Checklista för byggprocessen

  0 svar · 38,7k läst
  ·
 2. Malmösnickarn
  2d

  Mura tilläggsisolering med marksten/marktegel

  Malmösnickarn: Mycket intressant. Kan man då egentligen mura upp med vilken sorts sten eller tegel som helst? Anledningen till att jag inte vill tilläggsisolera med gips inifrån är ju att jag räds kondens och mögel.
  2 svar · 965 läst
 3. S
  2d

  Vilket putsbruk bör jag använda?

  Sheppan: Tack för dina svar Neo! Vad tror du om att sova i rummet som det är nu? Om jag tar bort täckmattan, dammsugar golv, väggar och tak, kanske till och med använder en lövblås för att blåsa bort dam som fastnat i hörn. Sen vädrar med öppna fönster och dörrar? Då borde jag väl kunna få bort det mesta av allt byggdamm som skapats av slipen?
  6 svar · 865 läst
  ·
 4. J
  3d

  Bygga utetrappa, gjuta betong eller bygga med leca?

  Jakob78: Behöver lite hjälp och tips gällande bygge av yttertrappa. Vi har ett betongfundament vid entrén. Tidigare ägare hade en temporär trätrappa där som vi nu tagit bort. Fundamentet behöver lagas och putsas om så det gör vi först tänker jag. Sen ska vi bygga en trappa. Höjd ca 100 cm, bredd 120 cm. Vad är enklast? Att bygga en form och gjuta steg för steg eller bygga av lecablock och
  0 svar · 142 läst
 5. J
  6d

  Vad göra med lerstensvägg klädd på insidan

  jon_halling: [citat] Tack! Blir köpet av så blir det nog så att vi river ner och putsar upp, blir ju också snyggast och mest tidstypiskt. Sen får vi elda på lite extra och märker vi att det blir för kallt överväga någon form av åtgärd, förmodligen elda ännu mer:) skog ingår i fastigheten så ved är inget problem:sweat:
  2 svar · 182 läst
 6. T
  11d

  Isolering Siporex?

  thefinger: Undrar om någon vet om jag behöver isolera de delar på huset som har Siporexblock med någon form av sand/sten puts? Idag sitter det isolering direkt mot med träpanel utanpå. Övriga delar är teglade.
  0 svar · 222 läst
  ·
 7. S
  16d

  Skulle ni reparera denna skorsten innan plåtning?

  saiter: Jag hade inte gjort något, utan låtit plåtslagaren klä in den bara. //AA
  1 svar · 691 läst
  ·
 8. G
  20d

  Utbyggnad på stenhus - varför trä?

  gaia: varför? kan gissa att det är lättare att hitta en snickare än en murare. Flesta hus byggs av träplank gipsskiva och ull emellan. Det finns dock putssystem att omvandla träbygge till ett "stenhus" och visa system är mer pålitliga än andra. Om 10 år får du en klar beskedd vilken av dom system har klarat tidstestet :)
  2 svar · 969 läst
 9. G
  23d

  Säckskura mexitegel?

  gaia: [citat] är det verkligen mexitegel? den brukar ju vara gråvit rätt genom.... eller har jag fel?
  45 svar · 4,9k läst
  ·
 10. S
  24d

  Mögellukt från grannens hus

  Stalvik: Hej! Här kommer en lite annorlunda fråga. Vi har ett townhouse i Spanien, dvs ett hus som sitter ihop med andra hus på gatan. Det är byggt i sten. Huset som angränsar på ena sidan är typ obebott, vi har aldrig sett ägaren till det under alla år vi haft vårt hus. Vi har framförallt ett rum som angränsar till det huset där det ständigt luktar lite mögel (från grannens hus). Varför
  0 svar · 601 läst
 11. B
  28d

  Kostnad i El att fylla pool??

  Bjober: Just det här med att fylla pol kan vara ett känsligt ämne.... nån kan tycka att "pumpa så mycket ni vill bara ni spar såpass att alla får vatten" och andra kan tycka att "vårat fina dricksvatten ska inte slösas bort så där". Vi har brunn som för småpengar har betjänat flera fastigheter i flera årtionden. Underhåll har också skötts ideellt. Plötsligt tog vattnet slut, pumpen
  11 svar · 841 läst
 12. D
  28d

  Blanda lättbetong yttervägg med innervägg i trä

  Drburr: Funkar fint att göra så
  1 svar · 567 läst
 13. C
  29d

  Fläckar ner tegel vid omfogning

  Carl Johansson: Tack, intressant. Huset är från -33, och bruket är väldigt skört, dock omfogat vid något tillfälle men nu börjar även den trilla loss. Den befintliga fogen bygger nog bara 5-10mm och om man ska tro många engelska YT-vids rekommenderaras att inte fräsa ur mer fog än nödvändigt. Har du några synpunkter? :)
  4 svar · 819 läst
 14. G
  30 maj

  Spritputs 5 mm eller 8?

  gaia: du kan testa surf på danska sidor. Puts = mortel på danska. Dom kan ha större erfarenhet och urval med alla deras stenhus
  10 svar · 1,3k läst
  ·
 15. N
  28 maj

  Spricka i grundmur källare

  neo11: Allt i sten spricker, pga av rörelser. Utan att veta med säkerhet, så tror jag inte detta kommer bli ett problem.
  2 svar · 613 läst
  ·
 16. N
  25 maj

  Räcker det med bara rödgrund

  neo11: Ja
  1 svar · 576 läst
 17. T
  22 maj

  Arbetsbeskrivning till villabygge sökes

  Tooompaaa89: [citat] Jag kan hjälpa dig med beskrivning kopplat till Ama som även säkerställer/beskriver produktionsresultat. Bygg och eller rumsbeskrivning är vanligast men det finns olika detaljnivåer även här. Skriv lite mer detaljerat hur du har tänkt dig så kan vi nog lösa något.
  3 svar · 1,5k läst
 18. J
  16 maj

  Kollapsande? Ovanmarkpool.

  john68: De år som vi återfyllt vår runda pool innan linern blivit riktigt varm så har det blivit så. Vi har då tappat ur tills den ser ok och sen fyllt när solen har gassat och värmt upp linern mer.
  4 svar · 981 läst
  ·
 19. D
  15 maj

  Mögel i platsbyggt skafferi, stenhus från 1933

  Drburr: Kalkslam lär inte möglet gilla om inte annat
  10 svar · 1,2k läst
  ·
 20. G
  14 maj

  Jackon Thermomur

  gimmok: +1
  4 svar · 4,0k läst
 21. J
  8 maj

  Gammalt stenhus renovering

  JohaniSpanien: Vi är i by nära gränsen Baskien/Kantabrien så inte särskilt långt bort. Hur det går... Ja rivningsarbetet har gått bra även om vi har litegrann kvar. Taket behöver lagas lite innan det byts helt på längre sikt. Bärande bjälkar överlag i hyfsat skick men tanken är att byta även dessa men kanske blir det aldrig av. Just nu ligger huvudfokus på kök och badrum på en gjuten del av
  27 svar · 3,5k läst
  ·
 22. Demmpa
  30 apr

  Vitt pulver på husgrund efter plattsättning vid entre

  Demmpa: Salt och/eller kalkurlakning. Vatten sugs upp av betongen och det löser upp detoneras bindemedel å salter och kalk fälls ut. Hur lutar marken? Hur lutar de olika skikten (plattor etc)?
  1 svar · 893 läst
  ·
 23. Oldboy
  28 apr

  Takfot öppen eller bygga in?

  Oldboy: Att bygga in den smäckra lätta takfoten i en ful och klumpig låda ändrar kraftigt på husets utseende. I ett hus i sitt ursprungliga skick samspelar alla detaljer till en harmonisk enhet. Genom att ändra någon av dem så påverkas hela husets utseende, och ALDRIG till det bättre. Det är som att elegant glida fram i Armanikostym och smäckra handsydda skinnskor, för att sedan byta till
  4 svar · 1,0k läst
  ·
 24. D
  27 apr

  Lämpligt nästa steg efter stommen klar?

  Drburr: Fönstersmygar ska väll egentligen vara grundade innan fönster sätts på plats, även om det sällan blir så i verkligheten. Så det kan du väll göra. Tror inte att du behöver ha panik över att få på bruk innan det fryser på i höst, sitter tak o hängrännor dröjer det innan muren tar stryk av vädret. Om det nu inte är extremt utsatt för väder och vind.
  1 svar · 1,1k läst
 25. A
  25 apr

  Vilken färg skall man välja på ett stenhus med puts?

  Annaonym: [citat] Tack!
  47 svar · 15,3k läst
  ·
 26. N
  3 apr

  Ytong 365 murning

  Niklas Lindén: [citat] Det behöver du inte vara frågande till, det är det byggtekniska som är intressant för mig att hitta en lösning på. Kommer inte köra överhäng utan tilläggsisolera med en 50mm rockwool stenullsksiva för att försluta alla köldbryggor och slippa laga och fylla igen fickorna på hörnstenarna. Samt därtill sänka energibehovet.
  5 svar · 1,5k läst
 27. E
  28 mar

  Tilläggsisolering, hur mycket?

  Erik321: [citat] Vinden ska jag försöka få 300mm på lösull. Golvbjälklag är gjutet med källaren under. Vet inte om det behövs isoleras bättre?
  4 svar · 1,2k läst
  ·
 28. N
  25 mar

  Laga putsbortfall vid fönster på reverterat hus

  neo11: Relativt enkelt, förvattna skadan med en blomspruta. Och slå sen på lite kalkbruk på hörnan , eller c bruk. Sen börjar du fundera på att hugga ner hela fasaden och putsa om den. Livslängden är gjord, och den ser förjävlig ut.
  2 svar · 1,2k läst
  ·
 29. J
  23 mar

  Lättbetongblock 2022 - shootout?

  jonte0: Inga Leca / Weber fans här alltså? :) //
  3 svar · 1,8k läst
  ·
 30. N
  23 mar

  Isolering av yttervägg

  neo11: Klä med gips utomhus?
  1 svar · 872 läst
 31. C
  19 mar

  Fogsprickor i fasad

  Convertible02: [citat] Ja, 100% säker. Den blir mörkare när den är blöt.
  9 svar · 1,5k läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.