Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Renovera fritidshus

 1. J
  Medlem · 1 inlägg

  JCato

  Medlem
  Hej,

  Vad är det billigaste man kan komma undan med att renovera detta hus så att det är beboelig. Mäklaren har sagt att det är i behov av totalrenovering eller att man river och bygger nytt. Vi vill kunna använda huset i några säsonger innan innan större/totalrenovering. Några plattor är lös på taket, går detta att fixa utan renovera hela taket?

  Enligt mäklaren är det gamla standard rakt igenom, antar att det är ingen isolering heller. Kan man bor i huset även i höst och tidig vår utan isolering? Är det rimligt att använda ved som som enda uppvärmningskälla från tidig vår till sen höst/tidig vinter? Skorstenen kommer säkert behöver tätning också. Ingen el, vatten, eller avlopp dragen.

  Detta gäller stora huset, gästhuset, samt utedass så att de är användbara och för att förhindra ytterligare skada.

  Huset har stått obebott i 20 år. Vi kommer leja ut allt arbete.

  Jag bifogar länken med all information/bilder om huset från Hemnet. Tacksam för allt tips och en ungefärlig kostnad, eller billigaste vi kan komma undan med de mest nödvändiga åtgärder.

  https://www.maklarhuset.se/bostad/s...ral&utm_campaign=knapp_lasmer&referrer=hemnet
   
 2. SågspånPappspikEternit
  Husägare · Småländska höglandet · 1 610 inlägg

  SågspånPappspikEternit

  Husägare
  Svårt att svara, eftersom det alltid blir 'hur långt är ett snöre'-karaktär på svaret.
  Av dina frågor låter det som att bara köpet av fastigheten är på gränsen till vad ni har råd med. Över 4 miljoner för en pytteliten sommarstuga utan el, vatten eller avlopp är hiskliga pengar (tycker jag som bor i en annan del av landet), även om det är en egen-isch strandtomt. Dessutom lär det väl bli budgivning...
  Det kan gå att få det beboeligt för fritidsbruk någorlunda billigt om ni nöjer er med låg standard på allting. Takpannorna som ligger snett går att lägga på plats igen om de, och undertaket, är oskadade.
  Öppna spisar (om de går att elda i) är usla på att ge värme till rummet. Det går att sätta i en kasett för bättre värme. Huset är knappast isolerat ändå, så det lär bli kalla morgnar framåt hösten.
  Dyrast är förmodligen att dra in el till fastigheten. Be nätbolaget om offert! Att hålla på med egna lösningar med solceller, dieseldrivna elverk eller gasoldrift tenderar att bli lika dyrt, om inte dyrare, än att koppla in köpe-ström.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.