Byggahus.se

Radiator med stickkontakt?

 1. H
  Medlem · 12 inlägg

  Harkins

  Medlem
  Hej,
  Vi har en icke fungerade radiator som är placerat på ett konstigt sätt i ett av rummen i huset. Hittade denna radiator (https://www.elgiganten.se/product/h...H10WIFIWH/adax-neo-element-med-wifi-h-10-vit#) och undrar om det är någon nackdel att använda sig av en sådan radiator då det är stickkontakt?
  Fördelen med denna är att vi kan sätta elementet under fönstret. Det är tänkt som en permanent lösning.

  Frågar då alla radiatorer vi har i övrigt inte har stickkontakt, och funderar då på om det finns någon anledning till det? Kan man inte ha permanenta radiatorer med stickkontakt?
   
 2. N
  Medlem · Skåne · 59 inlägg

  newbee

  Medlem
  Det går att ha permanenta radiatorer med stickkontakt. Se upp så att det inte är det är 400v till den fasta anslutningen. Det brukar vara det. Med stickkontakt ska det endast vara 220v.
   
  • Laddar…
 3. H
  Medlem · 12 inlägg

  Harkins

  Medlem
  Tack för snabbt svar.
  Lite osäker på vad du menar, men den nya radiatorn ska inte kopplas in där den gamla sitter, utan den ska in i ett befintligt vägguttag på andra sidan rummet.

  Vad vi ska göra med den gamla blir ett senare projekt. Den ska väl tas bort och väggen snyggas till osv.
   
  • Laddar…
 4. A
  Medlem · Stockholms län · 9 095 inlägg

  Avemo

  Medlem
  Elementet du länkar till står att det är 400V. Blev det fel länk eller finns det för både 230V och 400V? Alla element i ett hus tillsammans har en ganska hög effekt. Därför brukar det vara separata grupper från elcentralen som går till bara värmen. Skulle du koppla hela husets element i vägguttag utan att fundera närmare på vilket uttag som har vilken säkring så finns det stor risk att säkringar löser. Men är det bara ett element borde det inte vara ett problem. Det är en bättre läsning att koppla elementet på den gamla elementgruppen. Men förmodligen är det bra nog att koppla det i ett vägguttag.
   
  • Laddar…
 5. M
  Medlem · Norrbotten · 2 218 inlägg

  mlkjhr

  Medlem
  Om du ska sätta den nya radiatorn i ett befintligt jordat uttag så ska du beställa en 230 volts radiator. Adax Neo finns både i 230 och 400 V utförande.
   
  • Laddar…
 6. H
  Medlem · 12 inlägg

  Harkins

  Medlem
  Tack för infon :)
  Ja, länkade fel, den finns i 230V också.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.