Byggahus.se

Quiz: Vad kan du om kranvatten?

 1. Exostor
  Renoverare · Nivå 7
  Varmvatten är fullt drickbart om man har en fjärrvärmeväxlare som via exempelvis plattvärmeväxlare värmer varmvattnet. Det finns värmepannor och elektriska varmvattenberedare som har plattvärmeväxlare också, men det är ovanligt.

  Sen kan man få ökade utfällningar av metaller i varmvattnet pga material i vattenledningar och kranar också, men det är inte omedelbart farligt. Spolar man lite först så ska det inte vara farligt.
   
 2. P
  Medlem Nivå 1
  Denna eviga varmvattendiskussionen. Alla som "kan" någonting i ämnet säger ju entydligt att man aboslut INTE ska dricka varmvattnet ur kranen. Speciellt inte små barn.

  Sen var ju frågan i quizen tydligt formulerad: "Kan varmvatten (kommunalt vatten) användas som dryck och till matlagning?", så varför folk gör utsväningnar jo men om man gör si, gör så... då läste man ju liksom inte ens frågan.
   
 3. D
  Besserwisser · Nivå 22
  Nu har du fel. Varmvattnet har inte krav på att vara livsmedelsklassat. Men det finns inget som säger att det inte klarar de kraven.
   
 4. C
  Medlem Nivå 1
  Precis som flera ovan påpekat så innehåller långt ifrån alla kommunala kranvatten klor. Jag var själv driftingenjör på ett ställe med 10 vattenverk, vi hade inte klortillsats i ett enda.
   
  • Laddar…
 5. Chr3
  Medlem Nivå 2

  Gör om, gör rätt, så kan vi som svarat rätt få alla rätt även i detta quiz..
  Det finns gott om kommunalt vatten utan tillsatser!
   
  • Laddar…
 6. M
  Medlem Nivå 2
  Det generella rådet är att inte dricka varmvatten. Det betyder inte att du kommer bli sjuk eller dö, men du får sannolikt i dig mer metaller, beroende systemets utformning, och i värsta fall även mer bakterier.