Byggahus.se

Projekt: Terrasspool

 1. H
  Medlem · Uppsala · 502 inlägg

  henlin431

  Medlem
  Dels blev det dyrt. Därtill behövdes andra tillsatser för att hålla alger borta. Efter ett tag tyckte jag badet började lukta sjö. Men huvudproblemet var att jag inte kunde mäta mig till hur mycket verksamt ämne om fanns.

  Marknadsföringsmässigt för man fram Biocool som verksamt i ett brett spann av pH. Varför man som poolägare skulle köra ett brett spann av pH i en pool är oklart eftersom man då får en hel del oönskade effekter.

  En annan detalj som är oklar är vad som händer om man missar att hälla i Biocool på en vecka. Även om man chockar (går åt mycket) är resultatet oklart.

  I övrigt är det rätt lite skrivet om hur ämnet fungerar och hur verksamt det egentligen är.

  Enda fördelen är nog att aluminiumanslutningarna i poolen verkar klara sig bättre över tid.
   
 2. Naper
  Medlem · 4 inlägg

  Naper

  Medlem

  Nu mera kör dom inte Aluminium i poolen utan plast.
   
 3. Naper
  Medlem · 4 inlägg

  Naper

  Medlem
  Hej hur har ni andra gjort med eldragnigen , tänkte jag ska dra fram allt så det bara är för elektrikern att koppla in sen. Vad kör ni för kabel?

  jag kommer kunna gå efter huset större del av sträckan sen måste jag lägga den under trallen sista biten ca 30 m totalt. Vad skulle ni valt?
   
 4. Tobzter
  Medlem · 408 inlägg

  Tobzter

  Medlem
  Ekk 5x2.5 körde ja
   
 5. R
  Lösvirkesbyggare · Kungsbacka, Halland · 4 263 inlägg

  roli

  Lösvirkesbyggare
  Har du kollat med den elektriker som skall koppla in att det är ok att du drar kabeln? Om inte så kan det bli problem senare.
   
  • Laddar…
 6. V
  Snickerinörd · Västra Götalands Län · 6 385 inlägg

  vectrex

  Snickerinörd
  N1XV 5G2,5 hade jag valt. Men som skrivit ovan kolla med din elektriker, dels att det är okej med honom att du lägger och köper kabeln och dels att han är nöjd med kabelvalet.
  Beroende på vad du har för värmare och vad du har för förimpedans kan det hända att du både kan gå ner en dimension eller behöva gå upp en dimension. Har du bara en värmare så bör du klara dig med 3G2,5.
   
 7. J
  Medlem · 28 inlägg

  Jippe

  Medlem
  Enligt rekommendation från min elektriker så blev det EXLQ 5g2.5mm (40m)
   
  • Laddar…
 8. Tobzter
  Medlem · 408 inlägg

  Tobzter

  Medlem
 9. Tobzter
  Medlem · 408 inlägg

  Tobzter

  Medlem
  Nu har man fått svar. Skriver de här om någon får samma i framtiden

  "Dipswitch nr 1, skall ställas om till "Off" då kommer badet gå ur testläge sitter i värmaren"
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Dipswitch.jpg
   
 10. K
  Medlem · 29 inlägg

  Kesosmurf

  Medlem
  Mitt poolbygge börjar också bli klart för igångsättning (saknar bara blomlådorna med spaljė). Idag är elektrikern här och kopplar in elen till och säkrar upp från 16A till 20A så inte strömmen ska gå så fort värmaren är igång Dock har jag problem med min översta alukoppling på poolen. Den snurrade när jag skulle dra på slangen så jag har tagit bort den och behöver silikona om anslutningen. Vad har ni andra använt för silikon? Jag användr byggmax byggsilikon men det verkar ju vara skit. Funkar akvariesilikon bättre för det har jag hemma? Är det katastrof om kopplingen snurrar när slangen kopplas på, kommer det då att läcka? Inget silikon har ju fastnat på den feta plasten som poolen är gjuten av så jag undrar hur viktigt det är? Hade det kanske tillochmed varit bättre med någon gummipackning? HJÄLP
   
 11. J
  Medlem · 28 inlägg

  Jippe

  Medlem

  Stiligt bygge! vad har du för decklights?
   
  • Laddar…
 12. K
  Medlem · 29 inlägg

  Kesosmurf

  Medlem
  Tack ska du ha! Jag köpte dessa på Jula (100kr rabatt på dem nu). De kunde varit något svagare faktiskt men man blir inte bländad om man har dem åt sidan såhär.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.