Byggahus.se

Pool

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. L

  Olika sätt att värma poolen

  [citat] Utgående temp på värmeslingan till polen är inställd på 1˚ C över önskad pool- temperatur, regeleras med en vanlig Danfoss termostat med dykrör i utgående värmeslinga.
  Leif i Skåne · okt '18 · 46 svar · 46,3k läst
  ·
 2. K

  Noggrann styrning vattentemp

  Jag har en nybyggd badtunna (isolerad glasfiber) som värms med en 6 kW elpatron Pahlén Aqua Compact. Dock upplever vi att temperaturen sjunker lite för mycket när man badar innan värmaren slår på, t.ex. vid inställd temperatur på 38 grader så går tempen ner till 36 grader innan värmen slår på. Nu funderar jag på om jag ska sätta dit en mer noggrann styrning i stället för
  kortlanda · 5h · 0 svar · 36 läst
 3. J

  Frostsäker utedusch - någon som byggt en?

  Som Myckling säger är perfekt , blandaren inne varmt och ett frostsäkert utkast som duschslangen sätts på och kopplas bort efter dusch, då kan inget frysa.
  jonaserik · 1d · 5 svar · 951 läst
  ·
 4. P

  För mycket läckage i spabadet

  Har fått frysskador i spabadets rörsystem. Cirkulationen verkar ok så tänkte om man kunde plugga igen alla andra hål. Behöver bara cirkulationen och värmen. Någon som har tipps på hur jag ska göra? Tänkte fogskum för att bilda en propp och sedan använda typ silikon för att täta mot fogskummet.
  pacemaker100 · 1d · 0 svar · 87 läst
 5. J

  Värmare till badtunna vad är felet

  Det är sant men om det sitter något i flödesriktningen i samband med vakten så är den till och flödet litet. Men allt det här går inte att ordna på distans, utan TS får ta åt sig tipsen från forumet och verka för arbetet och hoppas att det blir bra.
  jonaserik · 2d · 16 svar · 376 läst
  ·
 6. Lenahugo

  Terasspool och staket

  [citat] Detta är pool och fritids XL modell. 210x280 tror jag. vi är jättenöjda, men hade gärna haft en dubbelt så stor nu när grabben försöker lära sig simma fast då blir det väl lite dyrare att värma upp.
  Lenahugo · 4d · 3 svar · 745 läst
  ·
 7. Lenahugo

  Erfarenhet av terasspool?

  [citat] Hej! Vi har den på 37-38 grader hela tiden nu, jätteskönt att bara hoppa i närsomhelst. Badar ett par ggr i veckan. den håller värmen bra, pumpen går lite då och då. Ska försöka kolla värmeräkningen jämfört med förra året för att se hur mycket det går åt ungefär. får oftast sällskap av min tvååring och 6 åring vid varje bad även i november.
  Lenahugo · 4d · 22 svar · 4,1k läst
  ·
 8. S

  Spabad, badtunna? Tänka på?

  Hej Peter Hållen som du har borrat för kopplingar är de 50mm i diameter eller är det 100mm? /Dado [citat] [citat]
  Stojadin · 4d · 84 svar · 34,6k läst
  ·
 9. Peter2400

  ModulPool/Vedpool etc?

  Den där såg bökig ut:thinking: Vill ju kunna styra pumpen och värmaren från mobilen. Har inte tid att förklara allt just nu, borde sova snart. Men här är min skiss på kopplingsschemat. Och en bild där jag visar hur jag satt givaren, den sitter efter filtret men före värmaren. [bild] [bild]
  Peter2400 · 5d · 15 svar · 8,5k läst
  ·
 10. Jonas Persson

  Glasfiber pool gör det själv ( hjälp )

  [citat] Förutsätter nog att du stöttar poolen på insidan så att inte skumet trycker ihop poolen när det expanderar. Återigen blir det stora krafter då många kvm skum trycker på när det expanderar. Bortsett från att det blir krångligt den dagen man måste gräva fram poolen igen, så borde det fungera. T ex för att serva inloppsslangar od.
  Jonas Persson · 5d · 100 svar · 14,6k läst
  ·
 11. H

  Projekt: Terrasspool

  [citat] Smart att ha någonstans för vattnet att ta vägen. Jag funderade på dräneringsrör men hittade inget lämpligt ställe att dra det mot [citat] Ja, funderade på det men gissade att fuktigheten skulle gå över 90% för det mesta i och med lite fukt och värme/kondens om vartannat. Men det känns ju torrt... Å andra sidan slukade en torrboll en massa vatten under några dagar så jag
  henlin431 · 6d · 470 svar · 52,2k läst
  ·
 12. Jonas Persson

  Pool reningsverk pumplock läcker

  Mina är också från poolstore i Täby. Garanterat ok, men de flyter högre än mina.
  Jonas Persson · 7d · 327 svar · 12,9k läst
  ·
 13. Jonas Persson

  Thermopool 3x6 på en månad

  [citat] Vi får väl se om det blir någon vinter i år eller om förra årets värme kommer även i år. Undras hur det ser ut om tio år, man kanske inte behöver tömma alls.:thinking:
  Jonas Persson · 8d · 1,1k svar · 152,0k läst
  ·
 14. M

  Poolvärmepump till spapool?

  [citat] Spontant säger jag nej. En poolvärmepump är i dom allra flesta fall avsedd för bruk i minst +15gr då dom inte har avfrostningsfunktion. Nu finns det naturligtvis såna för dom som har inomhuspool, men då är det nog en annan kostnadskalkyl. Min poolvärmepump maxar 35gr, tror även det är max vad dom flesta ligger på. Nu vet jag inte vad för husvärme ni har, men det finns ju
  Markarbetaren · 10d · 1 svar · 442 läst
 15. KTR

  Externt sandfilter eller filterbollar till Lay-Z-Spa eller MSpa pooler?

  [citat] Ok. Segt. Jag får nämligen brunt vatten som blir ännu ofräschare om jag tillsätter klortablett. Tänkte testa rena med sandfilter efter att jag fyllt upp för att sedan återgå till vanliga pumpen. Antar att problemet har att göra med hög järnhalt i vattnet. Gällande modell så kör jag en m-spa mono concept. Supernöjd i övrigt :).
  KTR · 11d · 4 svar · 863 läst
 16. H

  Vilket jä**a spabad ska man välja?!

  Shit vilket grymt jobb ni gjort , snyggt!! Precis som du skriver så i det långa loppet för eftermarknad är det nog stor skillnad att få tag på passande delar till ett "märkes" kontra ett "noName" kar.
  HittePå · 15d · 23 svar · 13,7k läst
  ·
 17. F

  Bygger pool (folkpool)

  Så lite spelar ingen roll.
  Fred vom Jupiter · 16d · 1 svar · 334 läst
  ·
 18. J

  Pool är inte så dyrt - mitt projekt

  [citat] Nej, jag la inte ner me energi i den frågan. Har täckt poolen nu då vi får se till våren.
  j-o75 · 21d · 121 svar · 51,4k läst
  ·
 19. Esam

  Gräva för Spabad

  [citat] Om du har en dräneringspunkt lägre än ditt djup så kan du ansluta passivt ett dräneringsflöde. Men om djupet är lägre så är det bara aktiv dränering som gäller. En pump som du kan sätta på timer 2 ggr per dag räcker oftast.
  Esam · 21d · 1 svar · 458 läst
  ·
 20. Z

  Utespa + Egen brunn (mkt järn)

  Hej! Vi har haft ett uppblåsbart utespa i 3 år, billig modell för ca 3 000kr med pump och filterkasetter. Vi bor på landet med egen brunn och det är väldigt mycket järn i vattnet. När vi lägger i klortabletter så oxiderar järnet och vattnet blir otroligt rödbrunt. Kan knappt se handen om jag håller den 10cm under vattnet. Detta brukar jag lösa genom att hälla i flockningsmedel och
  Zachtionman · 21d · 0 svar · 145 läst
 21. prototypen

  Utomhuskontakt

  Har huvudsäkringarna hållit med ett enfas SPAbad så är det troligt att säkringarna håller för ett bad med 3 ggr så hög effekt om man driver med 3 fas. sedan är spänningarna sedan 90 talet 230 och 400 Protte
  prototypen · 25d · 6 svar · 279 läst
 22. T

  Spapool rostfritt

  Hej, Är det någon här inne som byggt in spapool varianten som är fyrkantig (rostfria modellen). Då den vi beställt kommer sprutisolerad på undersidan, skulle vara intressant o se hur ni har byggt in den? Gärna bilder på innan trallen lagts.
  t.umo · 29d · 0 svar · 229 läst
 23. Dryad

  Storlek pooltak Nova Comfort 3*6m

  [citat] Vi håller på med poolbygge 4,5mx8,5m med evt Nova Comfort tak 4x8, som är 4,79x8,7. Vi fick det rekommenderad av poolfirman och det ska gå så länge man inte ska ha stensarg.
  Dryad · 30d · 7 svar · 453 läst
 24. W

  Badtunnan "Stadstunnan"- hiss eller diss?

  [citat] Jag köpte tunna från dom och har bara gott att säga om både tunna och badbaljan.com. Kolla inte leveransen när den kom pga bruten fotled, titta i tunnan några veckor senare och såg att kaminen saknades i leveransen. Blev mycket väl bemött när jag kontaktade dom och en kamin skickades samma dag från dom. Så kan bara ge dom 10 stjärnor av fem möjliga!
  wildeside · 30d · 3 svar · 781 läst
  ·
 25. T

  Skötselfråga spabad

  Det är inte ett mat recept så du behöver inte vara så petig. Chockklor och spaklor är samma sak så slipper du köpa två burkar av samma sak köp istället brom och spaklor. Kör med brom för den normala desinfektionen sen när du känner stark klorlukt eller mätt att bundet klor är för högt så slänger i 2-3 matskedar spaklor så sänker du detta. Ta då av halva locket en stund ca
  Thörre · 22 okt · 7 svar · 719 läst
 26. T

  Spabad igen/chockklorering

  Kör också med brom normalt och tar till klor när bundet klor blir för högt eller man vill nollställa vattnet ordentligt. Men varje gång jag lägger i klor så har jag alltid locket av en stund.
  Thörre · 22 okt · 7 svar · 453 läst
 27. M

  Hjälp. Problem med inställning Balboa

  Har ett litet problem med inkoppling av mitt nya spabad. I Manualen står det utförligt hur man skall ställa in Swticharna för två modeller av Balboa styrsystem. Ett för GS510DC och ett för GS523DZ. Läser jag på den som sitter så är det en JZ6013X1. Därav att jag inte riktigt vet hur dom skall vara. Badet är ett Landskap Hekla 103 Någon som varit med om det?
  mj_little · 17 okt · 0 svar · 195 läst
 28. H

  Utebadkar, budgetlösning

  [citat] Det där är ju kanon! Jag funderade på något liknande på landet och dra en brasa under och sitta på några träplankor som ligger i botten av badkaret. Redneck style! Någon som testat? Jag har däremot inte hittat något gratis badkar i metall ännu. /Henke
  henlin431 · 15 okt · 1 svar · 495 läst
  ·
 29. M

  Rengöring av vatten i Vedpool

  Vår pool har anslutningar i aluminium och de klarar tydligen inte klor så då måste ha ett klorfritt alternativ. Om man ska ge upp med BioCool, vad ska man göra istället. Känns väldigt trist dock då deras medel är mycket enkelt att handskas med och har ju funnits länge på marknaden.
  mrsmitch · 12 okt · 10 svar · 1,4k läst
  ·
 30. L

  Spabad Neptun Kungsholmen

  Nån som har erfarenhet av Neptun Kungsholmen alt någon annan Neptun-modell? Shoot om ni har.
  lucke_lucas · 7 okt · 0 svar · 281 läst
 31. Trasher

  Spabadsval: Neptun Ingarö eller Viskan Trollö?

  Hej! Jag står i valet mellan spabaden i titeln och undrar om någon i forumet har erfarenhet från något av baden och kan skriva vad ni är nöjda med/mindre nöjda med. Neptun har lite mer funktioner (två sittplatser med nackmassage och fler jets - 51 jmf med 26 för Viskan och därtill 2 massagepumpar där Viskan bara har en). Kanske räcker en massagepump eftersom det är färre jets?
  Trasher · 7 okt · 0 svar · 294 läst
Laddar...