Byggahus.se
 1. L
  okt '18

  Olika sätt att värma poolen

  46 svar · 48,4k läst
  ·
 2. T
  6m

  Trådlös pooldammsugare

  Thörre: Jag har denna https://www.folkpool.se/produkter/pool/poolvard/poolrobotar/poolrobotar-elektriska/poolrobot-manga-x.html Är väldigt nöjd med den men var tvungen att göra några modifieringar för att den ska fungera perfekt. Men nu är jag sjukt nöjd. Bara ladda upp och slänga i sen går den tills den stannar, blir rent och fint på botten. Finns en liten grej jag inte löst ännu och det
  1 svar · 86 läst
 3. T
  12m

  Klorlukt men 0 i klor.

  Thörre: Det bundna kloret är det som luktar och kommer när kloret reagerar med smutsen i vattnet. Bara chocka igen och ha lite koll på klorhalten ett tag tills du hamnar på en stadig nivå och lukten försvinner. Det bundna kloret försvinner när det du chockar samt tar död på smutsen i vattnet snabbt. Alkaniteten är lite hög men det i sig är inget problem om du har stabilt PH men kan ge
  1 svar · 83 läst
 4. Forlowt
  11h

  bygga budget badtunna

  Forlowt: [citat] Vanliga trä tunnor sväller sig täta, jag förslår nog att du kikar på den klassiska tunnan och gör likadant. Vanligt obehandlat sväller och blir tät utan massa kem. 2 ST IBC blir väl stort nog för dig och blir underhållsfri jämfört med en trä tunna. Jag köpte tillslut sotarna badtunna extern men jag har kvar min ibc till isbad vinterhalvåret.
  314 svar · 312,5k läst
  ·
 5. A
  12h

  Virke runt vedaggregat

  adde_hjelm: Hej, Jag har en vedeldad badtunna där aggregatet sitter inuti badtunnan. Nu börjar virket runt aggregatet ruttna, så det behöver bytas ut. Vad ska jag välja för virke och vart köper jag det? Mvh Andreas
  0 svar · 54 läst
 6. S
  21h

  Projekt: Terrasspool

  Steve79: Aquachek digitala mätare med teststickor. Börjar tro att de inte går att lita på den visar olika värden hela tiden när man tar test om vartannat
  1,1k svar · 139,2k läst
  ·
 7. E
  23h

  Projekt Rund Pool

  EasyCash: Dagens övning innefattade att fördela makadam. Lite kreativa lösningar behövdes. Måttat lite runt där trädäcket ska vara. Största utmaningen är att veta vad som ska vara nollan och utgångspunkten för att få det rakt. Tänker jag utgår från nuvarande trädäck.
  27 svar · 2,6k läst
  ·
 8. E
  23h

  Thermopool 3x6 på en månad

  EasyCash: [citat] Tack!
  1,1k svar · 216,8k läst
  ·
 9. 1977bjorn
  23h

  Bygga pool av befintliga källarväggar

  1977bjorn: Loranga och Masarin gjorde ju om garaget till pool så det kanske går? ;) Är det spikraka väggar i betong så kanske det är möjligt. Är det putsat i okänt material så är det nog svårare. Det skall fräsas in slangar och grejjer så det är nog inte superenkelt. Sen finns det firmor som svetsar liner på plats så det är nog det enkla i det hela. man kan ju också riva rubbet och
  1 svar · 211 läst
 10. S
  1d

  Vilket Lim till bottenmatta?

  spacemoose: Har byggt en thermopool och nu dags att sätta bottenmatta, men kan inte hitta vilket lim som är lämpligt. Spraylim är det enda poolfirman sagt. Men vilket?? :-) Vad har ni använt för lim?
  0 svar · 61 läst
 11. J
  2d

  Hjälp att montera snap-in list och liner Thermopool

  JockeEinarson: [citat] Att sätta och svetsa linern tar några timmar på en normalstor pool. Se till att du köpt en riktig liner och ingen tunn ”påsliner” när du nu har kostat på att göra en riktig pool i betong. Det finns ett antal firmor, men de behöver oftast bokas månader i förväg. Eftersom svetsningen är att likna vid vanlig våtrumssvetsning (dock överliggande istället för kant i kant)
  1 svar · 321 läst
 12. Olsin
  2d

  Poolvärmare

  Olsin: Lite beroende på din budget, men en luftvärmepump ger rätt så bra med värme för lite energi. Den här drar 0,63 kW och levererar närmare 3 kW: https://www.polarpumpen.se/pool/poolvarmepump/varumarken/aquaheat/pro-mini-4-aquaheat
  16 svar · 509 läst
  ·
 13. B
  3d

  Värma upp liten pool

  Byggnovisa: Tack! El är inget jag vill chansa med så det får bli ett elektrikerjobb om det här ska bli av känner jag:) Nu vet jag lite mer om hur det ligger till i alla fall. Får se hur det slutar… Stort tack för svar!
  2 svar · 156 läst
 14. I
  4d

  Myror i bubbelpool

  Izzzyz: Köpte ett lazyspa för snart två år sen. Förra året hade vi inga problem men i år är botten fylld med svartmyror. ”Gillar” de klor eller är de bara ”dumma i huvudet” och vi behandlar som vanligt mot myror?? Någon annan som upplevt detta ??
  0 svar · 122 läst
 15. P
  4d

  Värmepump till ovanmarkpool

  petal: [citat] Ok, tack för svar. Då förstår jag. Nej, det borde gå att mha elektriker dra fram en egen matning utan större bekymmer. Ska bara lyckas få ut min elektriker :) Tusen tack!
  4 svar · 202 läst
 16. Ludvig Aldrin
  5d

  Bygge eget pooltak

  Ludvig Aldrin: [citat] Kommer inte ihåg exakt men det var inte mycket. Tror allt jag gjorde kring poolen med nytt deck runt om med landade under 5000 kr. Plasttaken kostar runt 300 kr/st och en vinch typ 500 kr. Trädelen kostar ju nästan inget egentligen. Lite lärdommar så här året efter. De blir ganska stora vindsegel när de står upp. Så hade några olyckor där taken flög upp när jag skulle fälla
  2 svar · 2,7k läst
  ·
 17. F
  5d

  Uppvärmningsförslag rostfritt kärl

  fribygg: Det funkar nog med doppvärmare, jag befarar att det kan ta för lång tid att värma vattnet. Kolla uppvärmningstiden på en stor varmvattenberedare så får du ett hum om hur lång tid det kan ta. Välj nått ved eller gasolvärmt så du får mycket effekt på kort tid.
  1 svar · 116 läst
  ·
 18. N
  5d

  Ovanmarkpool stenplattor

  Naggels: [citat] Absolut
  2 svar · 195 läst
 19. N
  5d

  Intex pool, uppgradering av pump

  Niq: En sådanhär https://outbax.com.au/bestway-flowclear-sand-filter-58400-pump-for-above-ground-swimming-pools. Det här var första som kom upp när jag sökte men jag köpte den från en finsk försäljare. Den verkar inte säljas mera.
  28 svar · 14,3k läst
  ·
 20. A
  5d

  Får inte igång värmare till poolvattnet

  A14: [citat] tyvärr har jag inte kommit längre.
  13 svar · 1,3k läst
  ·
 21. E
  6d

  Bygga pool själv

  EasyCash: Jag håller på och bygger själv, fast det kommer bli en stålväggspool. Har dessutom handgrävt det mesta. :cool: Kan tipsa om att både använda detta forum och poolforum så får du svar på det mesta. Har en tråd om du vill kika in mitt projekt. https://www.byggahus.se/forum/threads/projekt-rund-pool.404167/
  3 svar · 364 läst
  ·
 22. H
  6d

  JF Poolpump

  Hallerudsbo: [citat] Ja kanske det, me finns dom som bara tillverkar el så det går kanon
  13 svar · 431 läst
 23. J
  7d

  Fylla pool och när startar man pumpen?

  jahallåja: Du ser om det är vatten genom glaset vid förfiltret på pumpen. Kan vara värt att gå igenom och rensa så att det inte ligger sniglar och grenar och annan skit där. Se upp så att allt är helt tätt mellan skimmern och pumpen (kopplingar, slang, packning till locket på pumpen) annars suger den luft och du ser "sockerdricka" istället för jämnt vattenflöde och bra tryck.
  4 svar · 385 läst
  ·
 24. D
  7d

  Saltklorinator, inställningar och justering

  Detbrunahuset: Har börjat få igång allting nu i nya poolen. Har en Folkpool med tillhörande Aquarite FLO, med styrning av klor och pH. Tycker att instruktionerna samt info på nätet är rätt bristfälliga (eller så är jag inte den google-ninja jag en gång var). Jag har fått ordning på pH, ligger stadigt på 7.5 och har saltsyra inkopplat på en pump, så det känns bra. Alkalinitet är fin och det
  0 svar · 104 läst
 25. P
  8d

  Hemmagjord badtunna av skrot

  PontusPontus: Jodå den blev klar men har tyvärr inte kvar den
  3 svar · 5,4k läst
  ·
 26. M
  9d

  Bygga vattenmantlad skorsten till grill

  Melb: Gjorde något liknande för år sedan. Det blev inte alls bra. Värmen var minimal. Vatten Röret/n behöver elden nå för att det ska bli varmt nog.
  1 svar · 430 läst
  ·
 27. nikasp
  9d

  Lay-z-SPA

  nikasp: [citat] Jag klurar och klurar. Skulle helst haft tiden över att gräva bort barnens med trädäcket integrerade sandllåda i år och bygga plattform där. Ska klura lite till men lutar fortfarande åt ett s.k. hillbillyspa som någon skojade om. Dvs. när man inte vill lägga 40-80000 på ett riktigt.
  355 svar · 339,7k läst
  ·
 28. P
  11d

  Hur fästa trall på thermoblock?

  Pidde3: Ta bort frigoliten på utsidan och fäst en regel mot betongen sedan kan du skruva i den, dock brädan närmast linerlisten blir i betong.
  1 svar · 207 läst
 29. J
  12d

  Spabad -liggplatser eller ej?

  JMG: Det gäller följande två spabad: https://www.saspa.se/product/vega/ https://www.svenskaneptun.se/produkt/resaro-black-edition-by-neptun/
  1 svar · 219 läst
  ·
 30. Jennie S.M. Karlsson
  12d

  Swimspa från Spakompaniet

  Jennie S.M. Karlsson: [citat] [citat] Hej! Undrar om ni köpte ert Swimspa och om ni är nöjda? Vi har beställt ett, jättetacksam om du vill berätta, hälsar Jennie!
  1 svar · 1,2k läst
 31. L
  12d

  Hjälp!! Gult vatten i pool, bra värden.

  Lenke: [citat] [bild] Vi använder bara detta granulat vid uppstart och inga puckar då de är för långtidsklorering. På 20 000 liter vatten använder vi 150gram granulat. Man får ha koll på pH samtidigt för att det skall funka. Inom en vecka brukar vattnet vara kristallklart istället för gult. Flockmedel behöver du bara vid grumligt vatten!(y)(y)
  16 svar · 3,7k läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.