Byggahus.se

Projekt: Terrasspool

 1. S
  Medlem Nivå 4
  Nu har dom uppdaterat bruksanvisningen och skriver:

  ”Tillsätt bakteriedödande medel. Se till att följa anvisningen för det medel du använder. vi rekommenderar biocools klorfria pooldesinfektion alternativt klor, använd ett av bra kvalitet och som är anpassat till spabad och ej pooler. Se till att ej överdosera då skador som uppstår av för hård kloranvändning inte omfattas av garantin.”

  https://svenskabadtunnor.se/dokument/bibliotek/Image/uppdaterad terrasspool el.pdf
   
  • Laddar…
 2. AndersPS
  Renoverare Nivå 18
  Hmm, intressant!

   
 3. Needas
  Medlem · Nivå 13
  Härligt att det börjar bli färdigt!
  Jag kan ärligt säga att min "naturligt höga nivå av stress" minskat då ett varmt bad på kvällen hjälper både kropp och själ att slappna av. :D
   
 4. H
  Medlem Nivå 6
  Gällande hålet in till värmaren: elektriker ska sätta en gummibussning där, eller genomföring, skruvbar från båda hållen med dragavlastning.

  Hur ska förresten filtrets vred stå när jag kör igång allt? El framdraget och jag ska bara fylla poolen efter jag rengjort. Något annat att tänka på? Hur primar man pumpen effektivast eller räcker det att öppna upp avstängarna så att systemet fylls?
   
 5. J
  Medlem Nivå 1
  Nu börjar det bli dags att borra för anslutningarna i min Pacific, in och utlopp, belysning och bubblor. Har ni några tips som man ska tänka på? Har köpt isolerpaketet men inte monterat ihop något än. Om man sätter utblåsen för bubblorna 15cm över sitsen är det något som kommer i konflikt med isoleringen?
  Var har ni borrat för belysningen?
  Tacksam för tips och råd
  /Jesper
   
 6. D
  Medlem Nivå 6
  Slangarna för bubblorna får utan problem plats innanför isoleringen om du sätter dem 15 cm över sittytan. Jag tog hål för belysningen rakt ovanför den nedre anslutningen till pumpen.
  Ser tyvärr lite tråkigt ut eftersom jag fortfarande inte har fått något lock
   
 7. J
  Medlem Nivå 1
  Tackar @Dallastower
  Har du samma höjd på inlopp och blåsmunstyckena? 20cm över sitsen?
   
 8. D
  Medlem Nivå 6
  Ja, typ 15-20 cm
   
 9. mrsmitch
  Medlem Nivå 1
  Någon som kör biocool och har problem med att hålla vattnet klart? Barnen får utslag efter bad trots att man tömt och rengjort allt med ytdesinfektion och tvättat bollarna. 24 timmar efter påfyllt rent vatten och startdos så blev det utslag ändå.
  Funderar på att köra klor nu när ni påvisat att de ändrat beskrivningen.
   
 10. AndersPS
  Renoverare Nivå 18
  Något liknande gjorde min elektriker också, men kabelgenomföringen på andra sidan, den hade han inga grejor för att täta. Hur har ni andra gjort?
   
 11. G
  Medlem Nivå 1
  Vi har inte fått biocool att funka alls. Trots att vi gjort allt enl instruktionerna. Svindyrt j***a skräp är vad det är. Efter flertalet försök bytte vi till scince water guardian. Har nu i en månad funkat toppenbra. Inga utslag på barnen och rent vatten, detta för ungefär halva priset kontra biocool och mycket enklare skötsel.
   
 12. mrsmitch
  Medlem Nivå 1
  Har ni också haft utslag på barnen med biocool?
  Ska kolla upp detta. Låter lovande.
   
 13. H
  Medlem Nivå 6
  vi har kört biocool med sjövatten på landet och med vanligt vatten i poolen här i huset. Vi har inte sett några utslag. Däremot är det givetvis rätt mycket pengar.

  Jag saknar tester för de olika inblandade medlen man kan använda. Känns som alla medel är de bästa men jag saknar de oberoende testen som mäter resultatet. Hur vet vi konsumenter att ett medel är bra respektive bättre? Att få utslag eller inte är ett rätt grovt mätverktyg. Däremot har våra barn flertalet ggr fått utslag från badande i grannarnas pooler. Då har det varit klor inblandat
   
 14. mrsmitch
  Medlem Nivå 1
  Jag håller med. Att det inte finns någon som gjort tester av olika medel nu när det finns pool i så många hushåll. Alla återförsäljare säger att deras medel är bäst och att det funkar. Men tydligen gör ju det inte det.
   
 15. Fulkemisten
  Medlem · Nivå 12
  Men såklart. Det är ju så marknadsföring funkar. Just klor är ju rätt beprövat. Tänker köra på det när jag sparkat igång koppen.