Byggahus.se

Popup bevattning > storlek på bevattningspump?

 1. M
  Medlem Nivå 3
  Hej på er,

  har 7 st Gardena popup spridare (T380) nedgrävda (går på samma matarslang = seriekopplade) och förberedda för denna sommars bevattning MEN val av pump?

  Har en Kärcher GP60 som ger 75lit/min vilket den också klarar av att ge MEN vill ha lite mer fjutt i sprinklerna så vad ska man gå på, tryck eller lit/min vid val av ny pump?

  Vad säger ni lärde härinne?
   
 2. C
  Medlem · Nivå 14
  Vad har du för vattenkälla och vilken sughöjd resp tryckhöjd och längd på tryckslang har du?

  Nu hittade jag inte flödesdiagram för spridaren vid en snabb sökning, men du ska nog räkna på 2.5Bar vid 10L/min per spridare. Mao behöver du en pump som ger minst 70L/Min vid 2.5Bar, vilket din nuvarande inte klarar, dess 75l/min är vid lågt tryck.
  Men det är uppskattat från rinkabys popupspridare.
  http://www.rinkabyror.se/artikel/hoppuppspridare-pgj-04/

  En 150eller 200 borde vara rätt lagom då.
  http://emspump.se/main/page/41/productgroup/51/subcategory/156/product/860
   
 3. M
  Medlem Nivå 3
  Tack corre,

  Ja det var den tanken jag hade om just EMS pumpen, så det blev bekräftat... :)

  Vattenkälla: borra, 25m
  Sughöjd: 8m
  Tryckslang: ca. 60m
   
 4. C
  Medlem · Nivå 14
 5. M
  Medlem Nivå 3
  Ja du corre, tro mig hade gääääärna haft en sänk så hade det varit ett givet alternativ. Som det är nu så står ett jättefint trädäck med bärande ytterbalk just där borran är... Lätt o vara efterklok så har vi inte avslöjat vem som kunde sagt nåt när det byggdes :screwy:
   
 6. M
  Medlem Nivå 3
  Kan ju som kuriosa berätta om HUR dom borrade, grannen som är till åren kommen berättade att när hans föräldrar levde så borrade dåvarande ägaren (huset vi har idag) för vattnet och just som grannens mamma satt på toa valde man att släppa ner en nätt smällare som hette duga. BOOOM! :wow: sa det och grannkäringen flög ut som att kriget kommit... Grannen skrattar gott åt sin mamma varje gång han berättar det :D
   
  • Laddar…