Pannrum i fristående garage

2k läst  40 svar

 1. M
  Medlem Nivå 5
  Hej

  Har en undring om jag behöver sätta en kran på toppen av tank #2 för att förhindra cirkulation mellan tanktopparna när jag eldar med seriekoppling av tankarna. Det mesta av luften tycker jag ska samlas i den första tanken närmast pannan.

  /Mats
   
 2. D
  Medlem · Nivå 15
  Ja, det behöver du. Jag skulle dessutom rekomenderar att du bygger ett ”vattenlås” på skvallerledningen så att det går att ha en oljefilm i expansionskärlet. Själv har jag ersatt luftningen med en vacuumventil. Men det är ju att gå utanför det gängse en del.

  Har du planer för nödkylning?
   
  Redigerat 9 okt 13:10
 3. R
  Medlem · Nivå 15
  Vet inte hur du har det med ventiler mot tankarna , men streck tvärs är ventiler du behöver för att dom ska komma riktigt i serie
  Du har rör öppet på topp på båda dom kommer att laddas ur lite paralellt mde det röret och laddas upp lite paralellt .
  Två avluftare på tanktopparna och bort med röret till exsp , som går upp , räcker med ett rör från botten till exspansion
   
 4. M
  Medlem Nivå 5

  Hej

  Jo jag har monterat ventilerna som du visade. Vill helst slippa att använda avluftarna. Tänkte att det inte skulle kunna cirkulera via tanktoppen om jag drog det tillräckligt högt upp i skvallerröret på expansionskärlet.
   
 5. M
  Medlem Nivå 5
  Nåt sånt här tänkte jag med expansionen.
   
 6. R
  Medlem · Nivå 15
  Går nog att göra så ,. blir nog ett litet drag över topparna iaf . ett litet sug på returen på tank 2 , då kan det kanske gå runt lite från trycksidan/topp tank 1 hur mycket går inte att säga , du får väl prova
   
  • Laddar…
 7. D
  Medlem · Nivå 15
  Du kommer definitivt att få överledning mellan tankarna, det finns inget kanske i den meningen. Men du kan behålla ledningen och sätta en ventil i toppen på tank två.

  Skvallerledning är inte inritad ser jag.
   
  • Laddar…
 8. M
  Medlem Nivå 5
  Hade tänkt att montera en ventil på tank #2 för att kunna strypa avslutningen från den om det börjar cirkulera.
   
 9. R
  Medlem · Nivå 15
  Du verkar veta exakt vad som händer och ska repetera , läs vad jag skrev , """ Kanske det går runt lite """ hur mycket beror på höjden och rörens storlek .
   
 10. D
  Medlem · Nivå 15
  Det går inte kandke runt vatten. Det går runt vatten. Mängden beror inte direkt på höjden. Men längden och dimentionen har naturligtvis påverkan.
   
 11. M
  Medlem Nivå 5
  Snart så kanske...
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: