Byggahus.se

Orimligt dyr badrumsrenovering?

 1. B
  Medlem Nivå 1
   
  • Laddar…
 2. J
  Medlem Nivå 1
  Ta in en offert från Bauhaus. Överväg kakel. Låt de riva och det kostar inte så mycket för det finns de som är specialister på att riva fort och bra.
  De offerter jag fått ligger på 140-180 från olika bolag. De som verkar mest proffsiga och har bra ryckte har landat på 140-160. Den för 180 var den mest oseriösa och hade klagomål lite här o där. Den från Bauhaus var på 147.
  Jag hade iofs renoverat badrummet nyligen men hade oturen med en firma som sa 150 men det landade på 346 och att besiktningsmännen sa att det måste rivas för det var så dåligt genomfört fick bla bakfall som de iofs löste med ett nytt plattlager med mindre bakhal . Jag hade dock redan betalat 152 och efter mycket om och men fick jag tillbaka pengarna.
   
  • Laddar…
 3. N
  Medlem Nivå 1
  Vi gjorde ett badrum med klinker och kakel, dusch med glasväggar samt ny el och golvvärme. En byggare bilade upp betonggolvet så rörmockaren kunde lägga nytt avlopp och vatten till duschen. Sedan gjöt man igen och gjorde nödvändigt fall i rummet.Totalt med arbete och material samt rotavdraget låg kostnaden på ca 110000 kr.
  Utförande året var 2018
   
  • Laddar…
 4. J
  Medlem Nivå 5
  Om det är råspont bakom gipsen så varför Plywood ? Råsponten är minst lika bra
   
 5. T
  Medlem Nivå 1


  Tycker absolut att du ska leta vidare. Jag skulle kunna kopiera det claym skrev. Tror arbetskostnaden var 75 000 och totalt hamnade vi på ca 115 000.
   
  • Laddar…
 6. B
  Medlem Nivå 3
  Har tänkt så också men jag förmodar att hantverkaren tänker på säker väg enligt GVK.
  Hade precis hit en entreprenör som sa att det var helt ok att alla vattenrör kom ur golvet men vad jag förstått så är det bara avlopp som får bryta tätskiktet på golvet. Detta kanske inte gäller vid matta ?
   
 7. M
  Medlem Nivå 1
  För kännedom, jag tog in tre offerter och alla låg stadigt kring 105 000:- för allt arbete utan inredning. Samma storlek som ditt badrum. Rivning av allt i badrummet (plastmatta), flytta golvbrunn halvmeter, sex spottar på nytt undertak och golvvärme. Inredningen hamnade runt 70 lök (inkl keramikplattor), här kan det springa iväg hur mycket som helst. Priser efter rot, OSB & gips bakom plattor.
   
  • Laddar…
 8. D
  Medlem Nivå 3
  Sista badrummet jag gjorde var i april. 4x4 meter. Gips och OSB på väggarna, nytt spångolv. Klinker, kakel, avlopp och alla rördelar från byggmax. Duschkabin, toastol och komod från bauhaus. Inget tätskikt eftersom vi installerade duschkabin. Total kostnad 35.000. Tog 4 dagar att bygga med lite hjälp och handräckning av farsan.
   
  • Laddar…
 9. S
  Husägare Nivå 1
  Ta in flera offerter. Punkt. Det kan skilja sig myyycket. När vi renoverade vår badrum var det skillnad på 70 tusen mellan billigaste och dyraste, vi tog in fyra offerter. Din summa låter spontant dyr tycker jag för storleken sett. Men bra att höra efter hur de resonerar och vad de räknar in i kostnaden.

  Vi valde inte billigaste offerten, men heller inte dyraste. Vi tog det som kändes bäst av flera parametrar inräknade.
   
 10. J
  Medlem Nivå 5
  De hittar på så mycket trams nuförtiden. Varför skulle inte råspont som är minst 17 mm vara lika bra eller snarare bättre än plywood 13 mm ? Dessutom undrar jag vad GVK har med saken att göra. Om tätskiktet släpper igenom fukt, så spelar det ingen roll om det är råspont eller plywood bakom
   
 11. T
  Medlem Nivå 1
  Om man först efter påtryckning får en offert och den visar ett högt pris, så betyder nog det att företaget inte är intresserat av jobbet. Skulle man ändå få det, så är det i alla fall bra betalt.
   
 12. M
  Medlem Nivå 2
  Nej, är inte i branschen har dock gjort badrummet själv.
  Men du verkar ju uppenbart uppretad så du är antagligen i branschen, kom du då med något som är bättre.
   
 13. S
  Husägare Nivå 1
  Just därför man ska ta in flera offerter för jämförelse... :) Är man inne i arbeten av större valörer är det alltid värt det. Man tar inte första bästa bara.
   
 14. B
  Medlem Nivå 2
  Om du vill komma ner i pris!
  så kan det vara värt att kolla vad det kostar att strunta i att anlita något företag för helentreprenad,
  och i stället göra det du kan o får själv ex riva själv(ev ta hjälp att koppla ur vtn o el) och själv planera in arbetet för de olika hantverkarna o anlita dem själv(el planera arbetet själv med lite hjälp av kunnig ex kompis).

  Ta in offerter själv från de olika hantverksproffesionerna som behövs, kolla att hantverkarna har den kompetens som krävs, o skriv avtal med var och en o efter arbete få intyg på att arbetet är gjort enligt reglerna(så blir nog försäkringsbolagen lättare nöjda om olyckan skulle vara framme).

  Komma överens med de olika hantverkarna vad du köper in o vad de köper in(bra att ha allt du ska köpa hemma innan arbetet sätter igång så att arbetet inte fördröjs pga ex långa leveranstider).

  Om du inte har bråttom med att få badrummet klart så fort som möjligt, så kan du ju göra det med mindre stress på ett lugnare sätt i ett lugnare tempo och boka in ex en el två hantverksproffessioner i taget och låta dem jobba klart o sen nästa osv.

  Dessutom så kanske det finns några hantverkare i bekantskapskretsen som är erkänt duktiga mm på det dom gör som du kanske får anlita.

  Vid Helentreprenad har nog inte många köpare koll på precis vilka personer som utför alla momenten i deras badrum.

  Varför betala någon extra för att hen ska anlita folk,och som du kanske inte ens vet vilka de är, när du kan anlita folk själv.
  (förstår förstås att folk har det stressigt och inte hinner, el saknar kunskapen)
   
 15. nino
  Renoverare · Nivå 19
  Jag ska göra underarbetet själv i ett badrum på 2x3m, en polare som är golvläggare sätter golv och vägg matta för 2 lådor öl och lite käk så visst går det att få det billigt
   
  • Laddar…