Byggahus.se

Nivell- eller annat ventilerat golv

 1. Macke202
  Medlem · Blekinge · 415 inlägg

  Macke202

  Medlem
  Morning morning!

  Nu har renoveringen börjat... eller rivningen kanske man ska kalla det. Vi ska byta golv i bodelen av huset (ca 105kvm) och få in ett Nivell golv.

  Därför tänkte jag höra om andras erfarenheter vid sådana här byten, något man ska tänka på, eller andra tips om vad man kanske ska passa på att kontrollera nu när golvet ändå är borta?

  PS. De kunde iallafall klistra fast heltäckningsmattor något helt enormt på 70-talet även om de inte var så duktiga på att bygga rätt på betongplatta. ;)
   
 2. Macke202
  Medlem · Blekinge · 415 inlägg

  Macke202

  Medlem

  Re: Nivell- eller annat ventilerat golv

  Då var det gjort... en helgs arbete och ca 80kvm borttaget golv, då pratar vi mattor, spånplatta, reglar, isolering och klossar. Kvar sitter lite stumpar av reglarna som vi sågat av och lite spånplatta under dörrkarmarna.

  Ett tag kändes det som om allting luktade gammalt unket när man rev ut isoleringen, tillochmed de nyköpta bullarna smakade lumpenkläder. Men nu är det ute och nu ska vi bara städa upp allt spill. ::)

  Kommer en hemsida så snart Telia behagar skicka våra ADSL uppgifter. ;)

   
 3. T
  Medlem · 429 inlägg

  TN

  Medlem

  Re: Nivell- eller annat ventilerat golv

  Skall du ha mekanisk ventilation av golvet?
   
 4. Macke202
  Medlem · Blekinge · 415 inlägg

  Macke202

  Medlem

  Re: Nivell- eller annat ventilerat golv

  Japp det blir det... Nivells fläktsystem. huset är på ca 90kvm eftersom badrumsgolven är gjutna ända upp och fläkten är anpassad för 100kvm så det ska nog funka fint.

  På torsdag ska vi försöka få till att Anticimex, "Fläktfolket" och vår snickare möts i huset för att stämma av att allt ser bra ut och snickaren ska få reda på hur han kan regla golvet för att det ska bli bäst cirkulation.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.