Byggahus.se
Ja, precis, Lyfco är snabb! Grannen har en AL-KO och det är en snigel! Dessutom kör den fast hela tiden, det har inte min Lyfco gjort en enda gång trots ganska ruff gräsmatta och lutningar. Så visst finns det positiva saker också. Plus bra batteritid. Håller med om att 1-3 års bytesfrekvens låter galet. Men när det är dags kommer jag att kolla om t ex Batterilagret kan plocka ihop ett batteri billigare. Kanske kan bli bra.
Men jag har mängder med andra frågor som kommit upp. Ska försöka lista:

- Områdesklippning - vi har en stor yta framför huset, en 3-4 meter smal passage bredvid huset och en stor yta i backe bakom huset. Jag har satt dessa som zon 1, 2 och 3 (tror jag, får tveksam kvittens). Jodå om jag ställer in att den ska klippa i zon 3 i två timmar, så kör maskinen runt hela slingan tills den kommer till zon 3, där den kliver av och börjar klippa slumpmässigt så som det är tänkt. Men efter ett par vändor så hittar den in i zon 2 o 1 igen. Sen hamnar den där den hamnar. Hörn blir väldigt välklippta men vissa öar mitt på verkar klara sig hur länge som helst.

- Satte igång mitt i natten utan att jag satt någon tid. En gång irrade den tydligen längs slingan hela tiden. Jag hade då inte begärt någon kantklippning.

- Vilken inställning prioriteras om man ställer in både via appen och direkt på klipparen?

- Om den råkar köra utanför slingan, så stannar den o larmar. Bra så, men hur får man den att återgå till pågående jobb? När den lyfts in igen verkar den ha glömt programmeringen.

- Tycker mig känna igen rörelsemönstret från körning till körning. Verkar som den startar på samma algoritm varje gång. Då kommer det att bli mycket klippt på vissa ställen o inget alls på andra. Kanske algoritmen borde justeras.

- Hur lång räckvidd har appen? Kör appen mot klipparen eller mot hemnätverket som i sin tur kör mot klipparen?

- Vad är vitsen med att hemnätverket är inblandat? Om jag ska kunna få en varning via telefonen t ex när jag är på jobbet, så måste jag väl göra fler inställningar? På nåt sätt? Eller? Kan jag skicka kommandon till klipparen också i så fall från jobbet? Många frågor blir det....
 
  • Gilla
leiftintin
  • Laddar…
Måste tillåta mig att le lite,, :)
Du har läst mina inlägg men inte förstått vad jag menat. Funktionerna finns på klipparen men börjar man titta närmare på dom så är de flesta bristfälliga eller oanvändbara. De är absolut inte gjorda för att användaren ska ha nytta av dom utan bara för att försäljaren ska ha argument för att kunna sälja.
Men nu börjar du tydligen komma till insikt med att allt inte är så bra som det verkar.;-)

Nåväl, ska försöka svara på dina frågor enligt min erfarenhet:
Områdesklippning:
Din yta låter väldigt lik min egen. Kan säga på en gång att du kan glömma områdesklippningen direkt. Rena skräpet.
Den kommer att gå till den del av slingan dit du satt din markering men därifrån drar den vidare varhelst som helst. Att bilda områden kan du glömma.
Se funktionen istället som en startpunkt. (områdesklippning är ett säljargument och ger en felaktig förväntning på funktionen) Min erfarenhet är att skita i detta och bara skicka ut klipparen så många minuter du vill att den ska klippa. Sedan kommer den att yra runt den tiden oavsett var du väljer att starta (möjligtvis med undantag om du har en väldigt liten passage typ en stig)
Sätter du startpunkt är det ju exakt samma sak bara att den startar från annat ställe. Själva markeringen av startpunkt är också rena skämtet. Det är gjort så att den räknar varv på hjulet.
Det innebär att ju längre bort du har din startpunkt ju större chans att startpunkten varierar ett antal meter per gång. Det beror på att hjulen ibland slirar, får förhinder etc. men ändå så räknar klipparen varven.
Så min rekommendation: Glöm områdesklippningen.

Att den går igång när som förvånar mig heller inte. Säger ju att saker och ting plötsligt händer lite hux flux... I mitt fall kan den plötsligt få för sig att begränsningskablar inte existerar, någon gång har den stannat mitt på gräsmattan och börjat göra utfall åt olika håll och sedan bara löpt amok.

Prioritering: Min gissning är att appen inte gäller alls egentligen. Den används för att skicka kommandon till klipparen. Det innebär att du kan se något i appen men har du inte fått över/skickat det till klipparen så gäller det inte. Det innebär också att klockan i appen kan vara något helt annat än klockan i klipparen. Så är det för mig eftersom klipparens klocka går mer än 1 minut fel per dygn.
Så dåliga klockor har väl knappast existerat sedan man kunde vinna plastklockor i tuggummi-apparater på 1970-talet. Gissar dock att klockan har ett förhållande till spänningen på maskinen vilket jag har förstått diffar ganska rejält på maskin till maskin.
Ytterligare ett bevis på den låga kvaliten.

Att få den att återgå till pågående jobb är en funktion som skulle gynna användare och tyvärr inte skulle kunna vara mycket till säljargument. Det existerar alltså inte. ;-)
Bara att köra manuellt eller ställa om tiden i områdesklippningen.

Att den tappar programmeringen är ett känt problem som de som testat apparaten ordentligt (ej typ Aftonbladet) också upptäckt. Alltså en känd bugg.
Det betyder ju som du förstår att du får börja om med allt. Att den tappar programmeringen kan hända vid många tillfällen t.ex. att den fastnat, klippt av kabeln etc.
Det är också en anledning till att du inte ens ska bry dig om områdesklippningen.
Detta är en sak som man absolut inte ens förväntar sig som kund till en förhållandevis dyr produkt. Men är inte säker på att tillverkaren bryr sig jättemycket för då hade det lösts för länge sedan. Men det kan ju också vara svårlöst p.g.a. urusla billiga lågnivåkomponenter.

Algoritmen känner jag inte igen. Tycker att min alltid kör iväg i olika riktningar vid start etc.

Räckvidden har jag ingen aning om. Inte hur det andra hänger ihop heller. Men det är inte så viktigt egentligen.
Det viktiga är att du kan förenkla genom att mata in det du vill i appen och sedan se till att skicka över det till klipparen. Är det inte i klipparen så gäller det inte.
Appen är alltså inte egentligen en förlängd hand vilket man innan köp kan tro. Det är bara en förenkling att få in inställningar i maskinen utan att behöva stå på knä vid klipparen.

Vitsen med hemnätverk är att du ska kunna skicka dina kommandon utan att byta nätverk. Tidigare fick du gå in på telefonen och byta till klipparens nätverk innan du kunde skicka in dina kommandon. Det knapptryckandet slipper du nu.
Gissar att det även gett mycket frågor till leverantörer då långt ifrån alla förstår hur olika nätverk hänger ihop.
Att styra maskinen från jobbet eller få varningar kan du nog också glömma skulle jag tro. Det är en bra bit ifrån den nivå där klipparen nu befinner sig. Men omöjligt kanske det inte är så har någon en fungerande lösning så är det intressant.
Själv har jag tänkt att koppla in en mätare på strömmen till laddaren. På så sätt kan jag se när den är inne och laddar och då skicka meddelande när den klippt klart. Inte mycket men alltid något..

Har ytterligare en grej som jag tycker är helt åt h-vete... Laddaren till klipparen måste också vara daterad till tidigt 2000-tal. Att ha en laddare som bara laddar ett batteri utan någon kontroll upp till full kapacitet är så förlegat. Inte konstigt att batterilivslängden påverkas.
De flesta vet ju att batterierna laddas upp på full styrka till typ 75% därefter så får man vara försiktigare upp till full styrka för att inte försämra batteriet. Därefter ska batteriet underhållsladdas för att vara fräscht när det är dax att klippa.
Detta skräp laddar fullt, pang på ingen laddningskontroll, och backar sedan ut klipparen (bra det iallafall). När sedan klipparen ska användas, ett dygn senare, så är klipparens batterinåvå (iallfall på min) långt under full-laddning.
Finns det någon annan batteriladdad sak på marknaden som har en så föråldrad batteriladdare? Än otroligare blir det när man tittar på reservdelspriserna. Outl1 tar 2695 kr för en ny laddare. Ocker får en ny innebörd ;-)
Tänk dig vilken batteriladdare du skulle få till ditt bilbatteri för den pengen. Och just denna är den simplaste tänkbara..
Överhuvudtaget så är reservdelspriserna skrattretande ända tills man upptäcker att man kanske måste betala dom. Ett nytt batteri går t.ex. på 1895 kr.

Mitt eget läge är nu att jag kör min klippare med enklast tänkbara upplägg. Ut en gång per dygn i typ 100 minuter i ett område. Det går ju heller inte att ange fler än 1 tid per dygn...
Den rullar ju på men har insett att jag får försöka leva med denna i typ 2-3 säsonger och sedan kolla om marknaden har utvecklats. Det är jag övertygad om att den kommer att göra då t.ex. städrobotar är på en extremt mycket högre nivå än gräsklipparna.

Nu blev det mycket men hoppas att du och alla andra har nytta av mina tankar. Uppskattar allas inlägg även de som säger att allt fungerar. Ger ju hopp!
 
  • Gilla
Claes nr1 och 2 till
  • Laddar…
Lyfco 1750 användare här (samma som 1800 fast utan display) sedan 3 år.
Denna klippare måste ju ha väldigt varierande kvalité för jag känner inte alla de problem som många har.
Detta är mina erfarenheter.

Bra
- Snabbgående och effektiv. Bra klippresultat.
- Har kompass/acc sensor. Går stabilt i kraftiga lutningar. Lika fort upp som ner. Går spikrakt trots sluttningar. Har suterränghus och funkar bra att gå mellan fram och baksida via slänten.
- Drivhjul som ger bra grepp men låter högt om de kör på stenplattor då de har hårda piggar.
- Bra klipptid, över två timmar. Batteri testades efter 2 säsonger. 4.1Ah, (4.4 enligt spec som nytt)
- Extremt tystgående
- Går stabilt, inne på 3:e säsongen och har klippt efter dagligt schema och inte ännu lämnat slingan eller stannat utan anledning.
(Däremot var det några problem innan slingan var intrimmad)
- Har inte tappat programmeringen någonsin. Trots att jag kopplade ur batteriet helt under hela vintern.
- Batteri laddningen är smart. Den går på laddning 2 timmar före programmerat schema för att inte ligga med fulladdat batteri i onödan och säkerställa lång klipptid när den kör igång.

Mindre bra
- Appen funkar bra men tar ett tag att fatta hur dom menar. Tidsinställning till exempel är bara enkelriktad. Tiden du ser i appen är vad du skickar till klipparen, inte klockan i klipparen.
- Wifi funkar men bättre räckvidd skulle varit önskvärt. När den står vid laddstation så ansluter den mot husets wifi och då kan man kolla status och programmera utan att vara nära klipparen
- Åtminstone på 1750 modellen utan display kan man vid manuell start inte välja om den ska inleda med kantklippning. Detta sker slumpmässigt.
- Går inte starta manuellt om man är för långt ifrån basstation, typ på andra sidan huset. Radiosignalen mellan station och klippare når inte.
- Om den hamnar utanför slingan så ska den stanna omedelbart. Vid ett tillfälle innan slingan var injusterad så passerade den slingan och klippte grannens gård ett tag innan den stannade.
- Områdesklippning är bara en startpunkt men det visste jag innan jag köpte.
- Klockan i klipparen sackar med ca 30 sek per dygn. Får ställa om den vi appen typ en gång i månaden

För övrigt har jag satt en Ultraljud avståndsmätare på laddstationen så jag via min hemautomation får notiser när den Laddar, är Standby och Klipper.
Jag är princip nöjd med klipparen. Vi får se hur många år den håller. Anser att den är långt bättre än dessa långsamtgående Jula / Biltema klippare i alla fall.
 
  • Gilla
Claes nr1
  • Laddar…
Cahlis Cahlis skrev:
Ja, precis, Lyfco är snabb! Grannen har en AL-KO och det är en snigel! Dessutom kör den fast hela tiden, det har inte min Lyfco gjort en enda gång trots ganska ruff gräsmatta och lutningar. Så visst finns det positiva saker också. Plus bra batteritid. Håller med om att 1-3 års bytesfrekvens låter galet. Men när det är dags kommer jag att kolla om t ex Batterilagret kan plocka ihop ett batteri billigare. Kanske kan bli bra.
Men jag har mängder med andra frågor som kommit upp. Ska försöka lista:

- Områdesklippning - vi har en stor yta framför huset, en 3-4 meter smal passage bredvid huset och en stor yta i backe bakom huset. Jag har satt dessa som zon 1, 2 och 3 (tror jag, får tveksam kvittens). Jodå om jag ställer in att den ska klippa i zon 3 i två timmar, så kör maskinen runt hela slingan tills den kommer till zon 3, där den kliver av och börjar klippa slumpmässigt så som det är tänkt. Men efter ett par vändor så hittar den in i zon 2 o 1 igen. Sen hamnar den där den hamnar. Hörn blir väldigt välklippta men vissa öar mitt på verkar klara sig hur länge som helst.

- Satte igång mitt i natten utan att jag satt någon tid. En gång irrade den tydligen längs slingan hela tiden. Jag hade då inte begärt någon kantklippning.

- Vilken inställning prioriteras om man ställer in både via appen och direkt på klipparen?

- Om den råkar köra utanför slingan, så stannar den o larmar. Bra så, men hur får man den att återgå till pågående jobb? När den lyfts in igen verkar den ha glömt programmeringen.

- Tycker mig känna igen rörelsemönstret från körning till körning. Verkar som den startar på samma algoritm varje gång. Då kommer det att bli mycket klippt på vissa ställen o inget alls på andra. Kanske algoritmen borde justeras.

- Hur lång räckvidd har appen? Kör appen mot klipparen eller mot hemnätverket som i sin tur kör mot klipparen?

- Vad är vitsen med att hemnätverket är inblandat? Om jag ska kunna få en varning via telefonen t ex när jag är på jobbet, så måste jag väl göra fler inställningar? På nåt sätt? Eller? Kan jag skicka kommandon till klipparen också i så fall från jobbet? Många frågor blir det....
Hej ! Har haft problem hela tiden med min också och jag jag har haft den inskickad för reparation men den kan klippa lite ibland rätt som det är står den bare och snurrar och man får ej någon hjälp dom säger garantin gått ut ? Men den har aldrig funger någon gång ? Vad gör man ??? Tur man har gammla klippan kvar
 
leiftintin leiftintin skrev:
Hej ! Har haft problem hela tiden med min också och jag jag har haft den inskickad för reparation men den kan klippa lite ibland rätt som det är står den bare och snurrar och man får ej någon hjälp dom säger garantin gått ut ? Men den har aldrig funger någon gång ? Vad gör man ??? Tur man har gammla klippan kvar
Stå och snurrar? Det gör den när slingan är kopplad fel väg i basstationen men det har du säkert redan kollat.
 
Japp. Mestadels gör den vad den ska men långt ifrån alltid. Den är en bra bit ifrån att man kan lita på den...
 
Ja, detta är ju väldigt intressant o lärorikt. Inläggen från chrillea19 och Rm1X vittnar väl om samma insikter och för- o nackdelar med denna klippare. Det är också vad jag själv kommit fram till efter någon veckas pysslande. Men bra att få det bekräftat, så jag vet att det inte är jag själv som klantar mig.
Det enda jag inte känner igen är att batteriladdningen skulle gå på två timmar innan inställd klipptid. Min går in på laddning direkt när den varit ute o kört, laddar då ca 2 timmar och backar sedan en dm. Jag har inte sett att den går fram o laddar innan klippning. Men om den inte laddade direkt när det behövs, skulle man ju inte kunna starta klippning manuellt.
Men jag håller med om att de stora fördelarna är att den inte kör fast, att den tar sig fram stabilt på dåligt underlag o lutning och att den är snabb. Trots allt gillar jag klipparen på nåt sätt. Den gör sitt jobb och gräset blir så småningom klippt o fint. Jo, det blir små tofsar kvar här o där men jag antar att klipparen måste gå oftare och längre tid så blir det bättre.
Jo förresten i dag var den ute o klippte i regnet en timma innan den gick in för landning. När jag senare tog in den och kollade undersidan, så var utrymmet under knivarna helt packat med blött, finfördelat gräs. Skulle aldrig gått att klippa vidare utan att pilla bort allt detta.
Fråga: låter ni klipparen stå ute i regnet eller tar in? Eller har hon ett eget hus?
 
  • Gilla
Claes nr1 och 1 till
  • Laddar…
Cahlis Cahlis skrev:
Ja, detta är ju väldigt intressant o lärorikt. Inläggen från chrillea19 och Rm1X vittnar väl om samma insikter och för- o nackdelar med denna klippare. Det är också vad jag själv kommit fram till efter någon veckas pysslande. Men bra att få det bekräftat, så jag vet att det inte är jag själv som klantar mig.
Det enda jag inte känner igen är att batteriladdningen skulle gå på två timmar innan inställd klipptid. Min går in på laddning direkt när den varit ute o kört, laddar då ca 2 timmar och backar sedan en dm. Jag har inte sett att den går fram o laddar innan klippning. Men om den inte laddade direkt när det behövs, skulle man ju inte kunna starta klippning manuellt.
Men jag håller med om att de stora fördelarna är att den inte kör fast, att den tar sig fram stabilt på dåligt underlag o lutning och att den är snabb. Trots allt gillar jag klipparen på nåt sätt. Den gör sitt jobb och gräset blir så småningom klippt o fint. Jo, det blir små tofsar kvar här o där men jag antar att klipparen måste gå oftare och längre tid så blir det bättre.
Jo förresten i dag var den ute o klippte i regnet en timma innan den gick in för landning. När jag senare tog in den och kollade undersidan, så var utrymmet under knivarna helt packat med blött, finfördelat gräs. Skulle aldrig gått att klippa vidare utan att pilla bort allt detta.
Fråga: låter ni klipparen stå ute i regnet eller tar in? Eller har hon ett eget hus?
Hej.
Jag har en avståndsmätare kopplad till laddstationen så jag får notiser i mobilen när den går på laddning, är i standby, klipper eller kört fast. Det är därför jag med säkerhet kan säga att (i alla fall min) den alltid går på laddning 09:00 om jag ställt in att den ska klippa 11:00. Däremot så går den också på laddning direkt efter den klippt klart. Men elektroniken i klipparen drar ström från batteriet med ca 10% av kapaciteten per dygn, så det är bra att den laddar upp för att maximera drifttiden innan start. Klipparen ser för hemsk ut när den varit ute i blött gräs men har inte märkt att det påverkat funktionen ännu. Många robotklippare har exakt samma klippsystem som denna så de borde i så fall bli påverkade av blött gräs på samma sätt.
 
  • Gilla
Claes nr1
  • Laddar…
C chrillea19 skrev:
Japp. Mestadels gör den vad den ska men långt ifrån alltid. Den är en bra bit ifrån att man kan lita på den...
Av vad jag hör från bekanta med andra klippare samt läser i andra forum för andra fabrikat så är det sällsynt med klippare och installationer som bara funkar månad efter månad utan att undantag händer där man måste ingripa manuellt. Sedan skiljer sig modellerna kring hur smarta de är att sig ur sådana situationer samt att andra har sämre hårdvara därför fastnar lättare. Men däremot ska absolut inte klipparen bete sig irrationellt och oförklarligt. Vilka återkommande problem har du? Vet du om det är relaterat till hårdvaran, mjukvara eller installationen? Mhh
 
  • Gilla
Claes nr1 och 1 till
  • Laddar…
C chrillea19 skrev:
Måste tillåta mig att le lite,, :)
Du har läst mina inlägg men inte förstått vad jag menat. Funktionerna finns på klipparen men börjar man titta närmare på dom så är de flesta bristfälliga eller oanvändbara. De är absolut inte gjorda för att användaren ska ha nytta av dom utan bara för att försäljaren ska ha argument för att kunna sälja.
Men nu börjar du tydligen komma till insikt med att allt inte är så bra som det verkar.;-)

Nåväl, ska försöka svara på dina frågor enligt min erfarenhet:
Områdesklippning:
Din yta låter väldigt lik min egen. Kan säga på en gång att du kan glömma områdesklippningen direkt. Rena skräpet.
Den kommer att gå till den del av slingan dit du satt din markering men därifrån drar den vidare varhelst som helst. Att bilda områden kan du glömma.
Se funktionen istället som en startpunkt. (områdesklippning är ett säljargument och ger en felaktig förväntning på funktionen) Min erfarenhet är att skita i detta och bara skicka ut klipparen så många minuter du vill att den ska klippa. Sedan kommer den att yra runt den tiden oavsett var du väljer att starta (möjligtvis med undantag om du har en väldigt liten passage typ en stig)
Sätter du startpunkt är det ju exakt samma sak bara att den startar från annat ställe. Själva markeringen av startpunkt är också rena skämtet. Det är gjort så att den räknar varv på hjulet.
Det innebär att ju längre bort du har din startpunkt ju större chans att startpunkten varierar ett antal meter per gång. Det beror på att hjulen ibland slirar, får förhinder etc. men ändå så räknar klipparen varven.
Så min rekommendation: Glöm områdesklippningen.

Att den går igång när som förvånar mig heller inte. Säger ju att saker och ting plötsligt händer lite hux flux... I mitt fall kan den plötsligt få för sig att begränsningskablar inte existerar, någon gång har den stannat mitt på gräsmattan och börjat göra utfall åt olika håll och sedan bara löpt amok.

Prioritering: Min gissning är att appen inte gäller alls egentligen. Den används för att skicka kommandon till klipparen. Det innebär att du kan se något i appen men har du inte fått över/skickat det till klipparen så gäller det inte. Det innebär också att klockan i appen kan vara något helt annat än klockan i klipparen. Så är det för mig eftersom klipparens klocka går mer än 1 minut fel per dygn.
Så dåliga klockor har väl knappast existerat sedan man kunde vinna plastklockor i tuggummi-apparater på 1970-talet. Gissar dock att klockan har ett förhållande till spänningen på maskinen vilket jag har förstått diffar ganska rejält på maskin till maskin.
Ytterligare ett bevis på den låga kvaliten.

Att få den att återgå till pågående jobb är en funktion som skulle gynna användare och tyvärr inte skulle kunna vara mycket till säljargument. Det existerar alltså inte. ;-)
Bara att köra manuellt eller ställa om tiden i områdesklippningen.

Att den tappar programmeringen är ett känt problem som de som testat apparaten ordentligt (ej typ Aftonbladet) också upptäckt. Alltså en känd bugg.
Det betyder ju som du förstår att du får börja om med allt. Att den tappar programmeringen kan hända vid många tillfällen t.ex. att den fastnat, klippt av kabeln etc.
Det är också en anledning till att du inte ens ska bry dig om områdesklippningen.
Detta är en sak som man absolut inte ens förväntar sig som kund till en förhållandevis dyr produkt. Men är inte säker på att tillverkaren bryr sig jättemycket för då hade det lösts för länge sedan. Men det kan ju också vara svårlöst p.g.a. urusla billiga lågnivåkomponenter.

Algoritmen känner jag inte igen. Tycker att min alltid kör iväg i olika riktningar vid start etc.

Räckvidden har jag ingen aning om. Inte hur det andra hänger ihop heller. Men det är inte så viktigt egentligen.
Det viktiga är att du kan förenkla genom att mata in det du vill i appen och sedan se till att skicka över det till klipparen. Är det inte i klipparen så gäller det inte.
Appen är alltså inte egentligen en förlängd hand vilket man innan köp kan tro. Det är bara en förenkling att få in inställningar i maskinen utan att behöva stå på knä vid klipparen.

Vitsen med hemnätverk är att du ska kunna skicka dina kommandon utan att byta nätverk. Tidigare fick du gå in på telefonen och byta till klipparens nätverk innan du kunde skicka in dina kommandon. Det knapptryckandet slipper du nu.
Gissar att det även gett mycket frågor till leverantörer då långt ifrån alla förstår hur olika nätverk hänger ihop.
Att styra maskinen från jobbet eller få varningar kan du nog också glömma skulle jag tro. Det är en bra bit ifrån den nivå där klipparen nu befinner sig. Men omöjligt kanske det inte är så har någon en fungerande lösning så är det intressant.
Själv har jag tänkt att koppla in en mätare på strömmen till laddaren. På så sätt kan jag se när den är inne och laddar och då skicka meddelande när den klippt klart. Inte mycket men alltid något..

Har ytterligare en grej som jag tycker är helt åt h-vete... Laddaren till klipparen måste också vara daterad till tidigt 2000-tal. Att ha en laddare som bara laddar ett batteri utan någon kontroll upp till full kapacitet är så förlegat. Inte konstigt att batterilivslängden påverkas.
De flesta vet ju att batterierna laddas upp på full styrka till typ 75% därefter så får man vara försiktigare upp till full styrka för att inte försämra batteriet. Därefter ska batteriet underhållsladdas för att vara fräscht när det är dax att klippa.
Detta skräp laddar fullt, pang på ingen laddningskontroll, och backar sedan ut klipparen (bra det iallafall). När sedan klipparen ska användas, ett dygn senare, så är klipparens batterinåvå (iallfall på min) långt under full-laddning.
Finns det någon annan batteriladdad sak på marknaden som har en så föråldrad batteriladdare? Än otroligare blir det när man tittar på reservdelspriserna. Outl1 tar 2695 kr för en ny laddare. Ocker får en ny innebörd ;-)
Tänk dig vilken batteriladdare du skulle få till ditt bilbatteri för den pengen. Och just denna är den simplaste tänkbara..
Överhuvudtaget så är reservdelspriserna skrattretande ända tills man upptäcker att man kanske måste betala dom. Ett nytt batteri går t.ex. på 1895 kr.

Mitt eget läge är nu att jag kör min klippare med enklast tänkbara upplägg. Ut en gång per dygn i typ 100 minuter i ett område. Det går ju heller inte att ange fler än 1 tid per dygn...
Den rullar ju på men har insett att jag får försöka leva med denna i typ 2-3 säsonger och sedan kolla om marknaden har utvecklats. Det är jag övertygad om att den kommer att göra då t.ex. städrobotar är på en extremt mycket högre nivå än gräsklipparna.

Nu blev det mycket men hoppas att du och alla andra har nytta av mina tankar. Uppskattar allas inlägg även de som säger att allt fungerar. Ger ju hopp!
Håller med föregående talare det mästa stämmer ned mina erfarenheter och jag har nästan gett upp ? Klipper nu med min gammla bensindrivna gräsklippare.Det finns ingen service heller som man kan få hjälp.
 
Cahlis Cahlis skrev:
Ja, precis, Lyfco är snabb! Grannen har en AL-KO och det är en snigel! Dessutom kör den fast hela tiden, det har inte min Lyfco gjort en enda gång trots ganska ruff gräsmatta och lutningar. Så visst finns det positiva saker också. Plus bra batteritid. Håller med om att 1-3 års bytesfrekvens låter galet. Men när det är dags kommer jag att kolla om t ex Batterilagret kan plocka ihop ett batteri billigare. Kanske kan bli bra.
Men jag har mängder med andra frågor som kommit upp. Ska försöka lista:

- Områdesklippning - vi har en stor yta framför huset, en 3-4 meter smal passage bredvid huset och en stor yta i backe bakom huset. Jag har satt dessa som zon 1, 2 och 3 (tror jag, får tveksam kvittens). Jodå om jag ställer in att den ska klippa i zon 3 i två timmar, så kör maskinen runt hela slingan tills den kommer till zon 3, där den kliver av och börjar klippa slumpmässigt så som det är tänkt. Men efter ett par vändor så hittar den in i zon 2 o 1 igen. Sen hamnar den där den hamnar. Hörn blir väldigt välklippta men vissa öar mitt på verkar klara sig hur länge som helst.

- Satte igång mitt i natten utan att jag satt någon tid. En gång irrade den tydligen längs slingan hela tiden. Jag hade då inte begärt någon kantklippning.

- Vilken inställning prioriteras om man ställer in både via appen och direkt på klipparen?

- Om den råkar köra utanför slingan, så stannar den o larmar. Bra så, men hur får man den att återgå till pågående jobb? När den lyfts in igen verkar den ha glömt programmeringen.

- Tycker mig känna igen rörelsemönstret från körning till körning. Verkar som den startar på samma algoritm varje gång. Då kommer det att bli mycket klippt på vissa ställen o inget alls på andra. Kanske algoritmen borde justeras.

- Hur lång räckvidd har appen? Kör appen mot klipparen eller mot hemnätverket som i sin tur kör mot klipparen?

- Vad är vitsen med att hemnätverket är inblandat? Om jag ska kunna få en varning via telefonen t ex när jag är på jobbet, så måste jag väl göra fler inställningar? På nåt sätt? Eller? Kan jag skicka kommandon till klipparen också i så fall från jobbet? Många frågor blir det....
Håller med föregående talare det mästa stämmer ned mina erfarenheter och jag har nästan gett upp ? Klipper nu med min gammla bensindrivna gräsklippare.Det finns ingen service heller som man kan få hjälp.
 
Jag kontaktade service i vintras då klipparen inte kopplade upp på wifi. Tog ett par dagar innan dom svarade första gången men sen fick jag svar samma dag. Inga problem att skicka in för felsökning, dom bytte ett kort i den. Gick på garanti, inga konstigheter. I övrigt fungerar min klippare helt enligt spec. Mycket nöjd faktiskt. Men har ju bara haft den 1 år än dock.
 
  • Gilla
Claes nr1 och 1 till
  • Laddar…
Grattis då hade du tur !
 
Min klippare rymde rätt över sin elkabel och efter ca 15 m jobbade den i rabatten bland mina växter när jag undrade var den var och klippte. Har för mycket gräs vuxit över tråden? Tips så den inte rymmer igen på egen hand.
 
  • Rabatt med uppryckta växter och synlig jord vid skadad gräns kantad av gräs och blommor.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Min rymmer också från och till. Har inte förstått vad det beror på.
Kör man igen så fungerar det oftast igen...
 
  • Gilla
  • Ledsen
leiftintin och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.