Byggahus.se

laminat golv?

 1. D
  Medlem · 43 inlägg

  dirrekok

  Medlem
  Vi ska lägga nytt golv hemma i hallen, ett sovrum och köket. Och då har vi tänkt oss laminat golv för att det verkar mer stryk tåligt än parkett som vi har i vardagsrummet.

  Vad tycker ni om laminat golv och några tips på några bra butiker där sånt säljs.
   
 2. A
  Medlem · 90 inlägg

  Anna_Panna

  Medlem

  Re: laminat golv?

  Vi har lagt laminatgolv från K-rauta med björkimitation. Det blev mycket bra! Vi åkte runt till ett antal olika byggföretag och jämförde priser, kvalitéer mm. Sedan vill man ju ha ett fotografi som man tycker är snyggt. Därför valde vi det golv vi valde...

  Andra butiker där vi tittade på golv var Bauhaus, Bygg-Max, Coop och Rusta.
   
 3. ylven
  Medlem · Kalmar · 1 568 inlägg

  ylven

  Medlem

  Re: laminat golv?

  I huset vi hyr ligger det billigt laminat i köket, dyrare i hallen och har trägolv i vardagsrummet. Det är slående skillnader mellan golven! För det första har skarvarna börjat resa sig i köket, inte snyggt. Dessutom är laminatet som ligger där väldigt ömtåligt, tappar man ett bestick blir det ett märke... Laminatet i hallen är i bra skick, men tråkigt. Trägolvet i vardagsrummet är också mjukt, när vår lille son tappar sina leksaker kan det bli mindre vackra jack. Men den mest slående skillnaden är att på vintern så känns laminatgolven iskalla medans trägolvet känns trevligt! Detta trots att golven håller samma temperatur!

  Summan av kardemumman är att du inte ska vara dumsnål när du väljer, samt välja material efter användning. Fråga i butiken!
   
 4. J
  Medlem · Stockholm · 343 inlägg

  John77

  Medlem

  Re: laminat golv?

  Jag la Pergo classic, någon ekvariant i köket för drygt ett år sedan. Det blev snyggt, en mäklare som tittat på lägeneheten trodde det var parkettgolv. Det är dock lite hårdare, slamrigare och kallare än "riktigt" trä
   
 5. L
  Medlem · 703 inlägg

  Lill

  Medlem

  Re: laminat golv?

  Någon som vet om det skiljer mycket mellan priser och kvalité på de olika laminatgolvstillverkarna? Jag tycker att Pergos är snygga men har iofs inte kollat andra så noga.
   
 6. A
  Medlem · 90 inlägg

  Anna_Panna

  Medlem

  Re: laminat golv?

  Det finns en klassificering som står på paketen. Där står det tex om golvet är lämpat för kök och andra utrymmen som kan bli våta. De flesta golv vi tittade på hade högsta eller näst högsta standard, även golv från tex Rusta hade näst högsta standard. Min svärfar hävdar bestämt att det inte är någon större kvalitetsskillnad på de golv man köper.

  Sedan när vi valde så spelade själva fotot rätt så stor roll, man vill ju trots allt ha ett snyggt golv! Och snyggt blev det! Visst, lite hårt och kallt, men vi har några mjuka, sköna mattor där vi går som mest.

  Ett annat tips, även om det i reklamen verkar jättelätt att lägga golv, klick-klick och så är det klart, så ska man komma ihåg att det tar tid att få snygga lister, kapa trösklar etc. Särskilt köket tog rätt så lång tid att lägga, när man skulle bort med spis, kyl, frys och diskmaskin.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.