Kontrollera vinden vid husvisning

1k läst  3 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
  Pia Engman som är besiktningsman vid Eminenta berättar här hur du kan undersöka en vind när du går på visning av ett hus.

  Du kan läsa artikeln här: Kontrollera vinden vid husvisning
   
 2. P
  Medlem · Nivå 7
  Det är kanske läge att korrekturläsa och fixa lite meningsbyggnad i de här artiklarna?
  "Pia lyfter på isoleringen i vindsgolvet och ser att att här har man under isoleringen en lampa, och så vitt vi kan se så finns det ingen ångspärr, alltså en plastfolie under isoleringen, som ser till att fukten i inomhusluften inte kan komma upp på vinden, vilket är en risk. "
   
 3. ZNK
  Medlem Nivå 5
  Ja inte mycket nytt här, lite blanda och ge också. Att lägga ångspärr under hela taket var ju inte lösningen som gjorde att den fungerade förr.

  Att gå och besikta ett gammalt innertak och se mörka brädor är ju rätt vanligt, inte så mycket konkret i denna video vad man kan gör åt det förrutom att man kan se hur långt set gått...
   
 4. Q
  Medlem Nivå 5
  Jo men att belysa problemet att nu när murstockarna svalnar (VP etc.), + treglas fönster, mer isolering på vinden, etc, så får man ju som hon belyser flera problem. Tycker hon gör ett bra jobb generellt att belysa detta.
  Vad hon visar är ju vanliga problem i äldre hus som modifieras till nyare/dagens standard (utan att löpa linan fullt ut).
  Personligen tycker jag inslaget var bra och tog upp de grövsta sakerna. Börjar man där kan man ju ta de mindre också.
   
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: