Byggahus.se

Kommer badrumstaket falla ned på oss?!

 1. K
  Medlem Nivå 2
  Okej, jag kommer antagligen att utses till den mest blåögda lägenhetsköparen på sidan snart.... Men here we go again...

  För lite över 2,5 år sedan köpte jag en lägenhet utan våtrumsintyg. Ja, ni hör varningsklockorna klämta..
  Säljaren var rörmokare och hade kontakter i byggbranschen plus var något av en vaktmästare i föreningen. Badrummet hade precis renoverats när han själv köpte lägenheten och han tyckte att firman som den förra säljaren använt verkade pålitlig. Min säljare (som alltså är rörmokare) har även sagt att golvbrunnen är gjord efter konstens alla regler, vilket jag nu har förstått att den inte verkar vara (se tidigare inlägg).

  Hur som helst. Nu har jag även upptäckt att det är HÅL i taket kring takkanterna i badrummet. De är bara någon millimeter höga (varför jag inte har upptäckt dem tidigare tror jag), men det ena är ca 1 cm brett och sitter verkligen rakt över duschen! Det andra sitter över dörren och är flera centimeter brett.

  Taket har sänkts ned när spotlights har installerats och utgörs nu av någon träskiva. Anledningen till hålen verkar vara att fogen har släppt. Som att den inte tål varm ånga i längden kanske? Nu gissar jag bara iof, men det verkar vara på gång med fler hål över dörren vad jag kan se. Så min fråga är - VAD ska jag göra!? Vi har inte riktigt råd att renovera någonting just nu eftersom en av oss är student utan CSN och den andra har ett vikariat som löper ut efter sommaren. Så vi behöver någon typ av akut lösning tills vi båda har fått fast jobb.

  Tanken är att skaffa en fuktmätare och kolla fukten. Men vad gör vi om fukten håller sig inom rimliga nivåer? Är det en bra eller rent idiotisk idé att dra på ett nytt lager fog över hålen så länge, så inte mer vattenånga kan komma in (vet inte hur elektriciteten ser ut där under heller, det är ju flera spotlights i taket)? Eller hur ska vi tänka här?!

  Och vad gör vi om fuktnivån är för hög?

  Hjälp! :worried:
   
 2. E
  Medlem · Nivå 22
  Simma lugnt, ingen fara med dessa små missar i silikonfogen. Sörj för god ventilation så blir det bra.
   
 3. K
  Medlem Nivå 2

  Åh, vad skönt att höra! Vi har Pax-fläkt och har alltid dörren öppen för att vi har katt, så ventilationen är bra i övrigt! Skulle du rekommendera att ändå dra över mer fog över hålen?
   
 4. E
  Medlem · Nivå 22
  Om du har en liten tub silikon så sätt dit en klick och dra ut det med fingret. För takets fortlevnad har det dock ingen betydelse. Möjligtvis en estetisk sak med de små gliporna.
   
  • Laddar…
 5. K
  Medlem Nivå 2
  Tack för svar! :)