Byggahus.se
Frugan önskar en enhetlig tapet på väggen ovan trappen. Som det är nu sticker befintliga spånskivan på övre plan ut ca 10mm från de stående reglarna och omöjligör därför detta. Enda lösningen som det ser ut just nu är att man sätter en klacklist eller annan list där våningsplanen möts. Undre plan är lättbetongvalv.
Jag håller på med lite renoveringar av övervåningen och har just nu öppnat baksida av mämnda vägg ut mot trapp. Så det är ju relativt enkelt att slå ut spånskivorna (spikade i reglarna) mot trappen
Men då måste sedan reglelsidsn som är vänd mot trappen sågas/hyvlas ned 1.3 cm (tänkte att man sätter upp gipsskivor sedan) för att få väggen I linje med undervåningen. Men vad bör man använda för verktyg till detta? Elhyvel? Tigersåg? Är ju inte tvärenkelt att få det jämt. Det är ju några reglar att klyva dessutom.
 
  • Vägg ovanför trappa med avvikande spånskiva och mönstrad tapet som möts i en list.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Bild på kant av en spånskiva som sticker ut ca 10mm från reglarna i en trappuppgång, med tapetserad vägg i bakgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Renoveringsprojekt där vägg inspektionsöppning visar isolering, stående reglar och spånskiva.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Kanske du kan sätta en lika tjock skiva på väggens undre del.
 
Mja blir mycket mer jobb då undre väggen är mittenvägg på huset och går hela huset längd på bottenplan inklusive diverse dörrhål. Blir många skivor att sätta upp då.
 
Att såga rakt och jämt på plats är väldigt svårt. Jag hade tagit bort reglarna och satt dit nya på rätt ställe om det är viktigt att väggarna linjerar.
 
Redigerat:
Det är nog enklare att ha en list på mitten. Oftast är det väl så man löser det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.