Byggahus.se

Kan vi bli drabbade?

 1. H
  Medlem · 6 inlägg

  Harrywill

  Medlem
  Hej,

  Har en liten undring som någon kanske kan hjälpa mig med?
  Vi håller nu på att sälja vårt hus till förmån för nybyggt och vid besiktning upptäcktes spår av vit och svartmögel på vinden. En trasig fläkt och dåliga luftspalter var boven i dramat. Den trasiga fläkten är nu reparerad, luftspalterna är utökade och angreppet är borttaget enligt konstens alla regler (enligt Anticimex anvisningar) Vi har dokumenterat allt och redovisat för potentiell köpare.
  Min undran är nu vad som händer om detta fel skulle uppkomma igen låt säga efter 3 år? Vi har angett skada och åtgärd i mäklarens frågelista, kan det ändå klassas som "dolt fel"?
  Kan vi bli drabbade ekonomiskt av detta i framtiden?

  Tack på förhand!
   
 2. P
  Medlem · 131 inlägg

  paso

  Medlem

  Re: Kan vi bli drabbade?

  Har ni med det på mäklarens lista, kan det aldrig bli tal om "dolt fel". Bara det att det finns med på listan gör att köparens undersökningsplikt blir än viktigare.
  Ni kan nog sitta vädligt lugna när det gäller just detta fd. fel.
   
 3. F
  Medlem · 823 inlägg

  Re: Kan vi bli drabbade?

  Kan tillägga att området ekonomisk skada och annan skada kan vara lite större än så.

  Tycker att ni skall utgå från en bedömning av köparen/-na istället. Vad är sannolikheten för om de är processbenägna eller inte? Är de "strulpellar" bör ni sälja till någon annan.

  Lycka till! :) :) :)
   
 4. H
  Moderator · Stockholm · 43 706 inlägg

  hempularen

  Moderator

  Re: Kan vi bli drabbade?

  Fast det där är himla svårt att upptäcka i tid.

  En kompis sålde huset till en familj som var vana vid hyreslägenhets service. Veckan efter tillträdet så hade glödlampam i tvättstugan lagt av, dom ringde och tyckte att kompisen skulle dit och byta den för det var ett dolt fel. Sedan kom det liknande mer eller mindre vansinninga felanmärkningar i stort sett varje vecka under ett års tid.

  Efter ett år så fick dom för sig att provtrycka skorstenen till öppna spisen, eldningsförbud. Då tyckte kompisen att nu hade dom nog faktiskt rätt, det var nog ett dolt fel och hade tänkt betala. Jag tipsade honom om villaägarförbundets jurister. Juristen hade skrattat och sagt att det försöket var det roligaste idag. Att hävda en otät skorsten som dolt fel i ett hus från 1935. Så köparen anlitade advokat för att6 få ersättning, tydligen pratade advokaten allvar med honom för efter det kom det inga mer krav.
   
 5. O
  Medlem · 1 061 inlägg

  OLHA

  Medlem

  Re: Kan vi bli drabbade?

  Nej. Ni kan inte bli drabbade om Ni öppet redovisat "felet".
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.