Byggahus.se

Kakelugnshål i golv?

 1. V
  Medlem · 35 inlägg

  Voortrekker

  Medlem
  Hittade ett gammalt fint trägolv under skivor och linoleum. Allt toppen tills vi kom till sista hörnet där golvet slutade i en ca kvadratmeter stor oregelbunden cementklump. Här har en gammal kakelugn stått. Golvet i övrigt är otroligt välbehållet och vackert men vad gör vi i cementhörnan? Cementen är i nivå med golvet men det finns inget snyggt avslut på plankorna.
  Någon kreativ där ute? Rummet är ett sovrum på ca 13 kvadrat och ganska lågt i tak med bjälkar. Huset från ca 1790. Det är inte aktuellt med ny eldstad då den rökgången är borttagen.
   
 2. C
  Medlem · Västernorrland · 274 inlägg

  Ceja

  Medlem

  Re: Kakelugnshål i golv?

  Vi har samma sak i vardagsrummet på övervåningen och det vi har gjort för att täcka plattan så länge (i väntan på kakelugnen) är att täcka plattan med kakel och sätta dig en hel drös med ljus.

  Hittade bla. gigantiska "kyrkoljus" så hela plattan är täckt.
   
 3. Totte_S
  Medlem · Kalmar · 1 308 inlägg

  Totte_S

  Medlem

  Re: Kakelugnshål i golv?

  Ställ en kamin på den ::)
   
 4. R
  Medlem · 118 inlägg

  robbanl

  Medlem

  Re: Kakelugnshål i golv?

  Vi hade samma i en lägenhet som vi renoverade. Vi slipadeupp och oljade in betongen, sedan hade vi blommor i det hörnet.
   
 5. G
  Medlem · 1 102 inlägg

  Re: Kakelugnshål i golv?

  Precis, sätt en kamin. Eller bila upp några centimeter och försök hitta snarlika plankor och fyll ut. När du slipar allt och behandlar kommer du inte se speciellt mycket av det.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.