Byggahus.se

Hem-pulat badrum?

 1. M
  Medlem · Östergötland · 4 inlägg

  MaBlue

  Medlem
  Vi är spekulanter på ett kedjehus, suterräng från -69, och funderar på om badrummet på nedre plan är hemmagjort. Det ser vid första anblicken snyggt och modert ut men tittar man en gång till har vi några punkter:

  En av anmärkningarna är att tätskiktet sticker fram i golvbrunnen. Nån som vet om det betyder att det inte är tätt eller om det bara betyder att de inte skurit rent? Jag har ingen aning om hur det "ska" se ut och hoppas på era åsikter. Törs vi använda det här badrummet om vi köper fastigheten eller är det bara att riva och göra om? (till saken hör att det stått tomt ett par månader och ägaren innan dess sannolikt inte använde badrummet nere pga trappen, och då funderar vi på att en fuktindikering skulle kunna visa torrt pga att badrummet helt enkelt inte utsatts för vatten?)

  Som bonus har de inte täckt för genomföringar genom väggen på två ställen (element respektive där vatten/avlopp), dock unte i våt-zon, men känns ändå högst olämpligt att se väggbjälkar inuti vägg. Men det kanske är så enkelt som att sätta kåpa/skiva för med packning eller silikon?

  Alla åsikter uppskattas!
   
 2. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Om tätskiktet tittar fram i brunnen , det ska då vara något filtliknande , så går den över kanten på den och är rätt , den får inte sluta innan
   
  • Laddar…
 3. M
  Medlem · Östergötland · 4 inlägg

  MaBlue

  Medlem
  Tack!
   
 4. H
  Moderator · Stockholm · 44 304 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Anmärkningen om att tätskiktet "tittar fram", handlar troligen om att tätskiktsmanschetten sticker fram under klämringen.

  Brunnen på bilden är troligen av fabrikat JAFO, den har en klämring som skruvas fast. Tätskiktsmanschetten skall gå ned i brunnen och klämmas fast mot brunnsväggen av den koniska ringen. Den skall vara kapad så att den inte når ner under klämringen, för då kan ringen inte spännas ned tillräckligt långt, och trycket mot brunnsväggen blir fört lågt.

  Jämför med monteringsanv. sid 9 - 12.

  http://www.jafo.eu/fileadmin/user_u...O-Golvbrunnar-i-plast-Monteringsanvisning.pdf

  Detta är ett väldigt vanligt fel. Så vanligt att man kan misstänka att det i praktiken inte är så stor risk. Men det är ett fel i förhållande till monteringsanvisningen, därmed kan det bli problem med förs. bolaget om en skada skulle uppstå.

  Det man kan göra är att försiktigt montera bort klämringen, och skära bort lite av manschetten, tillbaka med ringen. Det är dock en väldigt riskabel operation, OM manschetten skadas, så är badrummet definitivt förstört, och man kan behöva riva ut precis hela badrummet och börja om.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.