Jag kör mycket bbq i offset smoker. Vill då ha kol som har lång brinntid och som inte blir så fasligt varmt (om man inte nödvändigtvis vill).
Kombinera med olika chunks för att bidra med rök efter tycke och smak.
https://www.southsidebbq.se/grillkol-roktra-pellets/cubakol-marabu-15-kg
Kombinera med olika chunks för att bidra med rök efter tycke och smak.
https://www.southsidebbq.se/grillkol-roktra-pellets/cubakol-marabu-15-kg
4 4trax skrev:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Skoj!
Den korta versionen, kol brinner fort och blir varmt. Briketter brinner långsammare och blir inte riktigt lika varma.
Så allt beror på vad du ska göra. Grilla en flintastek? På med ett par nävar kol.
Långköra en karré eller några tjocka revben? Lägg briketter i en ”snake”.
Gällande både kol och briketter är ICA:s egna förbaskat bra. Har testat alla möjliga dyra och billiga men ICAs tycker jag är absolut mest prisvärda. Jag tänder med en gaständare eller tändvätska. Fungerar bra! När jag röker har jag oftast Webers rökflis, finns på Ica maxi!
Lycka till och testa dig fram!
https://storsjokol.se/ har bra kol till din kamado 👌
Tack för utförligt svar. Intressant!😊O Ossian K Olsson skrev:[bild]
Skoj!
Den korta versionen, kol brinner fort och blir varmt. Briketter brinner långsammare och blir inte riktigt lika varma.
Så allt beror på vad du ska göra. Grilla en flintastek? På med ett par nävar kol.
Långköra en karré eller några tjocka revben? Lägg briketter i en ”snake”.
Gällande både kol och briketter är ICA:s egna förbaskat bra. Har testat alla möjliga dyra och billiga men ICAs tycker jag är absolut mest prisvärda. Jag tänder med en gaständare eller tändvätska. Fungerar bra! När jag röker har jag oftast Webers rökflis, finns på Ica maxi!
Lycka till och testa dig fram!
det här svaret fåt du absolut inte gå på när du hr en Kamado.
Briketter får du ALDRIG använda i en Kamado och den som säger att man ska den har ingen aning och grillar med klassiska klotgrillar kanske.
du får mycket bättre kvalitet med riktigt kol som Ossain sa att briketter brinner länge är inte heller sant.
Ett kvalitets kol i en kamado britter lätt 24 timmer och sällan du röker något längre än så.
grillar jag så använder jag samma kol lätt 4-5 gånger utan problem.
så det viktigaste att ta med dig, använd kvalitetskol.
finns mängder av olika märken och är väldigt billigt.
Briketter får du ALDRIG använda i en Kamado och den som säger att man ska den har ingen aning och grillar med klassiska klotgrillar kanske.
du får mycket bättre kvalitet med riktigt kol som Ossain sa att briketter brinner länge är inte heller sant.
Ett kvalitets kol i en kamado britter lätt 24 timmer och sällan du röker något längre än så.
grillar jag så använder jag samma kol lätt 4-5 gånger utan problem.
så det viktigaste att ta med dig, använd kvalitetskol.
finns mängder av olika märken och är väldigt billigt.
Som sagt använd iINTE briketter. Innehåller massa skit som sätter sig i keramiken.
Jag kör vanlig grillkol. Webers 10 kg säckar är bra kol, de har dock blivit oskäligt dyra på sistone. Kör ny kol från granngården 10 kg säckar som funkar fint. Ibland lite små bitar men ok kol. Har också kört dyrare kol vilket är bättre (längre brinntid och bra smak) men tycker inte det är värt det.
Stor fördel med Kamado är att den inte kräver mkt kol. När man är klar stänger man grillen och kan sedan återanvända kolen i nästa grillning.
Bästa tillbehöret jag köpt är en korg för kolen. Lätt att skaka lite så att alla små bitar av gammalt kol ramlar ner. Sedan fylla på lite och tända på nytt med Looflighter.
https://www.kamadosumo.se/produkt/charcoal-basket/
Rotisserie är oxå grymt där man enkelt gör fantastisk kyckling.
Jag kör vanlig grillkol. Webers 10 kg säckar är bra kol, de har dock blivit oskäligt dyra på sistone. Kör ny kol från granngården 10 kg säckar som funkar fint. Ibland lite små bitar men ok kol. Har också kört dyrare kol vilket är bättre (längre brinntid och bra smak) men tycker inte det är värt det.
Stor fördel med Kamado är att den inte kräver mkt kol. När man är klar stänger man grillen och kan sedan återanvända kolen i nästa grillning.
Bästa tillbehöret jag köpt är en korg för kolen. Lätt att skaka lite så att alla små bitar av gammalt kol ramlar ner. Sedan fylla på lite och tända på nytt med Looflighter.
https://www.kamadosumo.se/produkt/charcoal-basket/
Rotisserie är oxå grymt där man enkelt gör fantastisk kyckling.
här har du en hemsida:4 4trax skrev:
https://www.kitchenlab.se/shop?funk=gor_sokning&term=kol
alla dessa är bra kol tex:
big green egg, Holy smoke, Josper, kolkompaniet, devil
kolen är dyrare än din "Ica-kol" men den är sjukt effektiv så så du kan som sagt använda samma kol extremt länge eller flera gånger.
Liknande trådar
-
Högre ben till Ektorp soffa? Går det att lösa?
Inredning -
Hur packetera Eternittak/plattor 150 kvm för att tas till tippen?
Tak & Vind -
Hur hitta rätt reservdel till Nilfisk 130.2 högtryckstvätt.
Trädgårdsmaskiner -
Brandcell garage i tillbyggnaden
Attefallshus, friggebod, garage & andra småhus -
Hur får jag till en snygg lösning på denna tröskel? 😄
Fönster & Dörrar