Byggahus.se

Gråta eller skratta?

 1. stigen
  Verktygstokig · Värmdö · 1 433 inlägg

  stigen

  Verktygstokig
  Skall man skratta eller gråta?

  Bytte nyligen min leverantör av bredband, Com Hem, då helt plötsligt en prishöjning med 100:- hade lagts till på nästa faktura. Kontaktade kundtjänst, 1h 14minuter och frågade varför. En prishöjning och inget att göra åt var svaret. Ville då säga upp bredbandet och blev kopplad till en ny telefonkö. 158 samtal före!?! Skickade ett mail i stället med uppsägningen. Efter två veckor blev jag kontaktad av deras "behålla kunder grupp". Plötsligt kunde jag få 12/24 månader till priset 250:-/ån. i stället för deras prishöjning till 470:-/mån. Vid alla tidigare säljsamtal hade jag blivit kallad "trogen kund"! Ett företag som behandlar kunder på detta sättet ville jag inte vara kund i. Det blev uppsägning!

  Googlade runt efter en annan leverantör och hittade Ownit som hade fått bra betyg bland annat för sin kundtjänst. Beställde 250/100 för 349:-/mån. Fick det inkopplat för fyra dagar sedan och körde ett antal tester för att se om den beställda hastigheten överensstämde med verkligheten. Helt ok. på dagtid men på kvällen gick nerladdningen ner till under 5Mb mot utlovade 250Mb. Gjorde felanmälan med mail till kundtjänst på fredagsvällen. Har ännu inte fått svar! Nästa morgon full hastighet igen men till kvällen samma visa igen. 5Mb av utlovade 250Mb!.

  Kontaktade supporten i dag när dom öppnade och vill göra en felanmälan. Det gick bra, men, vissa saker skulle kollas först. Omstart av modemet hade jag ju gjort bägge kvällarna när hastigheten försvann så det var bra. Men så ville personen i kundtjänsten att jag skulle mäta med en annan UTP-kabel. Varför var min naturliga fråga. Det måste du göra för att få felanmäla! Jag frågade då om han trodde att det finns UTP-kablar som har olika hastigheter på dagtid gentemot kvällstid? Nej det trodde han inte. Men varför skall jag då mäta med en annan kabel då den nuvarande bevisligen fungerar utmärkt på dagtid? Det står så i mitt formulär var hans svar! Så om kartan inte stämmer med verkligheten så använder ni ändå kartan blev min fråga. Ja, var svaret! Inser du att jag hade kan levererat en nödlögn till dig genom att ta ut nätverkskabeln ur datorn och sätta tillbaka den igen? Det inser han men vidhåller att jag måste fortfarande göra ett riktigt kabelbyte annars blir det ingen felanmälan. Han sa att dom dom har tusentals supportärenden och måste följa en viss mall. Men du inser ju själv att det kommer inte att förändra något i sak med ett kabelbyte. Felet ligger inte hos mig utan det är ju ni min leverantör som inte kan leverera utlovad hastighet dygnet runt. Det insåg han men kabelbytet måste jag göra! Då kunde jag inte hålla mig längre utan sa att jag har under åren planerat, installerat, driftsatt, felsökt och underhållit nätverk dagligen i mitt arbete. Att utgå från att alla kunder som kontaktar supporten är idioter och skall behandlas så känns inte bra.

  Han erkänner att min analys om var problemet ligger är rätt och han hör att jag tycks veta vad jag pratar om, MEN jag måste testa en annan kabel annars blir det ingen felanmälan! Inser du att jag kommer att säga upp denna tjänsten efter bara 4 dagar och ett supportsamtal? Ja, du måste testa med en annan kabel annars kan jag inte göra en felanmälan!

  Fick ta en två timmars lååååång promenad i skogen efter detta upplyftande supportsamtal!

  Jag letar nu efter en seriös leverantör och skulle gärna vilja ha förslag med erfarenheter av er här på Bygga Hus om det finns några leverantörer som inte utgår från att alla kunder är idioter och behandlas därefter.

  Dag Rhodin
   
 2. J
  Medlem · 307 inlägg

  Jensa86

  Medlem
  Jag tror tyvär inte det finns någon kundtjänst i den branchen som någon med hyffsat relevant utbildning inom samma område skulle vara helt nöjd med. Har haft comhem, bbb, bredband2, bahnhof och just nu telia och har haft liknande (om än inte så extrema som du fick) mottagningar från i princip alla där den första man stöter på i princip alltid är någon som inte kan något egentligen utan bara följer sin flowchart över hur man konstaterar att kunden har gjort fel...

  Som tur är så har jag inte haft så många problem men de få så tycker jag det går betydligt lättare att skicka ett mail där man kan i alla fall beskriva lite där man själv uteslutit de första 100 sidorna i de där formulären. Det kan ju ta lite mer tid ifall man har bråttom men då kan man ringa in och peka på sitt mail så brukar det gå fortare att få prata med någon som faktiskt kan hjälpa till. Dessutom slipper man ju telefonkön och självmordsrisken som kommer med den när man mailar...
   
 3. Exostor
  Renoverare · Västergötland · 582 inlägg

  Exostor

  Renoverare
  Jag är väldigt nöjd med Bahnhof förutom att det är väldigt lång kötid till supporten. Men när man kommer fram är det till 95% sannolikhet någon som man kan diskutera en lösning med och inte bara svarar enligt frågeformulär.
   
 4. E
  Medlem · jämtland · 19 932 inlägg

  elmont

  Medlem
  Man kan ju undra varför TS inte bara bytte kabeln i stället för att reta upp sig. Har man jobbat med nätverk så skulle det förvåna mig om man inte har några extra kablar liggande.
   
 5. stigen
  Verktygstokig · Värmdö · 1 433 inlägg

  stigen

  Verktygstokig
  Hej elmont!
  Jag har väldigt många UTP- kablar på lager men någonstans får man dra gränsen för idioti. Att komma fram till att deras ”kundtjänst” inte inser vad Sunt Förnuft innebär var för mig en väldigt bra lärdom. Känns fel att använda en leverantör med sådant inskränkt tänkande. Hoppas på tips om någon som kan tänka själv.

  Dag
   
 6. L
  Medlem · Mora · 1 304 inlägg

  larka742

  Medlem
  ....men vaddå byta?;)

  Man säger "ok", väntar 30 sekunder - säger sedan "nu har jag bytt men det går lika långsamt".

  Skulle ni verkligen byta kabel???
   
 7. L
  Medlem · 412 inlägg

  Lopex

  Medlem
  Kör också banhof, fungerar för det jag vill, har bara just nu 2 mobiler och 1 tv som delar på det, kör bara trådlöst får ut kansk 80/50 ska ha 100/100, men min router är inte den bästa direkt, den slutade fungera för 4år sen tror jag det va och då tröttnade jag och sparkade den igenom vardagsrummet sen fungerade den igen.. Lite it men supporten hos banhof har varit bra och hjälpsam dom 2 ggr jag har ringt dom
   
 8. E
  Medlem · jämtland · 19 932 inlägg

  elmont

  Medlem
  Att tro att man ska komma till en tekniker när man ringer supporten är lite blåögt och det oavsett vilken suport det gäller. Dom allra flesta "support människor" sitter på ett callcenter och har framför sig ett schema som dom ska fråga efter och svaret dom får leder till nästa fråga/lösning. Så enda möjligheten för supporten att hjälpa är att den som vill ha hjälp gör som h^n blir ombedd.
  Ska du hitta en leverantör som sitter med "specialister" i supporten får du nog leta.
   
 9. stigen
  Verktygstokig · Värmdö · 1 433 inlägg

  stigen

  Verktygstokig
  Japp! Tydligen skillnad på dag eller nattkabel! :thinking:
   
 10. berisen
  Medlem · 416 inlägg

  berisen

  Medlem
  Är det fel i kunden utrustning så kan man få betala någon typ av felsökningsavgift. Att byta kabel och koppla förbi eventuell router tar ju 5 min och eliminerar i princip alla vanliga felkällor. Tekniker som tar emot ärenden kommer antagligen inte ens titta på det om inte sånt är gjort så det är därför dom är så ”jobbiga” på supporten.

  Har tidigare jobbat på just den typen av support och om man hjälpte hundra kunder på en dag så överdriver jag inte när jag säger att säkert 70-80% av alla hastighetsproblem beror på att kundens utrustning ställer till det.

  ”Du min router/dator/whatever är det inget fel på ska jag tala om för dig!”

  Och sen helt automagiskt när dom kopplade bort router eller testade en annan dator så fick dom full fart :)
   
 11. A
  Anonym
  Bahnhof

  Sen vi drog in fiber för 3 år sen har vi haft dem 100/100, funkar 24 timmar om dygnet sedan driftsättning
   
 12. stigen
  Verktygstokig · Värmdö · 1 433 inlägg

  stigen

  Verktygstokig
  Ingen router inblandad! UTP direkt mellan dator och modem/fiberomvandlare.
  Fungerar perfekt dagtid, men men inte kvällstid.
  Ganska säker att felet ligger på deras sida. Linan klarar tydligen inte kvällsbelastning.
   
 13. stigen
  Verktygstokig · Värmdö · 1 433 inlägg

  stigen

  Verktygstokig
  Tack Henrik!

  Hamnar på kandidatlistan.

  Dag
   
 14. C
  Medlem · Östergötland · 282 inlägg

  Christoffer L

  Medlem
  Bahnhof alla dagar i veckan.
   
 15. berisen
  Medlem · 416 inlägg

  berisen

  Medlem
  Jag säger inte att du har fel men ”alla” som ringer in är experter och ”alla” har jobbat som It-tekniker och ”alla” har testat allt innan dom ringde.

  Det är omöjligt för stackarn som tar emot samtalen att veta om det stämmer eller inte och därför måste dom följa protokoll tyvärr. Det är där för att hjälpa kunderna i slutändan.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.