Byggahus.se

Grannen tar inte på sig kläder

7k läst  44 svar

 1. Talvan
  Medlem Nivå 4
  Jag har en granne som inte har kläder. . Det är båda fru och man som går runt naken på sommar och på vinter naken inne bara. Är det okej att jag ska behöva se detta min barn gråter?
   
 2. E
  Medlem · Nivå 18
  Har du framfört dina synpunkter till grannen?
  Detta kan ev. bli ett polisärende.
   
 3. K
  Husägare · Nivå 12
  Om grannen bara går omkring naken får du väl titta åt ett annat håll eller dra för gardinen.
  Att polisanmäla är ju bara dumt i det läget. Den anmälan lär läggas ned.
  Men om det är riktat utåt för att väcka anstöt så är det en annan sak, tex om grannen onanerar eller liknande. Då kan anmälan sannolikt gå vidare.
   
 4. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  Vad jag förstår får man gå naken inomhus, men man får inte visa upp sig för grannarna. Så står de naken vid fönstret, bankar på fönstret och vinkar, då är det olagligt, men går de bara runt är det inte olagligt. Inte ens när du ser dom tydlig.
  Samma sak gäller på tomten tror jag.
   
  • Laddar…
 5. Pytt
  Besserwisser Nivå 5
  Om dina barn gråter av att se en naken kropp på långt håll (hoppas jag) så ska du nog fokusera på att ge dem ett rimligare förhållningssätt till andra människor.
  I övrigt tycker jag att du ska sluta flukta på dina grannar.
   
 6. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  Ta barnet till en bastu eller kallbadhus så att barnet vänjer sig vid nakna kroppar. Det känns som en mycket bättre lösning än att försöka styra vad grannen får göra i sitt eget hem.
   
 7. T
  Medlem · Nivå 11
  Så länge de håller sig inomhus och inte medvetet exponerar sig för sina grannar tycker jag man ska låta dem vara som de är. Huruvida det är okej att de vistas nakna i trädgården ska jag låta vara osagt, det beror ju på hur det ser ut hos er. Lagen har säkert något att säga om det, men för egen del skulle jag inte bry mig så länge det är till största delen insynsskyddat och på någorlunda avstånd. I radhusträdgården utan plank eller höga häckar mellan skulle jag inte tycka det var okej.

  Sen, vad kan det bero på att dina barn gråter av att se grannarna nakna? Kan det ha med din reaktion på nakenheten att göra?
   
 8. Patrik440
  Medlem Nivå 6
  Men var är bilderna? :)

  / P
   
 9. En apelsin
  Nybyggare · Nivå 7
  Det är inte olagligt att vara naken i sitt hem eller på sin tomt. Därför kan du inte kräva något alls. Din granne kanske inte alls är medveten om hur du känner inför detta? Har du pratat med dem? Bjud hem dem på kaffe, med kläderna på såklart!
   
 10. C
  Renoveringsnovis Nivå 5
  Jag vill också se gråtande barn!
   
 11. MultiMan
  Medlem · Nivå 8
  Jag går utan kläder rätt ofta men vanligast inne, skönt att jag har 150m till närmaste granne. Det hindrar dock inte promenerande människor på vägen förbi att stirra när jag vattnar tomaterna i farstun. Inte mycket att se tycker jag men alla har ju olika smak, det respekterar jag. Sluppit polisanmälningar hittills, tur det, polistur.
   
  • Laddar…
 12. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  Jag tror att de flesta går naken inomhus. Kanske inte hela tiden, men ibland i alla fall
   
 13. MultiMan
  Medlem · Nivå 8
 14. Patrik440
  Medlem Nivå 6
  Jag önskade inte utan undrade bara.

  / P
   
 15. MathiasS
  Medlem · Nivå 25