Byggahus.se

Grannar som har pågående renovering, 3-4 år!

 1. S
  Medlem Nivå 3
  Vissa saker tillhör ett hus (fastighet) som fast egendom och får inte tas från huset ens vid försäljning. Ditt ex med far gör olagliga ingrepp när de tar delar ur fast egendom. Det är i ditt fall ren stöld. Byt lås!. Det gjorde jag när fru med barn (hennes barn) flyttade ut.
   
 2. G
  Medlem Nivå 1
  Är det inte en kompressor som går. Det ljudet kan bli rätt högt och skramligt. att den går med hyfsat jämna intervall tyder på kompressor, där trycket sjunker av någon anledning.
   
 3. T
  Medlem Nivå 1
  Skramlande fläkt till en luft-värmepump? De brukar väl varva upp och ned rätt ofta vid visst väder.
   
  • Laddar…
 4. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 19
  Om det är fast eller lös egendom spelar ingen roll. Äger man den får man normalt flytta den äger man den inte är det lite förenklat stöld.

  Vad som normalt anses höra till fastigheten/byggnaden vid en försäljning är inte riktigt relevant här.
   
 5. Lurade
  Medlem Nivå 1
  Helt rätt tänkt ;)
   
 6. J
  Medlem Nivå 1
   
 7. T
  Medlem Nivå 1
  Hej
  Fattade läget efter att ha läst inläggen. Beteendet är helt tokigt, ja sjukt och oförskämt av grannarna.

  I ditt läge skulle jag flytta, (för livet lr viktigare ön att vinna) de vill antagligen det och jävlas för att få dig dit - men eftersom deras ofog kan sänka ditt pris så skulle jag först strida för art de inte jävlas när spekulanter kommer.

  Kan nog 3-4 års renovering kallas ”verksamhet” Se nedan

  Anmäl enligt Miljöbalken paragraf 13 -
  3 § Alla som bedriver eller avser att bedriva en verksamhet eller vidta en åtgärd skall utföra de skyddsåtgärder, iaktta de begränsningar och vidta de försiktighetsmått i övrigt som behövs för att förebygga, hindra eller motverka att verksam- heten eller åtgärden medför skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljön. I samma syfte skall vid yrkesmässig verksamhet användas bästa möjliga teknik.

  Dessa försiktighetsmått skall vidtas så snart det finns skäl att anta att en verksamhet eller åtgärd kan medföra skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljön.
   
 8. M
  Medlem · Nivå 7
  Det här ljudet kan jag mycket väl tänka mig är en öppen dräneringsbrunn med en rostfri pump med vippbrytare som sugit i sig småsten. Inget lock på brunnen och det blir som värsta gitarrlådan och ljudet låter inte helt olikt det från en cementblandare. Men en cementblandare med cement eller tom för den delen, brukar inte väsnas direkt mycket. Blir bara ett lågt malande ljud ifrån en sådan.
   
 9. S
  Medlem Nivå 1
  Kompressor med läckande körl/ventil/slang/verktyg?
   
 10. J
  Medlem Nivå 3

  Stödmur på ERAN tomt ??????
  Ehh det hade jag ALDRIG gått med på
   
  • Laddar…
 11. Sockerhög
  Medlem Nivå 4
  För att bilda sig en uppfattning kan man ju som alltid klicka på TS profil och se andra inlägg. Verkar dessutom ha två olika användarnamn.
  Jag lämnar tråden nu:p
   
  • Laddar…
 12. K
  Medlem Nivå 6
  Ja så är det!

  Flyttade själv lite grejor när första huset såldes.

  Det som inte finns på visning kan man inte sakna heller ;)
  Dessutom går det alltid göra skriftliga avtal och avvikelser i köpekontraktet. Tex slippa energibesiktning, ansvar på 10 år osv. Men är nog inte många som vet det. Gjorde själv det då köparen av mitt gamla hus var väldigt besvärlig med frågor innan köpet och tänkte att här blir det problem :thinking: Men dom skrev på avtalet och sen dess har jag inget mer hört heller :rofl:

  Däremot är det ju stöld om det är bodelning dock :thinking:
   
 13. E
  Trädgårdsfixare Nivå 15
  Utan att läsa för ingående hittar jag en mängd renoveringstrådar med en uppsjö av frågor kring bastu mm. Vad menar du fick dina larmklockor att ringa?
   
  • Laddar…
 14. M
  Medlem Nivå 1
  Låter som "egenmäktigt förfarande" Polisanmäl !
   
 15. B
  Medlem Nivå 7
  För att inte tala om driftkostnaden på det :D