Byggahus.se

Grannar som har pågående renovering, 3-4 år!

 1. Mats: Gårdsägare
  Medlem Nivå 1
  Det tror jag med. Exet vill jävlas. Om hon är så konstig så att han kallar henne psykotisk och det stämmer då är det säkert så.
   
 2. HomeboY
  Självbyggare · Nivå 4
  Fullständigt oacceptabelt att anlägga en dagvattenbrunn på din tomt. Att det väsnas varje natt borde väl dom själva störa sig på? Är det inga andra grannar som reagerat?
   
 3. P
  Medlem · Nivå 12
  Kanske är det så att du va otrogen mot ditt ex? Då kan det ta hus i helvete (om det inte redan gjort det) och då gör du bäst i att flytta.
   
  • Laddar…
 4. Keiller
  Husägare · Nivå 8
  Låter som ett avsnitt i nån dålig tv-serie. Tänkte först skriva "som man bäddar osv" då det antagligen finns en del osagt (två sidor av myntet) men det är ju inget råd. Rådet är, som flera andra redan skrivit: Flytta!

  Leta upp nåt nytt på Hemnet och sätt ut ditt hus på försäljning omgående och ge dig av så fort du kan. Byt helst bostadsort om det är möjligt. Det finns inga lyckliga slut på sånt här.

  Se det hela som en nystart i livet.
   
 5. T
  Medlem · Nivå 11
  Fast med det som nu händer på tomten - och grannens - lär det ju inte bli helt lätt att sälja kåken. Tänker grävskopor, betongklumpar, jordhögar o.s.v. Själv hade jag dragit öronen åt mig fortare än görsnabbt om jag gick på visning och grannens cementblandare drog igång var och varannan minut...
   
 6. T
  Medlem Nivå 5
  Fast sånt pratar vi inte om här på byggahus!

  Skämt å sido så fick jag, och andra mer än så, höra att man blint ska lita på TS enligt vissa användare.

  Nog för att jag tycker otrohet är vedervärdigt men bara för att klargöra så ska en normalt funtad person inte agera på det här viset även om så vore fallet :)
   
 7. T
  Medlem · Nivå 11
  OT men... Njae, man kanske inte ska lita blint på TS i alla lägen, men ibland verkar vissa ha som utgångsläge att TS ljuger som en borstbindare. Vilket säkert händer ibland, men oftast inte. Hur som så kan vi ju knappast göra annat än att antingen förutsätta - eller hoppas - att TS skriver sanningen och svara därefter, anta en skeptisk inställning till informationen och svara därefter, förutsätta att TS ljuger och svara därefter, eller förutsätta att TS ljuger och helt enkelt skita i att svara över huvud taget. (Skita i att svara kan man ju iofs göra oavsett...) Förutsätter man att TS ljuger och svarar därefter brukar det oftast inte bli någon bra tråd, i min mening. Vilket alternativ man väljer brukar säga mer om den som svarar än om TS.... ;)
   
 8. B
  Medlem Nivå 7
  Nu har jag bara skummat igenom men är överenskommelsen om att gräva 0,5 m inpå tomten skriftlig eller bara muntlig?

  Har fått råd att alltid kräva saker på papper, underskrivet och klart av båda parter, så kan man lägga svart på vitt vad som är sagt.

  Har TS och grannen kommit överens enbart om att gräva inpå tomten, så är det ju det som är sagt, inte slänga upp en massa annat som ligger helt utanför ramen. Risk att man som granne tar för givet att det bara är att köra på om ingen säger något... tyvärr.
   
  • Laddar…
 9. Mats Engquist
  Medlem Nivå 1
  Trösta dig med att det är ännu jobbigare för grannen att köra maskiner dygnet runt...
   
 10. E
  Medlem Nivå 1
  Har en granne som är "egen" och därmed inga regler. Behöver ingen egen väckarklocka då grannen är som ett eget urvärk. Kan dock bli lite enerverande på lång sikt Nu spikas det i form av någon utbyggd från morgon till kväll men det är bara att höja volymen och acceptera, kunde ha varit tvärtom ☺️
   
 11. D
  Medlem Nivå 1
  denna situation har passerat absurd för länge sedan. kommer knappt lösas med några inlägg på ett webbforum. det jag läst hittills säger mig att TS mår bra där han är, annars hade han redan agerat. någon har varit hos honom och rensat huset, hans ex har 'plötsligt' flyttat in med grannen, det finns byggavfall överallt.. och det enda han hakar upp sig på är att någonting som kanske, eller kanse inte är en cementblandare, låter på natten.

  fyra nyanser av brunt.
   
 12. Pär Sköld
  Medlem Nivå 1
  Bästa rådet: Flytta och gå vidare.

  Den här geggamojjan kommer du aldrig få rätsida på, oavsett om du har rätt eller inte. Och har du rätt behöver du ändå flytta för att acceptera sådant mot dig kommer bara bryta ner dig.
   
 13. T
  Medlem · Nivå 7
  Då har man bara en mäklare som kör med valsen "Ja, grannen renoverar nu. Dom har visst hållt på något år så det är väl klart tills ni får tillträde så det blir finfint!"
   
 14. P
  Medlem Nivå 1

  https://lawline.se/answers/storande-grannar-i-villaomrade
   
 15. N
  Medlem Nivå 2
  Jag inser hur lätt det är att vara förstående för en grannes behov av att ha tillgång till din tomt vid byggande av en stödmur, framför allt om denna dessutom ska placeras i tomtgräns. Vad du borde ha gjort (kanske du har) är att ingå ett tydligt avtal om detta intrång där det föreligger en tydlig verksamhetsplan och avslutsdatum, kopplat till att grannen får stå för all återställning av din tomt, oavsett om han återställer själv eller om det ska ske på annat sätt. En annan fråga som borde beaktas är om det behövs s.k. marklov för åtgärden. Har grannen fått beviljat bygglov för muren? Allt detta beror på höjder, placering m.m. runt i kring, men kolla att allt är rätt med marklov, bygglov, grannegodkännande eller vad som behövs. Tråkigt om han skulle tvingas att riva muren två veckor efter att den är färdig, efter allt du fått utstå. Lycka till