Byggahus.se

Gjuta igen fuktig torpargrund ett rum i taget?

 1. H
  Medlem · 184 inlägg

  Hella1

  Medlem
  Hej!
  Tacksam för kloka råd. Har en fuktig torpargrund på berg. Grävt bort sur jord och sand för att få gjutet badrumsgolv. (Firman som var där o tittade menade att trä vill man inte ha på den grunden.) Med en fungerande toa är det ju enklare att vara där och jobba. Frågan är vad göra med resten av grunden. Ser ut att vara berg, tunt jordlager, sand och sedan stenar väldigt nära husets golv. Oroar mig bl a för syllen. Massorna måste väl grävas bort, men blir ett hästarbete. Tänkte ta ett rum i taget, så d går att bo i huset under arbetets gång. Ett alternativ vore att själv gjuta igen, lägga plast och sätta avfuktare utanpå kåken. Kan man göra så, eller skapar man nya problem? Är det krångligare än att fylla på med makadam, plast osv? Kan man låta en del fuktig sand och jord ligga kvar i så fall? Är en ohändig typ o grubblar hit och dit... Att leja bort alltihop är tyvärr inget alternativ.
   
 2. T
  Medlem · 5 inlägg

  Torpargrund

  Medlem
  Bygg om riskkonstruktionen till en platta på mark konstruktion = fuktsäker grund.
  Gräv ur organiskt isolera med skumglasgrus typ hasopor som är kapilärbrytande och dränerande också och gjut en platta med golvvärme slingor i oavsett om du använder de eller ej. Hasopor går att hitta billigt överblivet på blocket om man har tur. Lycka till!
   
 3. H
  Medlem · 184 inlägg

  Hella1

  Medlem
  Hasopor ska jag lägga på minnet. Kan man gjuta ett rum i taget? Risk för springor o sprickor som släpper in vatten? Tack för vägledning!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.