personstar

Grund & markarbeten

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. K

  Paddningstråden

  Är det inte lb-hus som har en liknande metod fast det är balkar ist för plintar?
  Kaboff · aug '17 · 122 svar · 140,9k läst
  ·
 2. E

  Om dränering

  [citat] Tycker det lät ganska rimligt. Ska också dränera inom kort och med lite extra-arbete (bortbilning av betongaltan och källartrapp och bortforsling) och dubbla iso-drän landade summan på strax under 140 000:- efter rot. Om jag tagit ett lager isodrän och inte tagit arbetet att bila bort källartrapp (ska göra ny) eller betongaltanen så skulle kalaset landa på runt 100k..
  eddiw · okt '16 · 73 svar · 113,3k läst
  ·
 3. Marlen Eskilsson

  Markarbetena kan bli dyr överraskníng

  Artikel om markarbeten: http://www.byggahus.se/artiklar/markarbetena-kan-bli-dyr-overraskning
  Marlen Eskilsson · mar '07 · 0 svar · 47,7k läst
  ·
 4. kristofer12345

  Gjuta hål i garage!?

  Det blev hur bra som helst! Tack alla! Bilen står stabilt o håller nu kanske det blir klinkers nästa. Har ni mer frågor bara o skriva!:)
  kristofer12345 · 37m · 68 svar · 2,6k läst
  ·
 5. C

  Varför sådan prisskillnad på L-element?

  Jag har försökt scanna marknaden på L-element och inser att oavsett försäljare så skiljer det mycket mellan de olika märkena. Vad motiverar att ett 1200mm L-element i 400-höjd / S200 kostar 250kr från Bewi och 375kr från Sundolitt? Är det sån stor skillnad i kvalitet? Lättare att kapa utan smulor? Bättre skivor på utsidan? Även på cellplastskivor skiljer m2-priset stort mellan
  Carl Andersson · 21h · 0 svar · 121 läst
 6. ricebridge

  Bygga källare?

  Jag tänker ju annars att en källare oftast är sval. Då tycker man ju att det borde kyla snarare än att värma. Jämför med att sitta på ett isblock.
  ricebridge · 1d · 11 svar · 443 läst
 7. C

  Bygga nytt med källare?

  300 mm isolering/frigolit. Gå in och kolla på min sida Bygga lösvirke med källare ☺ Leca block är källaren murad med.
  cc80 · 2d · 7 svar · 496 läst
  ·
 8. T

  En förfärlig krypgrund

  [citat] Budget var tänkt att hamna under 3.000.000kr. Efter senast avslutade etapp så vilade huslånet på 3.0070.000kr men.vi slapp topplån vilket var planen... vi spräckte med andra ord budget med 70.000 kr och jag brukar säga att budget spräcktes med tre elektriska takfönster... Till saken hör också att allt i huset inte på långa vägar är färdigställt. Jag har nu ett badrum som
  TobiasGren · 3d · 56 svar · 11,3k läst
  ·
 9. F

  Renovera källare

  När man gjuter grunder och golv på mark så brukar man numera ha ett kapillärbrytande skikt under. Oftast i form av makadam. Fukt kan ju vandra med kapillärkraften i finkorniga material, men med större fragment blir det stopp. Man får hoppas att det finns ett sådant lager under ert gjutna golv, för då är risken för fukt underifrån mycket mindre. Det finns isolerande lager i skumplast
  Fred vom Jupiter · 4d · 1 svar · 152 läst
 10. J

  Vatten i krypgrund

  Rent teoretiskt är det inget problem. Vatten (dvs fukt i flytande form) kan inte övergå till vattenånga (fukt i gasform) utan värmetillskott. Det är bara vattenånga som kan nå det organiska materialet som finns i bjälklaget ovanför. Sedan är det ju inte så kul med vattenpölar i krypgrunden. Jag skulle vilja kommentera dina olika förslag så här: - Försöka stoppa upp vattnet innan
  justusandersson · 4d · 1 svar · 165 läst
  ·
 11. J

  Dränera och tilläggsisolera källare som har väggar som ligger under hus samt garage.

  [citat] Nej, det är inte möjligt eller lämpligt. Frågan är om det finns ett behov? När är huset byggt?
  justusandersson · 4d · 3 svar · 162 läst
  ·
 12. M

  Stenläggning

  Tips ang stenläggning. Vi fick markarbetet gjort i somras och nu känner vi att vi verkligen vill få dit markstenen. Måste vi vänta till våren eller går det att lägga stenen även på vintern? Det som är kvar är att lägga ut stenflis/mjöl sen på med plattorna.
  Mikaelzii · 5d · 0 svar · 140 läst
 13. L

  Vatten i radonsugen

  [citat] Problemet här är ju inte att det låter vid radonsugen utan att vatten sugs upp i de smala rören som går ner i marken. Alltså där radonet ska suga in. Och som jag tänker mig borde ju luften som sugs in från under huset vara kallare än inomhus, alltså borde det ju inte bli kondens.
  Lissy81_ · 5d · 2 svar · 141 läst
 14. J

  Svikt/klent bjälklag krypgrund

  Golvspån behöver inte limmas med hänsyn till bärigheten, även om det är en fördel. Klinkers förutsätter golvgips (orörligt vilket inte spånskiva är) ovanpå spånskivan. Det är viktigt att gipsen limmas, annars spricker fogarna mellan klinkerplattorna. Om golvet behöver vägas av gör du det innan spånskivorna. Flytspackel ser jag inget behov av, det är bara dyrt.
  justusandersson · 6d · 23 svar · 738 läst
  ·
 15. Johannes Carlsson

  Gjuta golv på ojämnt berg

  Annars borde det funka att spruta PU isolering och sen bara gjuta ovanpå?
  Johannes Carlsson · 6d · 2 svar · 127 läst
 16. V

  Vinter och betong

  Är det -10 och det du ska gjuta är så pass litet så är det nog dumt. Betong utvecklar värme när det härdar så isolerar du ordentligt så kanske det fungerar. Men jag skulle invänta en dag med lite varmare väder.
  vectrex · 6d · 4 svar · 138 läst
 17. E

  Billig, enkel, fin stödmur?

  Bra idé, mur och häck. Vad är det för block ni har?
  ElinEva · 7d · 2 svar · 189 läst
 18. KnockOnWood

  Vad har jag för grund?

  [citat] Finns det inga ventilationshål, kattluckor, i grunden? Annars får du pilla bort en sten i grunden, alternativt ta upp en lucka i golvet inne.
  KnockOnWood · 9d · 2 svar · 204 läst
 19. S

  dränering

  Och hur förhindrar du att det kommer rötter och jordslam i dräneringen om den ligger 10 cm utanför platon mattan lär den inte skydda mot det.
  smurfen72 · 9d · 18 svar · 598 läst
 20. sam2018

  Konvertera garage till kontor/gästrum

  Hej LarLam jag också ska ändra min Garage till boende Garage är 20 m² oisolerad, har ingen cellplast under golvet bara 10 cm betong. ska bygga badrum och ett sovrum i Garaget men vet inte om: 1-Riva hela golvet och lägger 15 cm cellplast och gjuta 10 cm isolera på nytt, (om bilar hela golvet, ramlar inte vägarna, och ungefär vad kostar att bilar?) 2- om lägga ventilerad
  sam2018 · 10d · 12 svar · 4,3k läst
  ·
 21. harry73

  Muddring av strand under vårvintern

  Att köra på isen för att sedan behöva krossa isen hade inte fallit in mig. Jag hade försökt att göra en landbrygga in i vattnet, t ex samla alla muddringsmassa framför grävmaskinen så att den kan köra över de. När jobbet är färdigt, gräver man bort landbryggan igen Är det dock framförallt lera, går det inte så bra, och behöver du hitta grus/stenar.
  harry73 · 11d · 3 svar · 198 läst
  ·
 22. jockeping

  Källarbadrum - Projekt

  Kul att du delade med dig! =) Bra jobbat! Det ser bra ut! =)
  jockeping · 11d · 25 svar · 3,4k läst
  ·
 23. T

  Någon som har erfarenhet av radonduk?

  Hej, vi ska bygga ny villa med gjuten betongplatta och det blir på en rullstensås med risk för ökad radonhalt. Jag har läst om att det nu finns en radonduk som består av flera olika skikt/membran för att förhindra radongenomströmningen. Den ska tydligen läggas under plattan istället för i ett plastskikt inuti frigolit-isoleringen, som man hittills gjort. Tacksam om någon har byggt
  Tose · 12d · 0 svar · 99 läst
 24. J

  frågor betonggrund

  På 16 rader skriver man inte ett komplett recept på anläggandet av en grund. Fiberduk bör man använda när det är olämpligt att olika lager blandas, är kanske en bättre generell beskrivning.
  justusandersson · 12d · 3 svar · 193 läst
 25. F

  Lecablockskub under hus på plintar

  Byggde ni en kub under huset? Nyfiken på eventuella tips och erfarenheter. Vi har exakt samma grundförutsättningar som ni och planerar att bygga en kub för VVB, vakumpump m.m. under nya huset.
  Frågan · 12d · 1 svar · 589 läst
 26. P

  Gjuta till befintlig platta för garageutbyggnad

  Sällan de blir så lyckat att gjuta på några cm med betong, brukar bli som en lös kaka gjut till rätt höjd direkt.
  Pumba · 12d · 1 svar · 148 läst
  ·
 27. Fulkemisten

  Dränera eller stenkista?

  Är det bara en propp grus i röret så lär det räcka att spola bort den med vattenslangen och/eller ett rensband. Det är väl bara typ 1,5 meter mellan stuprör och brunn ju? Inget grävjobb behövs i så fall. Börja med att lossa locket med 5-56 och kolla så att stoppet sitter mellan stuprör och brunn. Försök sedan spola nedifrån och uppifrån proppen. Kan du koppla trädgårdsslangen
  Fulkemisten · 12d · 30 svar · 1,2k läst
 28. C

  Källarprojekt - Tvättstuga & Badrum lågbudget

  [citat] Inte spännande nog att lägga upp ny projekttråd känner jag (moment som: riva tretex, gipsa, spackla, firma som fräste bort asbestmatta i trappen, målade trappen, putsade trappvägg, monterade räcken, tapetserade, slipade undergolvet och lutade + vit hårdvaxolja m.m) och vill inte lägga in andra foton i källarprojektstråden, men pm:a så kan du få fotolänk om du vill :)
  Christoffer Ehn · 13d · 93 svar · 18,7k läst
  ·
 29. L

  Golvvärme på befintlig platta

  Du kommer nog inte spara in kostnaden i värmeförlust genom golvet. Bättre att isolera mer i tak, vägg isåfall.
  largab · 13d · 41 svar · 1,5k läst
  ·
 30. S

  Krypgrund utan kryputrymme

  Jag kan förresten meddela att vi sen två veckor har nytt gjutet golv i stugan. Det blev 100mm betong, med ingjuten golvvärme, på 300mm cellplast och makadam under det. Det blev lite jobb, men känns helt rätt nu.
  Scouten · 13d · 11 svar · 522 läst
 31. sir_daniel

  Packa sprängsten med markvibrator

  ÅV massor är till stor del cement/betong
  sir_daniel · 14d · 10 svar · 366 läst
 32. Oldboy

  Vitt pulveraktig beläggning?

  Kan vara kalkavlagringar, kan vara saltutfällningar. Båda kommer från betongen vid fuktvandring.
  Oldboy · 14d · 2 svar · 164 läst
  ·
 33. T

  Firma vill ha 120000 för 22kvm betongplatta till uterum.

  Kan någon tipsa om firma? Bor i Stockholmsområdet. Norr om stan.
  The Sailor · 15d · 8 svar · 687 läst
Laddar...