Byggahus.se

Garage invid huset tillåtet?

 1. Langbein
  Bannad · 556 inlägg

  Langbein

  Bannad
  Utöver max storlek för huset brukar man ju få plussa på och kan bygga till 30-40 kvm som garage/förråd, inget hindrar väl att det ligger intill huset med dörr emellan om det görs brandsäkert?

   
 2. kalleanka70
  Medlem · Östergötland · 2 144 inlägg

  kalleanka70

  Medlem

  Re: Garage invid huset tillåtet?

  Nej så brukar det vara. Men med sidobyggnad menas att den är kroppsligen separerad från huset. Kolla detaljplanen vad som gäller. Om du har ett mycket nära avstånd till garaget kan du behöva brandsäkra både fönster och dörrar, det fick vi göra när vi byggde nuvarande garage 1 meter från huset.
   
 3. Langbein
  Bannad · 556 inlägg

  Langbein

  Bannad

  Re: Garage invid huset tillåtet?

  Så Vidbyggda garage/förråd blir en del av huvudbyggnad och kunde lika gärna vara sovrum, ska det vara 4 meter annars?

  "Komplementbyggnad" kallas något här. Det har nog helt och hållet med brand att göra, 4 m inget skydd, närmare ska skyddas och det är ju bara bra :D

  Jag såg ett ombyggnadslov där man gjort mellanrum till huset, när huset var till salu var det ihoppbyggt, vid påpekande om svartbygge ifall det var brandsäkert var de inte så pigga på att sälja till oss längre :p

  En granne har byggt hela undervåningen som "förråd" i bygglovet, med garageportar men ingen intern trappa ner. Bn blev misstänksamma och skrev tydligt att det inte får pågå någon verksamhet där. Det blev en mekanisk verkstad "för hobbyändamål" som ibland varit näringsverksamhet.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.