Byggahus.se

Friskrivningsklausul ihop med Varudeklarerat (Svenskfast)

 1. M
  Medlem · Stockholm · 156 inlägg

  MayaP

  Medlem
  Hej!
  Vi tittar på ett fritidshus med friskrivningsklausul (dödsbo) samtidigt som det är varudeklarerat hos Svensk Fastighetsförmedling. Tar inte de ut varandra? Om ägaren friskriver sig från allt ansvar har då varudeklarering någon verkan ens?
  Vad tycker ni?
   
 2. Marlen Eskilsson
  Administrator · Skåne · 7 260 inlägg
  Säljaren har nog köpt tjänsten varudeklarerat för att huset ska bli lättare att sälja. Är det ett dödsbo så vet säljaren nog inte tillräckligt om huset och vill bli av med problemet bara.
   
 3. M
  Medlem · Stockholm · 156 inlägg

  MayaP

  Medlem
  Tack!(y)
   
 4. K
  Medlem · 7 inlägg

  Kildal

  Medlem
  Om man säljer ett hus/ fastighet med friskrivning så är det egentligen att kasta pengar i sjön med Varudeklarerat och Anticimex försäkring. tror inte de kommer att betala ut något med friskrivningsklausul
   
 5. undine
  Renoveringsnovis · Skåne · 271 inlägg

  undine

  Renoveringsnovis
  Det är att kasta pengar i sjön för säljaren? Varudeklarerat köper ju säljaren till.
   
 6. K
  Medlem · 7 inlägg

  Kildal

  Medlem
  Hej var det jag menade. för säljaren
   
 7. H
  Moderator · Stockholm · 47 696 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Jag tror att varudkelarerat kan fungera även om det finns en friskrivning. Men kolla det med försäkringsbolaget som står bakom försäkringen. Lita inte på vad mäklaren säger.

  jag tror att försäkringen kommer att täcka sådana fel som räknas som dolda, och ingår i försäkringens omfattning (finns många undantag i alla liknande försäkringar), och den täcker sådant som bes. mannen borde ha anmärkt på (inom det som ingår i försäkringen). Det blir (troligen) först om du hittar ett dolt fel som ligger utanför försäkringens omfattning, som friskrivningen kommer in i bilden. I normala fall är säljaren ansvarig om försäkringsbolaget har undantagit det som felet gäller. Men med friskrivning går säljaren fri.
   
 8. E
  Medlem · 19 inlägg

  Emeie

  Medlem
  Det kan ju vara så att friskrivningen gäller för fel och/eller brister som inte täcks av försäkringen. I sådant fall kan köparen fortfarande nyttja försäkringen, men kan inte vända sig till säljaren i det fall försäkringen inte täcker skadan.
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.