Fråga om tidrapport från hantverkare

2k läst  7 svar

 1. seberik
  Medlem Nivå 3
  Hej! Har fått en offert och anlitat en hantverkare på löpande kostnad för ett projekt på ett par veckor. Hur brukar ni lägga upp det vad gäller avstämning av spenderad tid för att följa upp om det är i linje med vad som har sagts och är någorlunda rimligt för mängden arbete som har utförts?

  Funderar på om det är rimligt att fråga om veckovisa avstämningar eller hur ska man lägga upp det?
   
 2. Casaloco
  Medlem · Nivå 5
  Tidkort varje fredag eller måndag morgon är rimligt. Så har jag kört utan problem. Då har du lite koll på tidsåtgången och kan dra i handbromsen om det drar iväg. Avtala om materialpriserna innan också samt ev resekostnader
   
  • Laddar…
 3. E
  Medlem · Nivå 21
  Man brukar ha en dagbok där "hantverkaren" varje dag skriver vad som utförts samt timmar mm mm.
  Dagboken ligger på arbetsplatsen och bör läsas (och skrivas under av kunden) varje dag. När jobbet är klart har man dagboken som underlag och allt som är underskrivet är klart att debiteras.
   
 4. seberik
  Medlem Nivå 3
  Det låter rimligt! Ska föreslå det.
   
 5. Z
  Medlem Nivå 5
  När vi gjorde toaletter och badrum körde vi med daglig avrapportering. Notering i bok på plats och sms/telefon om dag började eller slutade på annan plats än bok.
   
 6. E
  Medlem · Nivå 8
  Skulle vilja påstå att detta endast är fallet om man ber om att föra dagbok innan projektet startar. Dagbok förs alltså endast om beställaren önskar.

  Många komner dock i efterhand och vill ha saker specade per timme.
   
 7. E
  Medlem · Nivå 21
  Och jag vill påstå att dagbok är det "normala" vid löpande jobb. MEN naturligtvis ska man INNAN jobbet börjar vara överens om det som om allt annat.
   
 8. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Nej tyvärr är det inte normalt med dagbok vid löpande jobb, men om alla hade det så hade nog Byggahus kunnat halvera forumet.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: