Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Flytspackel - Har hantverkarna gjort fel?

 1. A
  Medlem · 17 inlägg

  adab85

  Medlem
  I min källare har jag gjutit EPS-betong på befintlig oisolerad platta och över det gjutit in golvvärme i flytspackel. På toppen har jag fått hjälp av hantverkare att gjuta industrispackel på hantverkarens inrådan. Enligt hantverkaren skulle detta ge mig ett färdigt ytskikt som inte behöver behandlas. (Ska ha flytspackel med mattor på som ytskikt tills vidare.)

  Jag reagerade dock på att spacklet (tror att det var combimix 920) verkar ha blivit väldigt bubbligt. I huvudsak är det små bubblor som gör att ytan ser perforerad ut. Vad värre är att det på ett ställe är större bubblor som brister när man tar på dem och blottar spröd spackelyta. Jag kan med lätthet skrapa loss spacklet här. Spacklet är överlag rätt mjukt, drar jag med nageln på ytan blir det ett mörkt märke. Dessutom blir det fotavtryck när jag går på spacklet utan skor. Det räcker med att jag lägger foten på spacklet i 2-3 sekunder. Avtrycket bleknar sakta bort. Det här gått 2 dygn sedan spacklet lades på.

  Nu är frågan, har hantverkaren gjort fel? Han kommer på måndag och tittar och jag behöver veta vad jag kan förvänta mig och vad jag bör klaga på. De stora bubblorna med det uppluckrade spacklet blir nog svårt för honom att snacka bort. Men det andra? Kommer spacklet att bli hårdare så att det inte blir märken av min nagel och fotavtryck när jag går? De små bubblorna stör mig egentligen inte så mycket men jag oroar mig för att det är ett tecken på att hantverkaren gjort fel och att det kan komma att bli problem framöver om jag vill lägga klinker eller måla golvet.

  Tacksam för input!
   
 2. T
  Medlem · Sö · 3 251 inlägg

  TheGame

  Medlem
  Nu ska jag inte låta som nån expert men jag gjöt 2 säckar flytspackel på en mindre ytan tidigare här.
  Ytan är väldigt hård och slät, inga bubblor eller att man kan skrapa med fingret.
  Det kanske är felblandat eller "fel spackel" med tanke på tänkt slutresultat. ?
   
 3. A
  Medlem · 17 inlägg

  adab85

  Medlem
  Hur lång tid tog det tills ytan blev så hård?
   
 4. T
  Medlem · Sö · 3 251 inlägg

  TheGame

  Medlem
  Torsdag, när jag kollar nu är det stenhårt.
   
 5. A
  Medlem · 17 inlägg

  adab85

  Medlem
  Vad för flytspackel?
   
 6. N
  Medlem · 626 inlägg

  @ndreas

  Medlem
  Kör jag hade golvläggaren här och flytspacklade 5 cm så gick han sedan efter och tog bort ev. bubblor genom att "dutta" på ytan. Resultatet blev en spegelblank yta då det torkade. Nu spelade det iofs inte så stor roll eftersom vi skulle lägga kliniker ovanpå. Men det såg alltså inte ut så där...
   
 7. T
  Medlem · Sö · 3 251 inlägg

  TheGame

  Medlem
  Byggmax universal spackel.
  Jag gjorde även som ovan skrev duggade med spackeln när jag hade lagt ut, man såg att det var små bubblor som piippade upp då. Ville inte riskera att få det poröst så jag duttade tills jag inte såg fler bubblor :)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.