Byggahus.se

Fel som upprepar sig en andra gång på tillbyggnad

 1. M
  Trädgårdsfixare · Stockholm · 11 inlägg

  mappar

  Trädgårdsfixare
  Sommaren 2016 gjordes en tillbyggnad på vårt hus av en byggfirma. Den kommande vintern uppmärksammade vi att det droppade på fönsterblecket. Vi märkte då att det droppade ner rakt från där fasad och takutsprång möts. Det verkade som att vatten letade sig in under takpappen (huset har ett låglutande tak med takpapp). Vi påtalade det för entreprenören som menade på att det var korrekt utfört vilket vi hävdar att inte var. De åtgärdade då takpappen som de inte hade limmat på sommaren 2017 (efter ett flertal påminnelser).

  Nu har det börjat droppa på samma sätt igen (Se bild). Kan vi anlita en annan byggfirma att se över varför det kommer vatten där och låta dem åtgärda felet (och skicka fakturan den den första firman). Den ursprungliga firman har uppenbarligen inte kunnat åtgärda felet.
   
 2. P
  Renoverare · 1 967 inlägg

  Pappa1986

  Renoverare
  På sista bilden så ser man ju att vatten ligger kvar på taket och inte rinner av.
  Är väl så att det blir en svacka pga takfotsplåten, det blir en böj där.
  Nu chansar jag men vattnet kanske går igenom pappen just där.
   
 3. Rickard.ag
  Medlem · 2 209 inlägg
  Är första bilden vinter 2017 en bild på när det är klart? För det är helt felaktigt gjort. På vilket sätt "åtgärdade" dom det senare?

  Vet att detta är upptaget förr här och enligt det jag läste då måste man i stort sett ge firman löjligt många chanser att rätta till sitt misstag innan man kan gå vidare. (om man inte är beredd att betala såklart)
   
  Redigerat 13 dec 2019 20:13
  • Laddar…
 4. M
  Trädgårdsfixare · Stockholm · 11 inlägg

  mappar

  Trädgårdsfixare

  Bilden är tagen innan den första åtgärden när vi upptäckte felet första gången. Ska ta en bild imorgon när det är ljust hur det ser ut nu uppe på taket i dagsläget.

  Vill ju helst inte ha med den entreprenören att göra igen.
   
 5. Matti_75
  Byggveteran · Örebro · 2 473 inlägg

  Matti_75

  Byggveteran
  Hur luftas vinden och fasaden? Kan vara så att det är kondensvatten som letar sig ut?
   
 6. B
  Bannad · Stockholm · 3 061 inlägg

  Byggdjuret

  Bannad
  Du måste ge firman en chans till.
  Problemet är att säg att du får ta in en annan firma. Det är inte säkert att den första firman vill betala utan håller på å tjafsar. Då står du där med hela fakturan... men om firman vägrar så får du stå för allt. För du får ingen att fakturera första företaget. För jag antar att du har betalat hela fakturan. Eftersom det är ett garanti ärende.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.