Byggahus.se

Fasad i dåligt skick

 1. G
  Medlem · 8 inlägg

  Gabrael

  Medlem
  Jag har en fråga om fasad, träpanel som är i dåligt skick, som man ser på bilden så det har blivit en öppning mellan träpaneler, kan man täppa dessa öppningar så att man klarar sig under kommande vinter? Är det dumt att tänka så? Jag har ett större projekt nästa år och jag vill inte lägga så mycket pengar på det i år.
   
 2. slacker
  Verktygstokig · Stockholm · 3 754 inlägg

  slacker

  Verktygstokig
  Det är ju inte hela världen men kan självklart på lång sikt skapa större problem.
  Slå i någon extra spik eller dra ihop plankorna med trallskruv, gärna mot regel/spikläkt, för nu så håller det tills det är dags att byta - Har definitivt sett sämre panel än vad du har där! Kunde med lätthet trycka fingret genom grannens innan han tyckte det var dags! ;-)
   
 3. G
  Medlem · 8 inlägg

  Gabrael

  Medlem
  Panelen är i dåligt skick, även om man spikar extra så hjälper inte det, jag tänkte mest om det finns typ nån slags fog/silikon eller massa som man kan använda för att täppa dessa öppningar.
   
 4. slacker
  Verktygstokig · Stockholm · 3 754 inlägg

  slacker

  Verktygstokig
  Skulle personligen, om det dröjer med bytet, försöka att skruva ihop panelen med trallskruv istället för att kladda med fog.
  Snyggare, snabbare, enklare och håller garanterat bättre än någon form av fog.

  Men visst finns det fog för utomhusbruk som tål väta, helt sonika sk. "utefog" på de större byggvaruhusen - Dessutom övermålningsbara så du slipper ett randigt hus... Dom kommer inte i så många passande kulörer till just din panel.
   
 5. Jonatan79
  Hobbysnickare · Stockholm · 9 816 inlägg

  Jonatan79

  Hobbysnickare
  Inget att oroa sig för, luftigt och bra. Du har säkert en vindpapp bakom som står emot väder och vind. Däremot får du rött kort för den gröna färgen, den är värre, hehe. No offence Frans!
   
 6. buspojken
  Byggveteran · Gävle · 1 845 inlägg

  buspojken

  Byggveteran
  Innan ja bytte fasad på min kåk så testa ja köra fog, målade sedan för att de skulle få stå 1 Max 2 år innan byte, men de såg ut som skit efter väldigt kort tid, så undvik fog
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.