Byggahus.se
 1. M
  dec '16

  Mögel i nybyggda putsfasader

  22 svar · 53,5k läst
  ·
 2. Marlen Eskilsson
  maj '07

  Måla om huset.

  0 svar · 37,8k läst
  ·
 3. N
  3h

  Tvätta bort färgkladd från tegelfasad

  neo11: tråden är från 2007
  4 svar · 6,9k läst
 4. N
  3h

  Vilket bruk för att täppa igen hål för att sätta kemankare

  neo11: [citat] Det är ju bara att ta en bilmaskin, och bila bort järnet. Man får väl hyra en, om man inte har det hemma. Enkelt i stockholm ivarjefall.
  10 svar · 257 läst
  ·
 5. J
  6h

  Virkestyp till obehandlad ytterpanel

  jonaserik: Kan väl flika in. Nu kan det vara lite specifikt med just dom husen som jag vet. Ett område i mellansverige byggdes med ca 50 hus och målades med en plastfärg. Efter ca 4 år så var det dags att måla om lite, stegar restes för att komma upp i nock på gavlarna. När dom kom upp så det vart lite tryck från stegen så åkte stegen rakt igenom och in på vinden. Totalt uppruttnade
  17 svar · 580 läst
 6. N
  6h

  Fuktig lättbetong i carport

  neo11: Det kan vara dåligt grundat, och därför ramlar bort. Du ska inte ytbehandla lättbetongen. Grunda med https://www.se.weber/fasad-puts-och-murbruk/putsbruk/weber-grundningsbruk-kc Och putsa med https://www.se.weber/fasad-puts-och-murbruk/putsbruk/weberbase-132-utstockningsbruk-b Så tror jag det kommer hålla hyfsat länge.
  1 svar · 72 läst
 7. 1977bjorn
  7h

  Auson tjärvitriol på Sioo x-behandlad fasad?

  1977bjorn: [citat] Nej, jag har inte testat själv. Du kan väl provmåla på något bra ställe?
  5 svar · 94 läst
 8. Krillan03
  9h

  Rusta fasadfärg premium VS dyrare akrylatfärg

  Krillan03: Målade ytterligare ett lager i somras och blev mkt bättre, så Rustas färg var bättre än jag först trodde.
  14 svar · 18,5k läst
  ·
 9. H
  1d

  Hur laga putsad mur?

  Husmusens: [citat] Superfint! Hur mycket kostade det och hur många meter är muren?
  5 svar · 12,5k läst
  ·
 10. R
  1d

  Byta fasad, Liggande panel på gammalt stående

  Renovator 88: [citat] Jag tror jag kommer bara måla om garaget till hus färgen det är en kallgarage inte säkert men får se om jag byter panelen eller bara målar
  19 svar · 1,3k läst
  ·
 11. U
  1d

  Måla gult tegelhus svart.

  upa: [citat] Strålande!!:D Tack för all din hjälp @1977bjorn. Blir att ringa sto och få en offert inom det närmsta. :ok:
  7 svar · 387 läst
  ·
 12. J
  2d

  Isolera källarväggen utomhus.

  jonaserik: Du säger går på tomgång , är FJV-centralen en stor burk i källaren och tar upp stor plats.
  10 svar · 411 läst
 13. N
  2d

  Tegelfasad spricker sönder

  neo11: Som ovanstående säger så är det en murare du behöver om du inte gör det själv. Du kan dock borra ur fogarna själv, och mura dit en ny sten om du är hyfsat begåvad inom bygg. Men har du inga extrasten på vinden eller i källaren kommer du aldrig kunna hitta rätt (identiskt) tegel någonstans. Men ser ut som 2 tum håltegel.
  2 svar · 240 läst
  ·
 14. F
  2d

  Fixa skadad stänkputs själv?

  Fjellreven: Många år senare men hur gick det med detta projekt? Står inför en liknande utmaning själv... [citat]
  2 svar · 4,5k läst
  ·
 15. Workingclasshero
  5d

  Sprickor i husgrunden

  Workingclasshero: [citat] Börja med att undersöka var vattnet kommer ifrån, om det är stopp i avrinningen etc, sen kan du gräva. Kämpa :-)
  3 svar · 308 läst
  ·
 16. N
  6d

  Byta panel?

  Nallis: Hur lång tid kan det ta att byta panel? Trähus så det ska rivas, sen ny duk, reglar och liggande panel. Ytan är 200kvm. Räkna även in tippen och hämta material, bygga ställning, ja allt totalt :) Även byta 12 fönster och två altandörrar. Vissa fönster ska sågas upp lite. Så jag kan jämföra med offert :)
  0 svar · 154 läst
 17. S
  8d

  Bilder/erfarenheter Jotun Trebitt

  Stoffe Svensson: Hej, Har någon erfarenhet/bilder på fasad som är målad med Jotun Trebitt, helst 620 Beito? Tack på förhand! //Stefan
  0 svar · 139 läst
 18. M
  10d

  Spaljevägg för väggar under utbyggnad?

  Martin Lannsjö: Jag är på jakt efter en tät spaljevägg gärna diagonal För utomhusbruk som jag kan klä in väggarna under en utbyggnad och under en altan med. Huset är från sekelskiftet. Jag har letat överallt men kan inte hitta någon som säljer sådana väggpartier. Någon som vet vart jag kan hitta sådana i Sverige? Känns svårt att få det perfekt om man bygger själv.
  0 svar · 155 läst
  ·
 19. M
  12d

  Luftning befintlig fasad

  Mattias54321: Hmm, okej. Huset ligger i Stockholmsområdet i ett ganska skyddat läge mellan andra villor, vet inte om det säger så mycket. Går det att säga något om det är huset eller den nya panelen som kommer ta skada först och hur det i så fall visar sig? Vår oro ligger främst i om huset kommer ta skada, då vill vi gärna åtgärda luftningen direkt. Om det endast är den yttre panelen som
  2 svar · 268 läst
  ·
 20. fredrikbja
  12d

  Teglet vittrar sönder. Vad göra?!

  fredrikbja: Hej Michelle! Vi har samma problem och jag undrar om du hittade en bra lösning? MVH Fredrik
  9 svar · 2,9k läst
  ·
 21. Åsa Lund
  13d

  Söker mögel/alg/målar/fasadrent?

  Åsa Lund: Bensaltensid är den aktiva ingrediensen i ex Grön Fri Går att hitta bra pris på nätet
  1 svar · 246 läst
 22. Hasse Nygårds
  13d

  "Smutsig" nymålad fasad

  Hasse Nygårds: [citat] Men fortfarande varför får vi inte reda på vilken produkt det är målat med, det är ju omöjligt att ge riktiga råd om vi inte vet det. Det är ju lite som att säga att man vill ha råd och tips om vad att göra med en bil som är trasig, sen inte berätta vad det är för fabrikat så att man kan ge rätt råd.
  50 svar · 9,8k läst
  ·
 23. F
  15d

  Fasad i PVC

  Fasaden2: Här kommer vårt färdiga projekt med PVC fasad. Såg att jag glömt att skicka upp färdigt utseende så här kommer några bilder. [bild] [bild] [bild] [bild]
  68 svar · 25,8k läst
  ·
 24. G
  15d

  Dimension skruv/spik läkt tilläggsisolering

  gojaa: [citat] Ja jag förstod det som du tänker att jag inte skall använda distanserna först? Därav frågan om köldbryggor, regelbit mot en distans. Men jag tänker ju att jag fäster en regel i botten och toppen av isoleringen för läkten och sedan distanser däremellan. Dimension på regeln eller om jag där då använder klossar spelar mig inte jättestor roll antar jag. Ursäkta om jag
  7 svar · 544 läst
 25. S
  16d

  Kostnad tjärfärg vs linoljefärg

  skrotdisa: Jag bygger ett hus och står i valet och kvalet att måla utvändigt med linoljefärg eller tjärfärg. Finns det nån som sitter på info om vad som kan tänkas bli billigast och minst arbetsintensivt i längden? Tacksam för alla tips och råd :)
  0 svar · 303 läst
 26. K
  17d

  Ta bort färg och puts

  Kaksi: [citat] det handlar om i totala svängar om cirka 40 stenar som ligger i överkant och underkant på väggen som man varit oförsiktiga med. Inte en hel vägg.
  3 svar · 813 läst
  ·
 27. H
  22d

  Byta ut skarvad panel

  heimlaga: Bara skarvarna sluttar utåt så vatten inte rinner in är det alldeles normalt och fullgptt med skarvade bräder. Vill du byta dem skall det vara riktiga sågade granbräder med kärnsidan utåt på gammalt vis. Inget finsågat gyckel.
  3 svar · 600 läst
  ·
 28. surris
  25d

  Efterisolera yttervägg

  surris: [citat] Ja det är väl skönare att göra det när det är lite varmare. Huset blir ju lite utsatt också om du inte får på den nya panelen snabbt. Och måla är inte läge nu.
  11 svar · 603 läst
  ·
 29. G
  29d

  Hur laga skadad betong på undersida av balkong

  Gabsson: Någon som har erfarenhet av Bemix produkter för betongreparation? Bemix korrohäft Bemix spacklingsmassa Är de likvärdiga med Webers produkter? När det gäller undersidan av balkongen, är det lätt att lägga bruket utan form? Att slamma förstår jag är ganska enkelt eftersom det penslas.
  30 svar · 15,1k läst
  ·
 30. Oldboy
  dec '21

  Bredd på ytterpanel?

  Oldboy: Problemet som gör att breda brädor spricker är för att sågerierna inte tar ngn hänsyn till kärnsidan. Ibland är kärnsidan den sågade ytan ibland den hyvlade. Följaktligen kupar sig de felsågade brädorna åt fel håll och då spricker de lätt om locklisten sitter väl fastspikad. Ibland är brädorna både kupade och skeva (vridna som spiralmakaroner) redan från början och då
  9 svar · 1,2k läst
 31. Jonatan79
  dec '21

  Ytterpanel i hörnen och runt fönster behandlat med järnvitriol

  Jonatan79: Vi köper på en lokal såg, kanske svårt att hitta hos byggvaruhusen :( Vi målade bara 1 gång med tjärvitrolen, känns inte som det behövs mer på läääänge!
  5 svar · 473 läst
 32. L
  dec '21

  Fasadinklädnad

  Lutte: [citat] För att skydda från väder och vind, beroende på fasad kan det vara ända sättet att kunna utföra arbetet.
  6 svar · 494 läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.