personstar

Fasad

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. M

  Mögel i nybyggda putsfasader

  [citat] Jag gör antagandet att "att göra rätt/lyckas" innebär att ni skapar diskussioner här på forumet genom era nyheter och att detta sker i anslutning till när ni publiserar nyheterna. Eller är det att påverka industrin? Och spelar det roll om förändringen kan spåras till er? Vet du var TT fick informationen ifrån? Var det kanske från ditt forum? Isf har du ju lyckats och du når
  mutalisken · dec '16 · 22 svar · 47,2k läst
  ·
 2. C

  Måla om huset

  Nej det stämmer, länken funkar tyvärr INTE. Jag har också försökt.
  Chrihog · mar '12 · 2 svar · 32,2k läst
  ·
 3. Patfa85

  Inspiration - ändra fasad!

  [citat] Han gjorde det förra året och det var nog i första hand för att få en ny fasad han gjorde så det är ingenting han har nämnt nåt om:-)
  Patfa85 · 6h · 21 svar · 856 läst
  ·
 4. K

  Sätta vindskydd under fasad som sticker ut.

  [citat] Nej, inte om det är utegips. Det som ser konstigt ut är att man kan se isoleringen. Sen kan man undra hur resten av väggen ser ut i genomskärning, när man lämnar isoleringen öppen på det viset, kan vara en fingervisning om att den som byggt inte riktigt har järnkoll. Jag hade petat ut lite isolering för att kolla om det finns fler fadäser dolt där. Det kan oxå vara så, att
  Keld · 1d · 8 svar · 282 läst
  ·
 5. J

  Putsning yttervägg garage?

  Tack! Okej, då var en punkt avklarad. Det finns mer bilder i min tråd: totalrenovering av hus från 1929.
  Johnsvi · 3d · 2 svar · 261 läst
  ·
 6. Oldboy

  Teglet vittrar sönder. Vad göra?!

  [citat] Du menar alltså putsbruket på insidan och inte murbruket mellan stenarna? Är det på samma ställen som där det är problem på utsidan?
  Oldboy · 5d · 8 svar · 522 läst
  ·
 7. K

  Slät vs stänkputsad fasad

  En slätputsad yta är lättare att laga med mindre risk för att det syns för en amatör, en skicklig murare kan få en stänkt lagning snudd på osynlig, under förutsättning att kulörerna matchar. I övrigt så har en stänkputs större yta än en slätputsad och sägs vara mer "öppen" för andning. Vad det ger för praktiskt betydelse vet jag inte.. Finns många slätputsade kåkar som
  KjellTimell · 6d · 1 svar · 125 läst
 8. Johannes Carlsson

  Fjällpanel ovanför stående?

  Jag tror du kan spika på direkt på befintlig panel eftersom järnvitrol är öppet kan det torka utåt
  Johannes Carlsson · 7d · 1 svar · 79 läst
 9. L

  Hjälp med pris på panel /råd

  [citat] Ja jag vet vad grov och fin betyder ...menar om det är lättjobbat eller mycke pyssel ... kan jag göra det själv eller ska jag lägga ut det på räkning ..vad menar du med 250kr kv/m ..låter billigt eller är jag bara trög ..hahahah
  lilllasrne · 11d · 1 svar · 140 läst
 10. K

  Träbokstäver??

  De säljer bokstäver i furu här: http://abitra.se/ Dock hittar man dem inte på hemsidan.
  Karin h · 12d · 5 svar · 163 läst
 11. M

  För och nackdel Byta tegel mot panel

  [citat] Men hur mycket värme går ut genom väggarna? Det är genom taket den mesta värmen försvinner och genom drag i otäta fönster och dörrar.
  mnils · 13d · 8 svar · 457 läst
 12. H

  Enstegstätad fasad

  Vad jag menar är att denna byggmetod kräver en jävlig noggrannhet som inte längre finns eller hinns med - teori och praktik har med andra ord en för stor diskrepans.
  hajjen53 · 15d · 11 svar · 569 läst
  ·
 13. M

  Få tag på eternit i stockholm

  Om någon väldigt försiktigt byter ut en enstaka skiva, och inte bearbetar den för mycket, så är det säkert inte farligare än mycket annat. Men som sagt, eftersom det är olagligt så är det nog svårt att få tag i på öppna marknaden.
  MagHam · 18d · 4 svar · 531 läst
 14. G

  Måla träfasad:)

  Hej Vi har ett hus där vi ska byta träfasad , funderar på att måla/lasyr i en silvergrå ton för en rustikare känsla/ utseende. Tänker mig fönster med spröjs i svart då vi har svart tak, funderar då på ytterdörr/ Pardörr även i svart , eller annan passande kulör. Idag är huset svart med vita fönster. Tacksam för tips:) Huset är en liten gård på landet :)
  Gullebo · 20d · 0 svar · 161 läst
 15. K

  enkelfaspont eller dubbelfaspont? bäst ur fuktsynpunkt? Vilken flagnar minst?

  Valde liggande Z panel till mitt hus. Tror att det viktigaste är att måla med en kvalitetsfärg, hålla fasaden ren från allehanda främmande saker såsom fågelskit, spindelbo, barr och sand/jord stänk i nedankant. Följer du detta så spelar det ingen roll om du väljer enkel eller dubbelfasad.
  Kyleman · 21d · 4 svar · 5,2k läst
  ·
 16. KnockOnWood

  Hur möter man snyggast stående och liggande panel på gavel?

  [citat] Enkelt med vanliga knutbrädor. Inget konstigt alls! [citat] Så hade vi det på vårt förra hus, men det är inte alls bra! Läcker in vatten som ett såll genom alla vertikala springor som uppstår när brädorna sväller och krymper. På vårt hus ruttnade en hel gavel upp och fick bytas in till innergipsen.
  KnockOnWood · 22d · 5 svar · 236 läst
  ·
 17. Skogas

  Dålig ful mexitegel fasad.

  Det kanske blir så att jag väntar och river allt samt lägger isolering och träfasad. Det enda jag kan tänka mig biter på fläckarna är sandblästring.
  Skogas · 24d · 3 svar · 278 läst
 18. thomas33

  Byte till fönster av annan form i tegelfasad.

  [citat] Tegelfasaden är en skalmur utanför trästommen och det vore konstigt om inte fönstervalven är förstärkta med armeringsjärn. [bild] Bild från http://www.murma.se/murverksrad/reparation_av_tegelbalk/
  thomas33 · 24d · 9 svar · 446 läst
  ·
 19. N

  STO puts.

  Problemet är att dom STO-färgkartorna vi fått har ju inget S-0502Y nummer utan STO´s egna färkoder som inte går översätta. typ: [bild]
  niino · 24d · 2 svar · 243 läst
  ·
 20. M

  Byte från revetering till trä o snickarglädje

  Tack för infon. Det var ett lite mer motiverat svar då många här bara gissar och aldrig gjort nått liknande.. Låter nästan som jag ska dra ner allt då. Det är ca 180kvm väggyta det handlar om.. Vad hade du då rekomenderat för vindskydd? Jag själv hade tänk vanlig svart vindpapp?
  Major_D · 26d · 5 svar · 2,0k läst
  ·
 21. B

  Renovera tegelfasad

  [citat] Ja, det är väl det som vore mardrömmen om det hände. Träpanel hade ju gått men det är ju ett jäkla jobb så det hade inte alls varit roligt. Puts eller slamma hade jag föredragit.
  brasklappen · 28d · 2 svar · 208 läst
 22. M

  Mögel på hela fasaden? Puts

  Jag har två hus.. Ett putsat med hydrauliskt kalkbruk (tjockputs) målat med silikatfärg. Det andra fritidshuset har sidiplattor målade med utomhusakrylat. Det första har inte tillstymmelsen till påväxt. Det andra måste snart tvättas och målas om igen, för där trivs mikroberna jättebra.
  MagHam · 29d · 19 svar · 926 läst
  ·
 23. Anna_H

  Takkupa, ska det se ut så här innan putsning?! hjälp....

  Tänker du att plåten ska vara utanpå? Så kommer vattnet att rinna på väggen och in bakom plåten. Väggen ska hänga över plåten.
  Anna_H · 30d · 9 svar · 847 läst
  ·
 24. J

  Ny fasad - Alternativ till mexitegel

  Cembrit ligger på ca 280 kr/kvm (exklusive läkt och skruv mm) och kalkbruk på ca 140 kr/kvm (vid 10 mm putstjocklek, vilket nog är orealistiskt lite i detta fall). Cembrit kan den händige sätta upp själv, medan putsning av hela fasader inte är något för amatörer. I slutändan blir nog Cembriten billigare.
  justusandersson · 22 jan · 9 svar · 452 läst
 25. H

  Tips på köp av byggnadsställning

  Verkar just nu vara tunnt med utbud på blocket men kanske ska avvakta om ngt dyker upp där, annars får jag köpa nytt. Vill vara redo för målning när vi går in i maj.
  Herr_Per · 21 jan · 2 svar · 217 läst
 26. M

  Fasadsprickor i putsad vägg

  Jag skulle försöka mjukfoga sprickan i o m att den är i hörnet. Sen... överlappande armeringsnät ev i flera lager är det som gäller vid putsning. Så det är fel utfört från början.
  MagHam · 20 jan · 1 svar · 208 läst
  ·
 27. L

  Håltagning för fönster

  Sågar du ur träväggen så är det nog ingen fara , men tegelväggen måste du avlasta i överkant på hålet , sen möjligt att tegelväggen är ankrad träväggen för att inte falla ut på jämna ställen Men allt måste ses på plats av någon med kunskap för att bli bra
  Liteavvarje · 17 jan · 1 svar · 231 läst
 28. Stefan N

  Tegel, istället för fönsterbleck

  Det är ju inte av dom bättre lösningarna, och som du ser börjar fogarna gå sönder också.
  Stefan N · 14 jan · 1 svar · 224 läst
  ·
 29. Åsa Lund

  Putsa på Aquaroc

  Försvinner inte bulleregenskaperna med puts på?
  Åsa Lund · 14 jan · 1 svar · 125 läst
 30. Lärospånet

  Bästa resultat på att putsa om ett tegelhus

  En möjlighet till är ju att helt enkelt slamma eller måla teglet - om det är mest att ni vill byta färg men inte har något emot att tegelstenarnas form syns.
  Lärospånet · 11 jan · 4 svar · 312 läst
 31. 1

  Sioo på fasad?

  [citat] Gammal tråd med ny kommentar från 2018. Valde Sioo-impregnerat lärk till fasaden. Nybygge med inflytt 2015 januari. Svartmögel överallt och riktigt tråkigt på sina ställen. Kom rätt snabbt, efter ett halvår. Det svar man får är att det är normalt och att man ska tvätta och vänta. Konstigt när just Sioo skulle hålla borta sånt från fasaden. Kan alltså ej rekommendera
  1ChristianL · 8 jan · 56 svar · 26,4k läst
  ·
 32. J

  Fasadbyte, behöver ideér

  Bakom putsen finns med säkerhet ingen isolering. Den enda originalisolering som finns är troligen bara själva plankstommen i sig, 50-75 mm massivt trä. Det motsvarar 16-25 mm mineralull.
  justusandersson · 8 jan · 31 svar · 1,2k läst
  ·
Laddar...