Byggahus.se

Fasad

 1. M
  dec '16

  Mögel i nybyggda putsfasader

  22 svar · 51,8k läst
  ·
 2. Marlen Eskilsson
  maj '07

  Måla om huset.

  0 svar · 36,2k läst
  ·
 3. N
  16h

  Trädäck i anslutning till putsfasad

  neo11: Innan hade du en grå sockel, du bör göra en ny sockel så att det inte ligger snö mot fasaden på vintern /fukt etc. Blir inget problem direkt, men med åren så.
  7 svar · 280 läst
  ·
 4. N
  16h

  Putsa fasad, vilket material?

  neo11: Håller med ovan om att fasaden behöver högtryckstvättas innan puts. Men använd inget som nämnts ovan. inte heller av din hantverkare. Vanligt kalkbruk har längst livslängd, eller C bruk och sen kalkfärg weber 249 eller 246. Använd inget med plast i. Tegel behöver egentligen inte nätas, men ditt tegel är hårdbränt så kanske. Men finns det sprickor så nätar man där såklart.
  7 svar · 320 läst
  ·
 5. M
  21h

  Fasad - tjärvitriol eller kebony

  mariala: [citat] Nyfiken på hur er fasad ser ut idag?
  26 svar · 12,9k läst
  ·
 6. N
  1d

  Hitta gult räfflad tegel

  Nattkungen: [citat] Okej men tack ändå.
  4 svar · 150 läst
  ·
 7. J
  1d

  Täta springan mellan eternitskivorna?

  Johnsvi: Om man ska täta springorna så tror jag att det blir bäst att fylla med mjukfog i botten och få en ljus springa istället för en mörk. Att försöka spackla det jämnt och dölja skarven helt tror jag blir svårt att få till på ett nöjaktigt sätt. Oavsett hur ni gör så kommer man alltid att se att det är en skarv. Det är nog bättre att det syns att det är en skarv än att man
  7 svar · 197 läst
  ·
 8. Mats-S
  2d

  Bygga ut fasad 15 cm för att täcka grunden.

  Mats-S: [citat] Vet inte om du missförstod mig, jag menade precis det som du tycker är snyggast, låta fönstren ligga nära panelen på utsidan. [citat] Ingen fara, men isolera rejält runt dom i luftspalten eftersom den är så pass stor.
  7 svar · 355 läst
 9. Alfredo
  2d

  Få bort färg från tegelfasad

  Alfredo: [citat] Lägg på en omgång till först. Jag har hört att färgborttagningsmedel kan bli overksamt efter bara tio år i ogynnsamma fall så det skadar nog inte med lite extra. :crysmile:
  8 svar · 10,4k läst
 10. J
  2d

  Färgen bubblar sig och släpper

  JohanLun: Samma gäller ju insidan av källarväggar. Målar man med tät färg så kommer färgen släppa om det är tillkommande fukt från insidan. Det finns ju gott om "öppna" produkter. Med lite tur kan det ju räcka att bara göra om de delar som släppt och hoppas att de "andningshålen" kan släppa ut fukten från hela muren...
  5 svar · 235 läst
  ·
 11. V
  3d

  Byta panel och tilläggsisolera. Luftspalt?

  villavolvo2barn: Ska byta panel på delar av huset och passa på att tilläggsisolera. Befintlig isolering är endast 80 mm. Tänkte lägga på 45 mm isolering. Upptäckte när vi tog ner den gamla panelen att den satt direkt på vindskyddet i form av masonit/träfiberskivor. Dvs noll luftspalt. Första tanken var att har det fungerat i 60 år (huset är från -60) så borde det väl fungera med samma metod så
  0 svar · 66 läst
 12. D
  3d

  Putsen släpper

  DennisCA: Låter väl nog som jag får ta och låta det vara några år till!:crysmile:
  16 svar · 1,4k läst
  ·
 13. S
  3d

  Dubbelvindpapp

  Sven L: Hej! Skall byta panel på min sommarstuga. Gammal panel spikad direkt på vindpapp utan spikläkt. Tänker nu sätta spikläkt. Misstänker att gammal vindpapp är perforerad av spikar från fasaden. Av ren lättja tänker jag att det enklaste är att låta den gamla vindpappen sitta kvar och montera en ny utanpå. Rätt eller fel?
  0 svar · 96 läst
 14. Jiji
  3d

  Spricka i putsad mineritfasad (cementskiva)

  Jiji: [citat] Ah, tack för förtydligandet.
  4 svar · 504 läst
  ·
 15. Lexington
  4d

  Rostfri armering

  Lexington: Biltema säljer rostfri gängstång M6 om det skulle funka? Dock verkar det bara finnas i en meters längd!
  6 svar · 507 läst
 16. J
  4d

  Hjälp med färgval putshus

  jj44: Hej! Vi står i färd med att välja färg på vårt putshus. Det är idag målat i en gul kulör NCS2030-Y20R. Vi önskar byta kulör då vi inte är något jättefan av denna gula. Helst skulle vi vilja måla i ljust grått 1502-Y men det går bort då båda grannarna har sina hus i den kulören. Husen är av kedjehus-typ med olika färger i området varvid det blir konstigt med tre hus i samma
  0 svar · 65 läst
 17. N
  4d

  Putsning yttervägg garage?

  neo11: Låter bra att det blev silikat =).
  16 svar · 3,5k läst
  ·
 18. D
  4d

  Måla fasad och takfot

  Derbyboy: När taket gjordes förra året målade jag (brun) den nya takfoten med Biltemas akrylatfasadfärg. Den kommer vara väldigt jobbigt att få bort all färg (trärent) från takfoten eftersom planken målades innan de sattes upp och det är z-spont. Fasaden ska bytas i år, dvs den befintliga fasaden (22x120) ska tas ner och jag ska sätta upp ny fasad. Fasaden har ingen luftspalt utan planken
  0 svar · 98 läst
  ·
 19. splinter
  4d

  Trätjära på huspanel

  splinter: På Ausons hemsida finns flertalet bilder på projekt där deras tjärprodukter använts. Tjärlekshus – Tjärlek (tjarlek.se) [bild]
  12 svar · 445 läst
  ·
 20. R
  5d

  Byta panel och tilläggsisolera?

  Revoman: [citat] Ingen som kan ge mig lite råd?
  4 svar · 818 läst
  ·
 21. Tanaka
  5d

  Brädfodra spånhus

  Tanaka: Går i tankarna att isolera på o samtidigt sätta ny ytterpanel på vårat fritidshus. Hur gör man bäst? Regla på utanpå gamla panelen? Riborna är borta. Är nån tjärpapp innanför panelen och innanför pappen är det spån.
  0 svar · 72 läst
 22. N
  5d

  Puts som lossnar. Vad göra?

  neo11: En murare gör sådant, men om det ser ut sådär behövs nog hela fasaden göras om. Inte jättebilligt.
  2 svar · 219 läst
  ·
 23. T
  5d

  Byggmax midun fasadfärg

  TheGame: Jag har målat med den för några år sen. Gavel trianglar och undersökningarningen och vindskivor när jag la om taket. Ser bra ut fortfarande, målade med svart färg.
  1 svar · 115 läst
 24. B
  6d

  Fasadfärg, röd genomskinlig färg.

  BondenFredrik: Fasadlasyr känns som rätta valet för oss, har läst på om det och det verkar skydda träet bra fastän kvistar och liknande syns igenom. Tjärfärg och tjärvitriol verkar båda villa ha en ren yta utan det som vi beställde huset med, ofärgat träskydd..
  7 svar · 205 läst
 25. Andreashof
  6d

  Erfarenhet av Nordsjö Tinova Transparent Exterior?

  Andreashof: Överväger måla om huset med Nordsjö Tinova Transparent Exterior i svart, någon som målat med denna lasyr och kan ge ett omdöme? Finns det bättre lasyr där ute?
  0 svar · 77 läst
 26. Gabsson
  6d

  Rådvill - laga fasad el putsa om allt?

  Gabsson: [citat] Hur gjorde ni till slut? Har ungefär samma problem.
  16 svar · 6,1k läst
  ·
 27. A
  6d

  Cirkelhål i eternit ?

  Avemo: Det låter som att du menar hålsåg och inte cirkelsåg. Det går nog att göra utan att det spricker. Se till att inte få med dig så mycket damm in sen bara.
  1 svar · 141 läst
 28. J
  7d

  Vilken speedheater rs eller standard

  Johan92: Har tänkt köpa mig en speadheter för att ta bort gammal flagnad färg från en fasad. Har någon testat rs modellen som står för ”riktigt snabb” på lite större ytor som fasader? Tänker att den är lite lättare att hålla i och om jobbet blir smidigare snabbare? Men samtidigt är värmeytan halva bredden gämfört med standard modellen. Någon som provat ?
  0 svar · 91 läst
 29. Engebacken
  7d

  Kebony vs Värmebehandlad furu

  Engebacken: [citat] Hej Niklas! Har du kvar Kebony-panelen? Mvh Eva
  17 svar · 1,6k läst
  ·
 30. T
  8d

  Går det bra att regla upp?

  Tompafix: 3 månader på vindskydd beror på fabrikat. Vissa skyddar mot regn och vissa ska väderskyddas skyndsamt.
  4 svar · 158 läst
 31. chrischris
  8d

  Fönsterspröjs 30-talsvilla

  chrischris: Det har gått bra, fast på andra sätt :) vi håller på med en större renovering inomhus just nu. Fönster har fått spröjs och vi håller på att återställa originalmängden för fönster som du ser på bilden. Blir ännu ett som sätts in till höger nu i helgen. Efter mycket om och men så har vi beslutat att bygga till ett halvplan framöver när ekonomin tillåter och hyra ut källaren
  56 svar · 5,1k läst
  ·
 32. A
  8d

  Vindskydd bakom panel

  AndersS: [citat] Du får ta reda på varför den är fuktig och och hur det ser ut, har den gått sönder. Är det en gipsskiva med träfiberskikt? Tar du bort orsaken till fuktinträngning kommer den säkert att torka ur. Fuktkvot på 17% ligger väl på gränsen men inte mera utan att det torkar ur. Jag känner inte till den skivtypen men det finns säkert någon annan här som vet mera om den.
  8 svar · 264 läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.