Byggahus.se

Coola arkitektritade hus till salu

 1. Thomas59
  Medlem Nivå 11
  Instämmer.

  Nu har man lyckats dölja vissa av de mest uppenbara bristerna med lite möbler och prylar men kolla in vägguttag som sitter snett, sprickor i putsen vid dörren ut mot uteplatsen, över lag märklig puts på huset, stora och små sprickor i kalkstensplattorna i badrummet samt kaminen som står på lösa kalkstensplattor på övervåningen. Det är bara några av de mest uppenbara bristerna. Bastun, förutom att den märkligt nog ligger på övervåningen, innanför ett sovrum (?) är också märkligt designad, förutom att den är mörk som en källare. Ser onekligen ut som om man inte kan sitta på de övre lavarna utan att slå huvudet i snedtaket. Kan ju vara fotot/perspektivet som ”luras” men visst ser det märkligt ut.

  Närbilden på dörr med ej färdigställt dörrtrycke/låskista gör ju inte direkt något gott för intrycket, eller kalkstensplattan som man lutat mot väggen bakom spisen i köket. Gissar att man insåg att det kanske inte var så smart med puts direkt vid spisen med tanke på fettstänk.

  Kolla även in steghöjden på trappan vid entrén. Om det ät någon strappa eller om man bara lagt en sten vid dörren.

   
  Redigerat 5 dec 2019 18:31
  • Laddar…
 2. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Haha ja, tänkte också på de flesta av bristerna du nämnde. Men du hittade ytterligare några, skall kolla på det :)
   
 3. Thomas59
  Medlem Nivå 11
  Har några till. Avvaktar och ser om du hittar dem!

   
 4. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Putsen närmast taket i ett av sovrummen håller på att lossna i kakor, har spruckit upp totalt.
  Samma fast i mindre mängd i ett annat sovrum.
  Kaminen på ÖV står endast på några plattor man har lagt ut på trägolvet, ser förjävligt ut rent ut sagt.
  Verkar vara sprickor i putsen under och ovan takbjälken närmast gavel/yttervägg på ÖV.
  Likadant verkar det vara vid andra gaveln också.

  Det finns säkert mer. Men det värsta är ju ändå de få och för små fönstren som där är. Kan inte fatta hur man kan tänka så kortsiktigt? Spara några kronor på några sketna fönster, och sedan få D-vitaminbrist år ut och år in :D

  Inte ens ytterdörren har något fönster. Huset blir ju i princip som ett fängelse. Finns säkert vissa som gillar det, precis som vissa gillar att leva ute i en koja i skogen, men det kan nog inte vara många :D
   
 5. Thomas59
  Medlem Nivå 11
  Check på det :crysmile:.

  Lägg till att det ser ut att saknas vägguttag längst köksbänken, nån sorts liten badkarsblandare vid diskhon i stället för en diskbänksblandare, toalettstol alldeles för nära dusch i badrum på nedervåningen (varför satte man inte toastolen mot samma vägg som handfatet?) med ett som det ser ut felvänt duschavlopp, dusch under snedtak vid bastudörren, märklig djup ”hylla” i allrum på övervåningen (hundkoja?), på övervåningen måste man också gå genom sovrummet för att besöka toaletten, stegen mitt för dörröppningen, upp till vindsutrymmet ovanför sovrummet på övervåningen, ingen planerad gångväg (grus/plattor/belysning) in till entrén på framsidan. It goes on and on.

  Planlösningen sen, med en gigantisk tvättstuga, större än sovrummen på nedervåningen med en märklig hall utanför, avsaknaden av garderober/förvaringsrum, utebelysningen som är av olika modell och knappast funkis för den minimala uteplatsen. Hängrännorna ser ut att nästan sitta ”under” takutsprånget (fotot kan dock luras). Öppna spisen på nedervåningen precis vid dörren kan ju vara en smaksak men i mina ögon märklig. Att lägga alla sovrummen mot väster med kvällssol (varmt) är väl också en smaksak. Varför inte spegelvända planlösningen med mera ljus in till kök och allrum. Att ha allrum på övervåningen är ju också en smaksak. Jag hade nog föredragit att lägga alla sovrummen på övervåningen med ett litet gemensamt tv-rum, flytta ner bastun till tvättstugans plats och utnyttja korridoren mellan hus och nuvarande tvättstuga till liten tvättstuga + förråd. Resten av nedervåningen STORT KÖK/ALLRUM och litet kontor/gästrum. Men ok, ägaren kanske tyckte det var bra så vad vet jag.

   
 6. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Jag tror helt enkelt inte de gillar ljus så mycket, kolla på fönstren bara som sagt :crysmile:

  De verkar ha gjort allt för att få så lite ljus som möjligt. Kanske byggt av någon som suttit i fängelse lite för länge? :rofl:
   
  • Laddar…
 7. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
 8. Snigla
  Allvetare · Nivå 25
 9. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
 10. Snigla
  Allvetare · Nivå 25
 11. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 24
  • Laddar…
 12. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Precis min tanke också, dock var ju omgivningen annorlunda. Nu var det ju väääldigt länge sedan jag såg tornet i Halmstad, så det har säkert ändrats sedan dess.
   
 13. L
  Medlem · Nivå 6
  Nu var det några år sedan jag beräknade dagsljus.
  Schablonen 10 % fönsterarea kontra golvarea är vanlig (sovrum, vardagsrum, osv).

  Men numera kan man beräkna dagsljusfaktorn med tex IDA ICE eller Velux. Kravet är 1 % dagsljusfaktorn på halva rumsdjupet 1 meter (eller är det 0.5 m) från mörkaste sidovägg. Sen kan man fippla lite med hur stor vistelsezonen i ett rum är.

  Jag har sett många bygglov som gått igenom och jag lovar att det här är något som inte beaktas i stor utsträckning.

  Dagsljuskrav gäller inte i badrum osv.
   
  • Laddar…
 14. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 24
  Det ser ganska lika ut, men skulle säga att detta i Veinge är finare. Utsikten går däremot inte att slå från det på Galgberget :)