Byggahus.se

Byta gamla elelement mot nya

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Skall byta ut gamla elelement från 60 talet som sitter i sommarstugan mot nya effektivare. Har tre värmepumpar i huset, men i några mindre utrymmen som WC, mindre sovrum, m.m. behöver jag elelement. Någon som har bra tips på effektiva, snygga, energisnåla element? eller tips på något annat smart sätt att värma mindre utrymmen energisnålt
   
 2. M
  Medlem Nivå 3
  Både nya och gamla elelement har en verkningsgrad på 100%, vilket gör att du inte gör någon energivinst på att byta gmla elelement mot nya.
   
  • Laddar…
 3. J
  Medlem · Nivå 11
  Byter man radiatorer med gamla bimetall-termostater till nya med elektroniska dito blir det klart mycket bättre komfort och ofta lite grann energibesparing för man klarar sig med aningen lägre innetemperatur.
   
 4. M
  Medlem Nivå 1
  Ok, tack för tipset, då sparar jag i alla fall kostnaden för nya element.
   
 5. E
  Medlem · Nivå 20
  Element från 60-talet börjar nog närma sig maximal livslängd. Det du vinner med nya element är att du kan få elektroniska termostater, dvs helt ljudlösa och som har kortare till/från-intervall än bimetalltypen och reagerar snabbare på temp.förändringar.
   
 6. Raka
  Medlem Nivå 6
  Finns wifi i sommarstugan? Om det finns så rekommenderar jag Adax WIFI. Kan styras från mobilen vart du än är.
   
 7. M
  Medlem Nivå 1
  Tackar för fler tips, blir nog att byta ändå och ja det finns Wi-Fi så kan man styra dem är det bra så man slipper frysa ändan av sig när man kommer under vinter och skall på toa eller om man vill ändra termostaten.