Byggahus.se
 1. G
  23d

  Manual parca Norah 3000

  Gudingen: [citat] Hej! Hittade du någon manual?
  1 svar · 3,3k läst
 2. S
  26d

  Hur gör jag med villaoljan - Sälja kanske?

  SPICA Spider: Hej, Jag har en utomhustank med ca 2 kubik olja kvar (vinterkvalitet troligen). Blir gärna av med både tanken och oljan men det är oljan som troligen är mest värdefull. PMa om ni är intresserad av tanken eller oljan. Den finns i Vaxholm och är ca tio meter från bilväg.
  0 svar · 389 läst
 3. D
  8 Apr

  Elpanna

  Daniel 109: Det finns ingen varmvattenberedare i den pannan. Allt vatten är radiatorvatten. Det växlas via en plattvärmeväxlare med en pump som går när man tappar varmvatten. Du kan få lite varmvatten om du tappar med ett väldigt lågt flöde.
  2 svar · 622 läst
 4. nino
  21 Feb

  Tempgivare ctc

  nino: [citat] Panntemperatur
  2 svar · 929 läst
 5. Jan-Iver Ask
  14 Feb

  Euronom oljepanna, hjälp

  Jan-Iver Ask: Hej, jag letar febrilsk såna där små "ryttare" till tiduret. De blå och röda små plastsakerna. Vill du rädda min tidsinställning genom att sälja en röd och en blå till mig? Mina har försvunnit med tiden. Noll sju noll 6255280
  2 svar · 1,7k läst
  ·
 6. MC82
  14 Feb

  Vad är det för skåp?

  MC82: Ahh självklart. Att tanken inte gick till sopor... tack.
  3 svar · 668 läst
  ·
 7. S
  6 Feb

  Dieselvärmare

  sk007: [citat] Har inte fått den fakturan än.
  20 svar · 2,3k läst
  ·
 8. S
  30 Jan

  Hjälp med oljepannan

  stugan_i_skogen: [citat] Där var det ganska torrt! Ser ut som att påfyllnadsröret är "stumt" så det blir svårt att luta tanken utan andra ingrepp. Jag rekommenderar att köra elpatron.
  12 svar · 841 läst
  ·
 9. B
  27 Jan

  Liten volym villaolja sökes!

  Björn Lövdahl: [citat] Dock onödigt dyr
  20 svar · 3,9k läst
 10. yonna
  18 Jan

  Byte oljepanna mot luftvärme system

  yonna: [citat] Mycket vettigt påpekande som många fattat alltför sent. Byte av värmesysten bör göras samtidigt som ventilationen ses över. Har man dessutom en gammal källare är det också viktigt att ta hänsyn till att ev tidigare spillvärme hållit källaren torr.
  5 svar · 848 läst
 11. Isakare
  17 Jan

  Täta rör från tidigare oljetank

  Isakare: Gräva upp och ta bort tanken. Troligtvis har den börjat läcka in vatten, oljan flyter på vattnet så nivån på den höjs och börjar nu tryckas in i röret.
  1 svar · 602 läst
  ·
 12. Ö
  13 Jan

  Oljebrännare Bentone Beo 10 - 1998

  Örbybo: Hej . Letar en brännare beo10 samt även en shunt till min gamla villapanna. Även olja av intresse. Bor i Stockholm.
  5 svar · 2,9k läst
 13. F
  8 Jan

  Dra ur skorsten - isolerat stålrör.

  fribygg: Hej och Välkommen till forumet! Det behövs nog mer detaljer och kanske nån bild för att bedöma det.
  1 svar · 761 läst
 14. J
  Dec '22

  Spara ström - Styr direktverkande el golvvärme till vissa tider - Hur illa blir temp variationerna?

  JFrisk: Jag kör badrummet på ungefär samma sätt som du, tror jag, får för mig jag sparar en del. Värmer mot 23,5 grader mellan 3 och 6, når runt 23 vid 6- tiden, detta för att torka upp i rummet och ha lite varmt på morgonen (300W slinga) . Sen står termostaten på 19,5 vilket i praktiken ger tillslag vid 19 grader, med detta är värmen av ca till lunch (då elpriser tenderar att gå ner
  16 svar · 3,7k läst
  ·
 15. Logad
  Dec '22

  Oljepanna (CTC 1200 Family) läcker olja och stannar

  Logad: Det är en pryl man har mellan tank och panna när man inte har ett returrör till tanken. Jag skulle tro att någon packning blivit dålig, antingen vid övre koppen eller undre. Ena koppen bör ha en sil som fångar smuts vilken man behöver göra ren då och då.
  1 svar · 867 läst
  ·
 16. W
  Dec '22

  Villaolja

  Wild.one: [citat] Nej men åh fan. Tur att du med är läskunnig
  4 svar · 1,8k läst
 17. M
  Dec '22

  NIBE EVC 13 sommarläge

  Mim9: [bild] Den är från 2006. Förskjutning värmekurva är på min. Då är det 10 grader hemma men vet inte om jag har råd och behöver nog stänga av den när det blir varmare.
  4 svar · 841 läst
  ·
 18. S
  Dec '22

  Tryck i expansionskärl ( oljepanna) ökar.

  Spik56: Tror att pannan är värmebaronen duo. År 1993
  35 svar · 1,7k läst
 19. S
  Dec '22

  Grundkurs i oljepanna?

  stugan_i_skogen: Hej, Tänkte göra i ordning en oljepanna som var i drift till -88, därefter i drift som spets till värmepump till 2015, för att därefter legat i malpåse. Var börjar jag? Har bara använt vedpannor, så har ingen aning om hur det funkar med start av brännare, regleringar, om man kan ändra effekten på annat vis än byta munstycke eller det alltid är på/av, behov av tilluft osv osv.
  0 svar · 728 läst
 20. J
  Nov '22

  Mystisk elpanna

  jonaserik: En rumsgivare som suttit många år, kan få hicka, kan vara så att vridmotståndet har oxiderat lite på den temp ni ställer in. Hur beter sig den om ni ställer ner tempen till 17-18 C. Pannan tillverkar värme säkert efter utetempen och ger då en värme för huset. Den kan variera från 20 C ( varmt ute ) till 50 C ( kallt -15 ute ) normalt. Sen gör VV med, därav skiftventilen.
  6 svar · 1,2k läst
 21. H
  Nov '22

  Eldningsolja till att köra diesel bil eller traktor?

  HSP: Det finns bland annat följande "bränslen" okq8 som referens. Har inte listat upp HVO mfl. B0 "blankdiesel" eller "båtdiesel" Diesel MK1 färgad (grönfärgad lågskattad). B7 vanlig mackdiesel B0, Diesel MK1 färgad och B7 finns i sommar och vinter variant. E10 villaolja grönfärgad för inomhustank E32 villaolja grönfärgad för utomhustank tål kallgrader ner till -22 Kolla
  22 svar · 3,3k läst
 22. Z
  Nov '22

  Anmäla bortforsling av oljecistern

  Zorn: Jag rev ur tanken för ett år sedan efter den varit ur bruk sen minst tio år då en värmepump installerades. Kvarvarande olja sögs upp och lämnades in och tanken köpte Stena. Kan ju inte bli mer miljövänligt och det utan att kommunen blandades in och skickar fakturor hit å dit.
  6 svar · 1,3k läst
 23. Buanicke
  Nov '22

  Stänga av olje/elpanna när priset är som värst

  Buanicke: [citat] Jag har en liknande konfiguration, med shunt Thermomatic Era 10, men tack o lov värmepump ist för elpatron, och 300l accumulatortank. Jag har satt ett relä på pumpstyrningen, så jag kan välja när den ska gå. Just nu (10 grader ute) krävs ca 1,5h gång på natten (billigaste tiden) för att värmen ska räcka hela dagen. Det sparar jag skitmycket på, istället för att
  13 svar · 2,6k läst
  ·
 24. O
  Nov '22

  Kan man sälja villaoljan

  Oljan22: [citat] Täby
  16 svar · 2,1k läst
 25. J
  Nov '22

  Hur fjärrstyr man en gammal elpanna?

  jonaserik: [citat] Du har ingen shuntautomatik nu Det går bra med en shuntautomtik , kostar några kronor.. Den reglerar efter utetempen konstant och ger den värme man vill ha i huset. Beroende på vilket fabrikat så går det att ställa ner en kurva bra lågt och en del har frysjkydd i sig. Annars lurar man utegivaren att det är varmare ute med lite smågrejer till.
  19 svar · 1,6k läst
  ·
 26. B
  Nov '22

  Sälja olja från oljepanna?

  BSOD: [citat] Vet inte, men de sista 200 literna i min inomhustank hade en hel del vatten, rost och annat skit i sig. Men det var väl samlat under en 20årsperiod.
  8 svar · 1,4k läst
 27. T
  Nov '22

  Problem med elpanna

  TommyC: Kanske en vettig (inte optimal) nödlösning att köra manuellt tillfälligt som jag gjorde. Vi har dock elcentralen i tvättstugan som ligger bra till i boendedelen. De tre säkringarna till elpannan skruvades ur innan vi skulle sova och skruvades i på morgonen. Efter variabelt antal timmar när det börjar bli för varmt så skruvar man ur säkringarna igen osv. Rörmokaren är fel person om
  58 svar · 4,2k läst
  ·
 28. J
  Nov '22

  CTC electronic elpanna går varm + montera smart styrning Ngenic?

  jonaserik: Inte helt fel att hitta. CTC som du har , har ingen indikering på tempen på utgivaren , så grattis till det hela
  19 svar · 4,6k läst
  ·
 29. J
  Oct '22

  Oljepanna nybörjare hjälp

  jonaserik: Fel det ska vara 0,5 bar i kärlet vid tomt kärl. lyft säkerhetsventilen till noll på mätaren , fyll kärlet med luft till 0,5 och fortsätt så till det inte kommer vatten och trycket är noll. då ska det fortfarande vara 0,5 i kärlet. Klart fyll vatten till ca 1 bar PS gick trycket upp fort eller sakta.
  29 svar · 2,4k läst
  ·
 30. K
  Oct '22

  Elpatroner går på max

  krös: Ok. Då ska jag prova. Tror jag förstår hur du menar. Men då om mätningen ger utslag är det tecken på trasig slinga som du skriver? Stort tack för att du tar dig tid, jag gav upp igår kväll innan du skrev senast. Jag stängde av patronerna helt och gjorde upp en eld istället. En liten plan B så att säga. återkommer när jag har gjort mätningen:D
  15 svar · 1,7k läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.