personstarthumb-up

Olja & el

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. N

  Element i uterum

  [citat] Nej, tack. Det regnar inte in utan har ett bra tak av kanalplast(även om det precis i början läckte in vid skarven mot taket, men det är tätat). Blir bara så brydd över att ingen verkar veta vad som gäller.
  NotSoHandywoman · 11h · 3 svar · 82 läst
 2. K

  NEXA / Telldus - styra 400V elelement

  [citat] Tack - skall kolla efter 400V. Jag hittade dom på klasse - men bara 230V. Tyvärr inte Z-wave - men det bör funka ändå. Det finns lite Z-wave termostat - men tycks vara avsedda för golvvärme. Och kräver 230V. Men jag skall leta lite vidare - jag har dålig koll på hur externa temostater till elelement funkar. Dock Adax blir billigare - man slipper externa termostat. /Magnus -
  karlanka · 12d · 3 svar · 428 läst
 3. M

  Hjälpmedel för att upptäcka stugan är strömlös?

  Ontec har ju som sagt den funktionen. Har du en luft/luft-värmepump i stugan så kan du ju skaffa en AirPatrol till den så får du också strömavbrottslarm. Ingen av dom kräver WiFi utan dom går på mobilnätet.
  mlkjhr · 15d · 6 svar · 435 läst
  ·
 4. T

  Sälja överbliven villaolja

  [citat] Du har PM! :)
  TVRS · 8 nov · 31 svar · 23,7k läst
 5. O

  Bentone Prio

  [citat] Haha ja det e rätt! Jag formulerar om, Nu fortsätter vi att dricka öl :) Skål
  OWulff · 14 okt · 16 svar · 401 läst
  ·
 6. M

  Luftvärmepump / inkoppling el

  Jag tror att de flesta L/L-pumpar har valfri strömförsörjning inne eller ute. Det går ju en 4-ledare mellan enheterna där 3 av ledarna är fas, nolla och jord från den ena delen till den andra så rent elektriskt är det samma oavsett var du kopplar in inkommande ström. Den 4:e ledaren är för styrning.
  mlkjhr · 16 sep · 4 svar · 454 läst
 7. D

  Elelement till garage?

  Nix, det är bara mekgarage så det blir inget tvättande. Det är snarare principen... jag har sett till att all annan el är IP44
  Dea_34 · 18 apr · 2 svar · 600 läst
 8. H

  Högljutt knackande från elpannan

  Återigen tack allihopa! Hade röris hemma här igår och nu är jag aningen visare. Shunten hade kärvat fast, och det hade pajat motorn. Dessutom var expansionskärl trasigt. Kommer och fixar det i nästa vecka och det lät inte som att det blir så dyrt. Motorn urkopplad nu så det är tyst och skönt här igen.
  hemulen75 · 18 mar · 7 svar · 1,2k läst
 9. H

  Hög elförbrukning

  Rörliga? Fasta menar jag med säkringsavgiften..
  Husqvarna220Ac · 10 mar · 39 svar · 3,9k läst
 10. bax

  Kombipanna Gustavsberg -69 vad göra?

  Välkommen Unto! Den här tråden skapades 2009, alltså snart 8år sedan, det borde väl ha löst sig för trådstartaren kan man tänka sig (?)
  bax · 7 mar · 7 svar · 3,1k läst
 11. L

  Elpanna för hög tempratur

  Är det nåt man kan kolla på något smidigt sätt? Har ju ingen lust att sätta pannan i kok och se vad som händer? Minns exakt inte vad tempraturen var när jag stängde av häromveckan.
  Lama168 · 31 jan · 12 svar · 1,8k läst
 12. O

  erfarenhetar av Adax Neo?

  Går det att sammankoppla och styra samtliga element på ett smidigt vis i appen?
  ottoangel · 14 jan · 77 svar · 79,4k läst
  ·
 13. A

  Elradiator - vilken modell ska man välja?

  Min erfarenhet är att det inte spelar så stor roll vilket element man har för hur bra regleringen fungerar så länge det är elektronisk termostat. Det inkluderar såvitt jag kan se även elementet du har nu. Kan det vara något annat problem? Läckage från ett otätt fönster ovanför elementet lär inte förbättra regleringen till exempel.
  Avemo · 14 jan · 4 svar · 1,3k läst
  ·
 14. Fotografen

  Luft i oljepanna systemet

  När jag hade olja och hade kört tomt så återställde jag bara brännare 3-4 gånger, så gick den sen. Får du inte igång den alls?
  Fotografen · 6 jan · 4 svar · 1,1k läst
 15. B

  Oljetank blev tom, på fyllt, startar ej

  [citat] Tänkte bara meddela att så här 6-7 år senare att detta hjälpte mig under julhelgen att få igång min oljepanna igen 👍
  Bradley75 · 5 jan · 9 svar · 7,6k läst
 16. J

  Konvertera panna till bioolja

  Firmor som diffust marknadsför "bioolja" blinkar gulrött i bondfångarroutern. Ren rapsolja går att elda med och fanns tidigare en rapsoljepressare i Södermanland som sålde till privatpersoner.. Priset per utvunnen kilowatt var inte så lockande och en speciell brännare för 30000 behövdes. Pellets blev billigare i längden och där får man nu en bra begagnad brännare med uraskning för
  johanpelle · dec '16 · 4 svar · 1,8k läst
 17. pelpet

  Skrota eller inte skrota ventilationskanaler?

  Varför inte fortsätta med luftburen värme? Finns pannan kvar så kanske pelletskonvertering kan vara vettigt.
  pelpet · dec '16 · 9 svar · 1,4k läst
 18. Andreas_kalmar

  skrota olje-luftpanna?

  Tror säkert du skulle få ett par tusen för den samtidigt som du slipper demonteringskostnad det är ju en perfekt verkstadspanna
  Andreas_kalmar · dec '16 · 7 svar · 1,3k läst
 19. C

  CTC 171B oljepanna som stannat

  Hej, Tackar för tipsen. Det som gjorde susen tror jag är rengörande av elektroderna. Nu fungerar det igen, bara hoppas det håller i sig till i vår då det är planerat att byta panna.
  ctitech · dec '16 · 5 svar · 1,6k läst
 20. sir_daniel

  Inget varmt tappvatten ctc excellent

  Cirkpumpen till tappvarmvattnet kan du kolla om den går på olika sätt. Enklaste är att ta loss centrumskruven och känna med något när du öppnat en kran på fullt varmvatten. Rasslar det så snurrar den.
  sir_daniel · nov '16 · 5 svar · 5,4k läst
 21. KnockOnWood

  Mått på El-radiator

  Ja, vimmelkantig var inte rätt ord, jag vet. Men du är som åsnan mellan två hötappar: Vilken skall jag välja? Förmodligen spelar det ingen som helst roll rent tekniskt. Fråga vänner och kompisar som tittar in vad de har för åsikt! I det långa loppet spelar det nog ingen roll, men jag tror på det jag skrev i inlägg #8
  KnockOnWood · okt '16 · 11 svar · 1,9k läst
  ·
 22. holetaker

  Nytt boende, nya avtal

  Då är jag me..Tack
  holetaker · okt '16 · 4 svar · 1,6k läst
 23. Andreas Lundgren

  Alternativ till ett modernt värmesystem med direktverkande el

  [citat] Här var en undersökning som jag letade efter: http://www.gelnet.se/index.php?sida=nobo&visa=start&id=2 Den beskriver ju förvisso inte ditt system som är vattenburet, och Nobö tillverkar ju själva styrutrustning för nattsänkning så den är inte särskillt objektiv heller. Men, men.
  Andreas Lundgren · okt '16 · 41 svar · 9,2k läst
  ·
 24. Andreas Lundgren

  Element med signalstyrd nattsänkning

  [citat] Hej! Här har jag sammanställt de jag hittade när jag kammade svenska marknaden: https://www.byggahus.se/forum/olja-el/283899-alternativ-till-ett-modernt-varmesystem-med-direktverkande-el.html Här är ett test som Nobö gjorde för att visa på vinsterna med nattsänkning. De är inte på något sätt objektiva då Nobö säljer dessa system, så ta det för vad det är...
  Andreas Lundgren · okt '16 · 31 svar · 8,6k läst
 25. S

  Rör till oljetank

  Om det är vanliga R50 så finns dom här http://www.rinkabyror.se/artiklar/ror-och-rordelar/galvade-ror-och-delar-/galvade-rordelar-/
  smurfen72 · sep '16 · 1 svar · 2,5k läst
  ·
 26. G

  Inkoppling termostater i Parca elkassett

  Jag har hunnit plocka lite med grejerna idag också. Först: jag hittade ett schema. Inte på nätet utan inne i apparatlådan... :p Kapillären ser ut att ha varit i kontakt med polerna på den övre patronen, därav brottet vid demonteringen. Jag tror den var punkterad redan innan i alla fall. Schemat stämmer med beskrivningen från GK100, det som inte nämndes där är att den lilla
  Guson · aug '16 · 12 svar · 2,4k läst
  ·
 27. C

  Vart säljer man villaolja? Blocket och Tradera nekar min annons.

  [citat] Tråkigt för de som fortfarande har oljepanna... :confused: Har för mig att jag läst i andra trådar att de som pysslar med tanksanering brukar betala en slant för oljan.
  cpalm · apr '16 · 11 svar · 3,6k läst
 28. Nimajneb

  Binda elpriset i 10 år

  Denna gamla tråd hade ju fallit i glömska... men priset ligger väl på drygt 60öre idag så det var väl tur att ingen band upp sig till skyhöga priser. Men om 5 år kanske det har ändrat sig igen.
  Nimajneb · apr '16 · 28 svar · 17,1k läst
 29. E

  Förstår mig inte på min kombipanna.

  TS fall med termostatventiler på radiatorerna och shuntstyrning utifrån utomhustemperatur fungerar riktigt bra om allt är rätt inställt och inget är trasigt. Sedan finns det modernare och bättre system som sparar lite energi men det var ju inte TS fråga.
  Eld · apr '16 · 12 svar · 4,7k läst
  ·
 30. K

  Service av Pulsonex oljepanna

  ring jonny
  kimmens · feb '16 · 1 svar · 4,1k läst
Laddar...