Byggahus.se

Byggera inspektionslucka

 1. S
  Medlem Nivå 2
  Hej,

  Har nyligen bytt ut isoleringen mellan rum och kattvind, i samband med det så satte jag in nya inspektionsluckor som är täta och isolerade. Det blev en variant från byggera, se bild nedan (ej från mig alltså)

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Screenshot 2016-11-22 22.35.02.png


  Länk till produkt:
  https://www.k-rauta.se/byggvaruhus/inspektionslucka-byggera-540x1090mm

  Det tidigare hålet var inte utsågat helt snyggt, då dörren bara var en laminerad mdf-skiva som täckte alla skavanker. Dessutom så fick jag även flytta en regel och bredda för ena luckan, så gipsskivorna ligger inte dikt an mot ramen såsom på bilden ovan.
  Precis som när jag bytte vindstrappan så hade jag med detta i beräkningen, är ju bara att spika på ett foder runt, snyggt och fint.

  MEN.... när den här inspektionsluckan är helt öppen så ligger den dikt an mot väggen, dvs. på sidan där gånggärnen sitter så finns det inte plats för foder, OM man vill kunna öppna den dvs :) så där stöp den iden.

  Jag har några andra ideer:

  1. Spackla springorna (5-25mm) mot träramen. Kan man göra det? risk för sprickbildning om träramen sväller/krymper?

  2. Spackla igen de värsta gliporna, dvs. där det fattas ca 20mm gipsskiva och sedan fylla sista biten mot träramen med nåt elastiskt, typ sikaflex eller pl400.

  3. Foder kring 3 sidor, dvs. inte där gånggärnen sitter, applicera alt 1 el. 2 på den sidan. Detta borde se rent födjävligt ut är min tanke.


  Så vad tror ni? Kanske till och med någon av er som har bytt till en sådan lucka, hur gjorde ni?
   
 2. HandySmurf
  Allvetare · Nivå 8
  Jag stötte på samma problem när jag lade på två lager gips på min lucka. Löste det genom att fästa gångjärn på baksidan av fodret som sitter på gångjärnssidan. För att öppna luckan fäller man först fodret åt sidan och öppnar sedan.
   
  • Laddar…