Byggahus.se

Bygger hus billigare med fraktcontainrar

 1. T
  Medlem · Nivå 19
  Men vad jag förstår av det du skriver så gjuter ni ju betong på samtliga hela våningsplan (?), så det blir ju i praktiken ändå en form av betongplatta, även om den hamnar "inne" i huset snarare än som "grund", så det blir lite dubbelt där tänker jag. Först en grund för huset att stå på, och sedan "betongplatta" invändigt. Hur kommer det sig att ni valde att gjuta betonggolv inne i containrarna, istället för t.ex. ett uppreglagt golv eller golvspån?
   
 2. Biffen87
  Lösvirkesbyggare Nivå 5
  Dom flytspacklar ju över golvvärmen. e mer tidskrävande å smälla upp reglar å spånskiva å dra golvvärme i det. samt det blir en kostnad för golv med. När dom flyter så får dom en färdig yta direkt, inte gratis å flyta men tror det blir billigare i slutändan ändå =)
   
 3. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Ja en betong platta är ju det inte, men den känns väldigt tunn med armering slängd i botten där den inte gör så mycket nytta.
  Hade varit bättre med golvvärmen först och armering ovanpå.
   
 4. H
  Medlem Nivå 4
  Häftigt projekt.
  Hur har ni löst sköldbryggan mellan containerna. Och hur tjockt blir plattan av flytspackel.
   
 5. S
  Medlem Nivå 8
  Jag förstår att det både kan vara svårt och krävande att räkna med det egna arbetet när man räknar på bygget. Vad jag ville säga var bara att det kunde varit bra att i artikeln berättat att det uppskattade priset för huset var exklusive en hel del arbete. Detta då mycket av diskussionen i forumet handlat om just byggkostnaden och kostnaden har jämförts med kataloghus på totalentreprenader

  Hursomhelst gillar jag ert hus och är mycket nyfiken på få se det färdiga resultatet!
   
 6. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Jag har tagit bort ordet billigare från rubriken eftersom det missförstods. Min avsikt var att det skulle framgå av rubriken både att byggherrarna försöker hålla nere kostnaderna för bygget och att de bygger med containrar, men så tolkades det inte och därför har jag nu ändrat.
   
 7. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Skulle vara väldigt intressant att veta hur ni gjort med sköldbryggan mellan containrarna.
   
 8. R
  Medlem · Nivå 17
  Hur har det gått? Är det klart? Höll budgeten?
   
 9. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Sist jag tittade så var det en del kvar och budget på ett hus det blir alltid dyrare.
   
 10. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Feb 2019 och fortfarande inte klart. Nej containers är inte bra att bygga med i Sverige,dyrt och tar lång tid att göra plåtlådor till bostad och en väldigt begränsad formgivning.
  Hoppas ni blir klara under 2019 så att ni någon gång får njuta av huset ,väldigt strongt att hålla på att bygga i så många år.