Byggahus.se

Bygga ut befintlig balkong

 1. C
  Husägare · 8 inlägg

  Cykelstigar

  Husägare
  Hej! Här kommer en väldigt öppen fråga.. vi har planerat att bygga ut vår befintliga balkong. Den sträcker sig idag ca 12x1,7 m längs hela långsidan av huset (souterräng) som är placerat högt beläget med utsikt över vatten (och grannens träd..)

  vi vill kunna använda balkongen mer och vill ha plats med ett större bord bland annat. Vi använder dock däcket som finns på markplan en hel del under sommaren och vill inte ta all sol därifrån. Jag lägger in lite bilder på huset och våra tankar. Har ni några smarta kommentsrrr eller idéer som kan vara till hjälp inför fortsatt planering??
  Visa bilaga 485134 Visa bilaga 485135 Visa bilaga 485136 Visa bilaga 485137 Visa bilaga 485138 Visa bilaga 485139 Visa bilaga 485140 Visa bilaga 485141
   
 2. J
  Medlem · Blekinge · 8 991 inlägg

  justusandersson

  Medlem
  Mycket talar för att ni begränsar en utbyggnad till ett parti på mitten, så ni slipper skugga vardagsrummet på souterrängvåningen. Hur man gör en sådan utbyggnad beror på hur den befintliga balkongen är byggd. Gör man utbyggnaden lite snitsigt kan den bli en utseendemässig tillgång.
   
 3. C
  Husägare · 8 inlägg

  Cykelstigar

  Husägare
  Vardagsrummet nere är ligger till höger om man ser det utifrån och vi har tänkt ossutbyggnsd av balkong till vänster. Alltså utanför gästrum på nedre plan. Vi har vår plan att bygga ut halva sträckan till ca 4m och resterande ca 50cm. Hur kan man lösa en sådan utbyggnad utan att förstöra gräsmattan under med alltför många stolpar?! Fördel hade ju varit om man kunde dra in stolparna en del. Har hellre feta stolpar än många..
   
 4. C
  Husägare · 8 inlägg

  Cykelstigar

  Husägare
  Vardagsrummet nereligger till höger om man ser det utifrån och vi har tänkt ossutbyggnsd av balkong till vänster. Alltså utanför gästrum på nedre plan. Vi har vår plan att bygga ut halva sträckan till ca 4m och resterande med ca 50cm. Hur kan man lösa en sådan utbyggnad utan att förstöra gräsmattan under med alltför många stolpar?! Fördel hade ju varit om man kunde dra in stolparna en del. Har hellre feta stolpar än många..

  Vi vill absolut inte ha en stolpe i mitten på den dem vi bygger ut till 4m, men hur bred kan vi låta denna del vara isf?

  Bef balkongplatta är infäst i tegelvägg på sidorna. Den är 15cm tjock. Avstånd från platta till uk plåt vid tröskel är 8cm. Avstånd platta till uk balkongdörrar är 15cm.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.